Beau’s week 263 en 264: Stagiairs, skiën en schoonmaakbui

19 feb 2020 | Leven

tbd263264.13

Man, man… het was me weer een week. Of twee. Waar de eerste week tot aan bedtijd gevuld was met werk, blogdingen, plandingen, moet-dingen en dingen waar ik de concentratie niet meer voor kon vinden, was de tweede week totale rust. Mentaal dan, want fysiek ging ik helemaal uit m’n plaat op de Italiaanse pistes. De week van sneeuw, pizza’s en glühwein sloot ik af met een weekend vol vriendinnen en Thuisbezorgd. Het werd een leuk dagboek, lees mee!

tbd263264.1

Links: Morning! Concentratie was weer helemaal top, zoals je ziet. Gelukkig was het wel een leuke week op werk; er begon een hele lichting nieuwe stagiairs en ook bij mijn nieuwe functie werk ik weer samen met een aantal. De eerste week (of. maand.) is dan wel even opstarten.
Midden: ‘s Avonds ging ik sporten, de volgende dag weer achter mijn bureau. Heb een nieuwe plek, blij mee.
Rechts: Dinsdagavond maakte ik iets héérlijks klaar: vegetarische roti met een Hollandse twist. Of ja, met boerenkool. Ik weet niet in hoeverre wij boerenkool kunnen claimen als Nederlands lekkernij, maar je snapt wat ik bedoel. Recept komt snel online. Klik hier voor een eerder recept voor vega roti!

tbd263264.2

Links: Woensdag weer een halve dag op kantoor, die ik bijna helemaal vulde met een fotografie- en filmtraining. Achteraf niet bijzonder nuttig voor mij, maar wel interessant.
Midden: Na zo’n halve dag werk kom ik steeds bomvol energie thuis om allemaal leuke en nuttige en goeie dingen te gaan doen, maar in werkelijkheid stort ik na mijn lunch altijd in. Dit keer al helemaal: ik had bedacht om ondertussen ‘nog eens ff zo’n afleveringetje Over Mijn Lijk’ te kijken. Dat is pure hartmarteling want terwijl ik restjes roti naar binnen werkte, voelde ik me zó leeg.
Rechts: Na een paar goeie hits op hoog volume kon ik de wereld wel weer aan, schoof ik ietwat optimistisch een zonnebril op mijn neus en fietste ik naar Mos (met een streepje door de O die ik nog steeds niet kan vinden) om daar aan mijn blog te werken en koffie te drinken met Floor.

tbd263264.3

Links: Donderdag ging ik naar werk en stelde ik zo rond een uur of 5 de ‘out of office’ in. Want ik ben ff out of office! Vakantie!
Midden: Vrijdagochtend pakte ik in razend tempo mijn tas in en sprong ik in de trein richting mijn ouders. Maar hey, zonder frisse coupe kun je natuurlijk geen skihelm dragen dus ik bracht eerst nog een bezoekje aan de kapper.
Rechts: Dat was nodig, zoals je ziet. Vond de kapper ook, geloof ik, want vooraf schoot ze deze dramatische foto…

tbd263264.4

Links: … en daarna legde ze ieder haartje recht voor dit gelikte plaatje. Als ik dan heb afgerekend en de hoek om ben, is het eerste wat ik doe altijd wild een hand door mijn haar halen. Zit ‘t veel beter. ‘s Middags ging ik nog even naar de stad en dronk ik thee met een vriendin.
Midden: Rond 11 uur die avond vertrok ik met één broertje en mijn ouders richting de Alpen. Voor het eerst naar het Italiaanse deel, dus dwars door Oostenrijk heen. Uiteindelijk deden we daar volgens mij een kleine elf uur over. Netjes! We kleedden ons om, regelden ski’s en stonden die middag dus al in de volle zon op de piste!
Rechts: Helemaal blij (en doodmoe).

tbd263264.5

Links: Die avond sloot ook broer 2 aan, dus zondag stonden we helemaal compleet op de piste.
Midden: Weer zo’n mooie dag!
Rechts: Ja, heel veel meer kan ik niet zeggen over zo’n dag skiën.

tbd263264.6

Links: ‘s Avonds maakte ik een klein rondje door het dorp met mijn moeder. We sliepen in Sterzing, Zuid-Tirol en aan dat dorp te zien is dit ook in de zomer een mooie vakantiebestemming. Zou ik overigens zelf niet zo snel doen, de bergen in in de zomer. Ben niet zo van het hiken.
Midden: We hebben ons rot gelachen om dit restaurant: sushi, thai en pizzeria in één. Dat kán geen goeie zaak zijn.
Rechts: Maandag zag het er buiten helaas een stuk minder goed uit: sneeuw. Ironisch genoeg vinden wintersporters sneeuw dus helemaal niet fijn. ‘s Nachts moet het sneeuwen, ‘s ochtends moet het mooi geprepareerd klaarliggen voor een dag met een blauwe lucht en zon.

tbd263264.7

Links: Zat er ff niet in, maar gelukkig ging het vandaag alsnog heel goed. Eigenlijk was het ook wel een leuke uitdaging, zo skiën zonder zicht. Apfelstrudel ging er natuurlijk wel in.
Midden: En na die dag was ik totaal verkleumd en vermoeid. Voelt goed!
Rechts: Dinsdag was weer heerlijk!

tbd263264.8

Links: Mooi.
Midden: Gezellig.
Rechts: Nog een mooi plaatje.

tbd263264.9

Links: Pitstop bij een tent op de piste: chocolademelk en apfelstrudel met vanillesaus. Iedere dag rond half 12, haha.
Midden: De rest van de dag skieden we, maar ik merkte wel dat ik aan het einde van deze vierde dag moe begon te worden. De laatste twee minuten van de dalafdaling viel ik hard (maar geen pijn, gelukkig), net als mijn moeder en broertje.
Rechts: De laatste dag, woensdag, ging het dan ook een stuk minder lekker. Prima – dan is het ook gewoon weer tijd om naar huis te gaan.

tbd263264.10

Links: Happy fam.
Midden: Heel veel parasailers, zo vet!
Rechts: Laatste afdeling, tschüss! Ciao!

tbd263264.11

Links: Op huis aan! Donderdag stapten we na een goed ontbijt weer in de auto op weg naar huis. Had ik geen zin in. Wel om weer thuis te zijn, maar minder om weer dat hele eind terug te rijden…
Midden: Haat wc’s bij tankstations.
Rechts: Vrijdag sliep ik lekker uit. Een beetje ontkennen dat de vakantie weer bijna voorbij is. Ik had geen zin om bij mijn ouders thuis rond te hangen, dus ik vertrok met zware tassen vol vieze was én mijn laptop naar Rotterdam. Daar verdeed ik mijn tijd met koffie bij Douwe Egberts Café, lunch met Fiona en Nienke bij Heilige Boontjes en gratis wifi bij de Stationshuiskamer.

tbd263264.12

Links: Ik moest die avond namelijk ook in Rotterdam zijn, dus heen en weer reizen zou niet handig zijn. Nienke vierde haar verjaardag met een etentje bij haar thuis en daarna vertrokken we met de hele horde naar een huisfeest bij een andere vriendin. Joran sloot ook aan. Het werd niet laat maar het was wel héél gezellig.
Midden: En zaterdag werd ik gewoon weer lekker wakker in Utrecht. Het huis was niet echt schoon (lekker thuiskomen, not) maar dat hebben we die dag samen helemaal geregeld. Lunch gehaald bij de nieuwe AH in de buurt, series gekeken, ‘s avonds eten besteld. Helemaal goed dit.
Rechts: Zondag dronk ik koffie bij Tijm, met Ilona en Keylee. De rest van de middag hing ik de huisvrouw uit met een pan Italiaans stoofvlees. Was weer fantastisch lekker, echt een aanrader! Ook dat recept zien jullie snel voorbij komen! ♥

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Ahh lekker zo’n skivakantietje tussendoor! Dat lijkt me ook best ideaal om met familie te doen omdat je gewoon wat te doen hebt en niet continu op elkaars lip zit zoals dat soms wel is als je steden gaat bezoeken in hartje zomer in de bloedhitte (been there, done that). En hoe fijn om dan weer thuis te komen in je echt eigen huis 😍

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten