Beau’s week 260, 261 en 262: Lekker met de meiden, strategiedag en Bob Ross

6 feb 2020 | Leven

tbd260261262.13

Hi allerbeste lezers! Welkom bij een nieuwe aflevering van Werk, Eten en Tv! Iedere editie weer spannender dan die ervoor. Zenuwslopende cliffhangers. Deze keer: een weekendje weg met de meiden, enerverende werkdagen op kantoor, een heuse DIY Bob Ross workshop met subliem resultaat en wandeltours door stad en land. Aanschouw!

tbd260261262.1

Links: Maandag was een werkdag als velen. Als ik in mijn agenda kijk, zie ik niet eens iets staan dus ik vermoed dat ik vooral bezig ben geweest met makkelijke taken. Wel in mijn nieuwe functie natuurlijk, waar ik nog steeds zoooo blij mee ben. Tot de kerstvakantie was ik werkzaam als projectleider, nu bouw ik dat af en ben ik communicatieadviseur. Pas toen die kans er lag en ik de keuze voor mezelf had gemaakt, merkte ik hóeveel beter dat bij mij past. Blijkt in de praktijk – tot nu toe – ook zo te zijn. Heel fijn! ‘s Avonds maakte ik vegan saté van tempeh en daarna dronk ik wijntjes bij Ruby Rose met een mogelijk nieuwe samenwerkings/sparringpartner. Was ff vergeten dat ik half january dry zou doen.
Midden: Dinsdag ook weer werk.
Rechts: In de avond maakte ik met restjes een hele lekkere tomatensaus. Met heel veel groente en nog meer kruiden!

tbd260261262.2

Links: Dinsdag en woensdag flipte m’n Instagram en kon ik er niks mee. Niet handig, hield me bezig.
Midden: Verder werkte ik die dag een paar uurtjes, selecteerde ik de mooiste foto’s die Annemarije van Oh zo mooi van mij maakte en at ik het meest ondergewaardeerde recept van mijn blog nog eens.
Rechts: Donderdag was heel druk op werk. Ik was lekker vroeg begonnen zodat ik ook wat eerder naar huis zou kunnen, maar ineens zat ik vol met afspraken en werd ‘t dus gewoon een lange dag. Ook wel prima, was wel een lekkere dag gelukkig.

tbd260261262.3

Links: Vrijdag was druk. Ik moest nog een heleboel doen voor de samenwerking met Annemarije en dat zag er zo uit. Creatieve vibes, come to me.
Midden: ‘s Middags ging ik richting mijn ouders om de grote auto én zes vriendinnen op te halen. We gingen namelijk een weekendje weg met de vriendinnengroep van de middelbare school. In een huisje in de bergen van Limburg – serieus, we schrokken ons rot toen we bij het openen van de gordijnen ‘s ochtends zagen dat we waren omgeven met heuvels. Wisten we niet. We waren er rond een uur of 11 en hebben tot laat wijn gedronken en brie gegeten.
Rechts: De volgende dag sliepen we uit, maakten we een wandeling door het dorpje (Epen, heette het) en herhaalden we de vorige avond.

tbd260261262.4

Links: Het was heer-lijk. Echt geweldig. Mij maak je nooit zo blij met weekendjes weg. Ik kan m’n vinger er niet helemaal op leggen maar het heeft waarschijnlijk te maken met dat ik nooit zin heb om uit te gaan en dat soort groepen willen dat dan vaak wel, ik überhaupt lui ben en dan geen actie wil ondernemen terwijl de rest wil hiken/shoppen/zwemmen en ik vind het vaak maar een hoop gehannes met spullen en boodschappen. Ik ben niet de gezelligste, nee. Goed, wat ik wilde zeggen: dit weekend vond ik dus wél heel fijn. Het was superrelaxed en ik had juist echt helemaal nog geen zin om al naar huis te gaan. Thanks meiden! ♥
Midden: Ik leverde de auto thuis weer af en sprong in de trein richting Utrecht. Joran had gekookt en dat was dus wel lekker thuiskomen. De werkweek begon de dag daarna meteen lekker intens met een strategiedag bij míj thuis. We zochten een inspirerende locatie met koffie in het centrum van de stad, en daar voldeed mijn woonkamer eigenlijk prima aan. De hele dag bespraken we allerlei vette plannen voor het komende jaar en wat wij daar als communicatieafdeling voor gaan doen. Zin in!
Rechts: ‘s Avonds maakte ik een hele grote batch baba ganoush (na Sex Education S2E2 kan ik dit níet meer normaal lezen of zeggen – hahaha) met aubergines die ik anders weg moest gooien.

tbd260261262.5

Links: Dinsdag werkte ik gewoon weer op kantoor. ‘s Avonds maakte ik een aparte, maar lekkere maaltijd met die baba ganoush en orzo. Check dat recept hierrrr.
Midden: Oeh, leuk nieuws! Mijn recept is geplaatst in Foodies Magazine. Als ambassadeur van het blad verschijnt er binnenkort nog eentje 🙂
Rechts: Ohhh man, wat een plaatje! Een maand of twee geleden spotte ik deze Dr Martens bij een vriendin en sindsdien kon ik ze niet meer uit m’n hoofd zetten. Ik heb ze een aantal keer bewonderd en gepast in de winkel, maar het prijskaartje (180 ekkies) was toch wel een drempel. Aan de andere kant: ik koop dit soort laarsjes al zó vaak, misschien is het juist wel slim om één keer goede te kopen. Cadeautje voor mezelf. Blij mee!

tbd260261262.6

Links: Work. En ‘s avonds stond deze súperlekkere zalm op het menu. Het recept komt nog online (als ik nog iets van de overbelichte foto’s kan maken).
Midden: Vrijdag is altijd een heerlijke dag. Ik werkte thuis aan mijn blog en aan teksten (als tekstschrijver, dus) en maakte fantastische kwarkpannenkoeken als lunch.
Rechts: ‘s Middags maakte ik tijd voor een bakkie koffie met Floor, bij Stach.

tbd260261262.7

Links: En de rest van de avond genoot ik keihard van een avond voor de tv. Ik at bijna alleen maar restjes groenten uit de oven zodat ik daarna zonder limits Tony’s karamelzeezout kon kanen. Dit was dag #1 van een week lang alleen wonen – Joran was namelijk op vakantie.
Midden: Zaterdagochtend sprong ik spontaan al vroeg in de trein richting mijn ouders, om in plaats van thuis, dáár een hele dag rond te hangen. Tegen het einde van de dag maakte ik een wandeling door het dorp.
Rechts: En later die avond besloot ik naar Fiona in Rotterdam te gaan voor een avondje series kijken. We begonnen aan Ares, de eerste Nederlandse serie van Netflix en vonden dat allebei helemaal niks. Maar wel op zo’n manier dat je tóch blijft kijken.

tbd260261262.8

Links: Fiona had voor de volgende ochtend een lesje Body Balance gepland en omdat ik toevallig bij dezelfde keten sport, besloot ik maar gewoon mee te gaan. Het was echt heerlijk om daar de zondag mee te beginnen!
Midden: Gedoucht en wel begonnen we daarna aan ons tweede ontbijt bij Urban Bakery: koffie en een blondie. Ik ging niet te laat weer naar Utrecht en rommelde de hele middag een beetje in huis. ‘s Avonds ging ik uit eten met vriendinnen van mijn bachelor. Dat was ook weer zó gezellig, heel leuk!
Rechts: Maandag werkte ik weer en aan het einde van de dag was ik helemaal dizzy van mijn computerscherm. Dit kán niet goed zijn.

tbd260261262.9

Links: ‘s Avonds maakte ik een vét lekkere pasta pesto met garnalen. Ik had even geen zin in al dat gedoe met mijn camera en lampen, dus ik heb er geen foto van gemaakt. Ik denk dat ik het binnenkort nog eens ga maken en het recept dan daarna voor jullie uitwerk!
Midden: Daarna kroop ik op de bank met Heel Holland Bakt en custard cakejes (want ik kan dat programma echt niet kijken zonder er iets bij te snacken).
Rechts: Dinsdag was weer een gewone werkdag, maar ‘s avonds was bijzonder leuk! Als afscheid van een groep stagiairs hadden we een DIY Bob Ross workshop georganiseerd. We hadden zelf verf en doeken gekocht, en speelden een tutorial af op het grote scherm. Af en toe moest ‘ie ff op pauze maar over het algemeen ging het zo echt héél erg goed.

tbd260261262.10

Links: Check het resultaat! Is toch vet?! Ik ga dit sowieso nog eens doen!
Midden: Na de schildersessie aten we pizza’s bij SUGO. Dát vond ik echt een grote teleurstelling: droge pizzabodems met veel te weinig saus en praktisch geen kaas. Niet mijn ding.
Rechts: Woensdagochtend werkte ik thuis, ‘s middags nog een paar uur op kantoor. ‘s Avonds ging ik nog even sporten en daarna bleef Ilona (oud-huisgenoot) een nachtje logeren. Donderdag de hele dag op kantoor aan veel leuke, nieuwe projecten. Iedereen was er heel enthousiast over, altijd fijn!

tbd260261262.11

Links: Troosteloze dag, wel. Na werktijd was er een borrel (wij hebben domibo want op vrijdag is bijna iedereen vrij) (dankbaar voor dat) en ik fietste daarna meteen door naar de verjaardag van Milenka. Eerst Chinees bij haar thuis, daarna bij Café Ledig Erf.
Midden: Ook vrijdag werkte ik weer thuis, at ik weer pannenkoeken gemaakt van kwark en ging ik nog een uurtje sporten. Ik sportte deze week eindelijk weer eens veel, jammer dat ik niet in die flow ben blijven hangen.
Rechts: Veel te hard gewerkt de hele dag. Die avond ook nog op de bank terwijl ik The Voice keek (serieus, waarom kijk ik dit ineens?) en de Brexit bekeek. Wat een show hè.

tbd260261262.12

Links: Zaterdag werkte ik óók aan die verrekte teksten (maar ik vind het leuk hoor 😉 ) en maakte ik een simpele maar hele lekkere lunch voor mezelf.
Midden: Rond de avond meette ik Joran weer op UC. Hij was weer terug van vakantie en daar was ik blíj mee. Ik wilde niet voor niets niet alleen wonen: de eerste twee dagen vond ik wel relaxed, daarna werd het saai. We reisden meteen door naar Amsterdam voor een verlaat kerstdiner met zijn vrienden. Was een hele gezellige avond!
Rechts: Zondag bestond weer ouderwets uit pannenkoeken en wasjes draaien. ‘s Avonds bestelden we sushi, schoof vriendin Nienke nog even aan en wandelde ik met haar nog even door het rustige centrum. Ik begin eraan te wennen, die binnenstad.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Zo chill dat je nu echt op je plek zit op je werk! Wat vond je van Ruby Rose trouwens? Wilde daar heeel graag heen maar lukte niet meer echt voor ik naar Boedapest vertrok. In Rotterdam is het Zalmhuis ook net helemaal gerenoveerd en de foto’s daarvan deden me ook echt aan Ruby Rose denken (https://www.debuik.nl/rotterdam/nieuws/zalmhuis-rotterdam-nieuw) (heb me net suf gegoogeld maar kon niet vinden dat het van dezelfde eigenaar is, hoe dan?).

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Ohhh wow nog nooit van gehoord! Ik vond RR wel leuk maar ook wel heel hysterisch hip. En vrij donker (dat ligt natuurlijk aan het pand) voor overdag.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten