Beau’s week 265: nieuwe schrijfklus, leren over bloggen en tossdag

26 feb 2020 | Leven

tbd265.6

Hi! Afgelopen week was een hele steady week met alleen maar hoogtepunten. Geen sex drugs rock and roll, maar hoogtepunt op het gebied van werk. Bij mijn vaste baan zit ik er lekker in en ik lijk echt mijn plek te hebben gevonden, en ook met het freelancen gaat het steeds beter. Er glippen nog steeds meer opdrachten door mijn vingers dan dat ik er daadwerkelijk aan kan nemen, maar dat hoort er ook gewoon bij. Ik heb geen haast, ‘t komt wel. In dit dagboek vertel ik je er meer over!

tbd265.1

Links: Morning! Na mijn week vakantie was het wel weer even inkomen vandaag. Had er wel weer zin in, dat is een goed teken. Ik ontmoete veel nieuwe stagiairs en sloeg mezelf door een gigantisch gevulde mailbox. De schouw in onze kamer hebben we omgedoopt tot art wall en hier showen we nu iedere maand een kunstwerk van ons of van collega’s. Uiteraard hing mijn Bob Ross hier als eerste.
Midden: Hutssss! Een kleine twee weken geleden at ik voor het eerst ooit hutspot (ja, serieus) en dat beviel zo goed, dat ik er vandaag maar gewoon weer een in elkaar prakte. Met een vega twist. Het recept komt binnenkort online!
Rechts: Ook dinsdag was weer een lekkere werkdag met fijne meetings. ‘s Avonds hing ik op de bank met Joran en een docu/serie waar we onszelf helemaal in verloren (ff verder lezen).

tbd265.2

Links: Woensdag werkte ik een halve dag. Deed ik heel januari en februari maar volgende week ga ik weer terug naar de woensdag én vrijdag helemaal vrij. Niet omdat ik lui ben (ok misschien een beetje) maar vooral omdat ik merk dat als ik meer klussen wil binnenslepen als tekstschrijver, ik daar ook meer tijd voor moet maken. ‘In de avonduren’ aan mijn eigen ding werken is niet genoeg. Ik wil koken, recepten uitschrijven, aan mijn blog werken maar óók teksten schrijven in opdracht. Na een hele werkdag achter een bureau is het behoorlijk vermoeiend om je aandacht ‘s avonds ook nog bij een taaie tekst te houden. Daarbij: fuck die norm van 40 uur. Mijn vaste werk is mega flexibel, ik heb geen monden te voeden thuis. Ik vind ‘t wel ff prima zo. Terug naar de selfie: ik lunchte met restjes en ging daarna naar de sportschool. Voor het eerst in maanden trainde ik mijn billen weer eens en ja, dat heb ik geweten.
Midden: Helemaal aan het einde van de middag dronk ik koffie bij Stach met Fiona, die toevallig in de buurt was. Heel gezellig!
Rechts: Daarna ging ik naar de nieuwe Albert Heijn op de Neude. Love it, de binnenstad miste echt nog een grote, chille Appie. Zei deze snob. Daar kocht ik alles voor een lekkere groene curry en daar maakte ik, zoals je ziet, foto’s van. Deze hoek lijkt wel goed voor lichte en niet té studioachtige foto’s.

tbd265.3

Links: Toch? Het is helder en scherp, maar niet te hard. De andere foodfoto’s in dit dagboek zijn ook in die opstelling gemaakt, allemaal nog onbewerkt. Niet ideaal, maar ik ben wel tevreden! Ook over deze curry, het recept volgt natuurlijk nog!
Midden: ‘s Avonds weer op de bank met de laatste aflevering van de docu/serie Don’t fuck with cats. De meest freaky, bizarre documentaire ooit. Ik kan niet helemaal zeggen waar het over gaat want dat verpest het helemaal, maar dit moet je wel echt gaan kijken. Gaat niet over katten trouwens. Althans, minimaal.
Rechts: Donderdag was ik weer op kantoor. Een lange dag, want na werktijd was er een afscheidsfeest voor twee collega’s. Daarvoor maakte ik pizza’s met deze topping van geitenkaas en cranberry en dat was lekker, maar wel taai. Helaas.

tbd265.4

Links: Vrijdag moest er een hoop gebeuren. Ik schreef blogs, dronk liters thee en stelde behoorlijk veel taken uit. Hoogtepunt van de dag was sowieso de belafspraak met een nieuwe klant voor wie ik nu de teksten van haar website aan het herschrijven ben. ‘s Middags begon ik meteen met zoekwoordonderzoek voor de SEO.
Midden: Ik had nog een aangebroken fles rode wijn staan en in plaats van die naar binnen te gieten (was ook al te oud, eigenlijk) maakte ik er een geweldige maaltijd van. Voor het eerst kookte ik met van die gigantische kippenpoten en het resultaat was misschien wel mijn beste creatie ooit. Zei ik dat echt? Ja, dat zei ik echt. Wauw, komt snel online!
Rechts: Zaterdag had ik veel te doen (again) maar deed ik wederom wel heel rustig aan. Ik ging sporten, at nog zo’n chille kippenpoot en werkte aan die nieuwe opdracht. Ook heb ik me deze dag aangemeld voor iets heel leuks: een membership van Blogbosses, om in een paar maanden tijd héél veel te leren over bloggen. En om dat uit te laten groeien tot iets groters, vooral. We gaan het hebben over fotografie, SEO, affiliates en nog veel meer. Na al die jaren bloggen weet ik natuurlijk al best wel wat, maar omdat ik alles zelf heb geleerd, mis ik vast ook heel veel kennis. Of ik doe dingen misschien heel onhandig, terwijl dat veel efficiënter kan. Daarnaast ligt de focus van deze modules ook op het verdienen van geld met bloggen, zakelijk bloggen dus, en daar heb ik dan weer veel minder verstand van. Ik ben heel benieuwd! Mijn aanmelding voor hun ‘Bloggen als een baas’-programma is een samenwerking. Met de code ‘cadeautjevanbeau’ krijg je een gratis en vrijblijvende sessie van 20 minuten cadeau! Meer bloggers die bij willen leren in tha house? Schrijf je in!

tbd265.5

Links: ‘s Avonds maakte ik een bizar lekkere pizza met crudo en mascarpone, maar daar heb ik geen foto van gemaakt. Doe ik binnenkort vast nog eens! Daarna kwam Ilona langs en hingen we de hele avond op de bank met chocola en de serie Meisjes van plezier. Niet gewéldig, wel goed vermaak. Zondag hielden Joran en ik weer tossdag (bij dezen, zo hebben we ons dateplan genoemd). Gooien we kop, dan doen we mijn geheime plan, wordt het munt, dan gaan we zijn idee uitvoeren.
Midden: Kop! Dus dat werd een bezoekje aan de expositie in Het Utrechts Archief. Op de bovenverdieping ging het over modern Utrecht, met uitgelichte aspecten daarvan door de tijd heen. Een verhaal over studentenverenigingen bijvoorbeeld, of een digitale fietstocht. Beneden was een expo over het rampjaar en de impact op Utrecht. Vond dat laatste niet zo spannend, maar voor 2 euro 50 kun je het prima ff proberen.
Rechts: Avondeten was munt, en hij koos voor een borrelplank met alles waar we maar trek in hadden. Black angus bitterballen, verse sushi, chorizorolletjes. Nice. Zo’n verrassingsdate (soort van) werkt echt goed. We hebben allebei totáál verschillende hobby’s en interesses, en op deze manier is het veel makkelijker om ‘toe te geven’ en je gewoon mee te laten nemen.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten