Beau’s week 272: Brood bakken, #coupleworkout en dalgonakoffie

14 apr 2020 | Leven

tbd272.7

Morning! Ik hoop dat jullie allemaal een fijn paasweekend hebben gehad – dat je niet eenzaam bent geweest en vooral echt even hebt genoten. Ik wel! Heel goed. Ik bracht úren door in de keuken (bakte voor het eerst een brood!), las weer in de zon en deed #coupleworkouts. Ondanks een dieptepunt was dit tóch echt een prima week. Het gedoe went, vind je niet?

tbd272.1

Links: Morning! Joran vertrok weer vroeg naar werk, ik ging naar buiten voor een frisse ochtendwandeling. De rest van de dag werkte ik, met een lange pauze op het dak in de zon.
Midden: Dinsdagochtend begon ik ook weer met een wandeling. Ik vraag me dus echt af of ik dit vol ga houden als ik straks niet meer thuis blijf werken. Ik merk dat ik mijn dag zo lekker fresh en fruity begin, maar ik kan me haast niet voorstellen dat ik daar in ‘de ouderwetse sleur’ motivatie en tijd voor kan vinden. Ik ga wel echt mijn best doen, neem ik mezelf alvast voor. Tijden het werken werd dit bosje bloemen bezorgd, zo gezellig!
Rechts: Op dinsdag hebben we sinds kort tijdens de lunch een ‘lunch and learn’, georganiseerd door iemand (een collega, meestal) die ergens veel over kan vertellen. Heel leuk! Echt ‘pauze’ vind ik het dan niet, dus daarna klom ik toch nog even op het dak om dit boek uit te lezen!

tbd272.2

Links: Halverwege de middag concludeerde ik dat ik mijn slechte concentratie niet meer ging fixen die dag, en hield ik het voor gezien. Laptop dicht, muziek aan, zonnig biertje in de vensterbank. Ik ben hilarisch – ik weet het.
Midden: Had het zelf ook niet helemaal meer verwacht maar deed het toch echt: ‘s avonds deed ik (nog een beetje rozig) twee hele lesjes van Fit For Free, afro beats en body shape.
Rechts: De volgende dag kreeg ik stom nieuws van het thuisfront en dat bleef wel een beetje knagen. Ik werkte een paar uurtjes en maakte een hele lange wandeling in de zon met Fiona, weer aan de telefoon natuurlijk. Zo fijn is dat, achteraf voelt het echt heel erg alsof we fysiek samen hebben gewandeld ♥ Ook belde ik deze dag met mevrouw S. en probeerde ik voor het eerst dé hype van het moment: Dalgonakoffie. Die maak je heel makkelijk door 2 el oploskoffie (mokka, had ik) op te kloppen met een klein beetje suiker en een scheut water. Is het luchtig? Schep het dan op melk met ijsklontjes. Dít is hoe ijskoffie moet zijn!

tbd272.3

Links: Donderdag blijkt steeds weer mijn meest productieve dag, wat kantoorwerk betreft. Heel fijn! Na een sportsessie maakte ik deze risotto weer eens klaar. Weet niet hoe ik het heb geflikt maar ik verpeste ‘m totaal. Joran (die weer thuis was vanaf die avond) heeft het zelfs laten staan.
Midden: Doorrr naar vrijdag. Hier keek ik al bijna zo lang als de quarantaine duurt al naar uit: zelf een brood bakken! Wachtte ik eerst op de zakjes gist die mijn moeder me per post toestuurde, bakte ik uiteindelijk tóch een brood zonder gist en met een zakje desem. Ik heb geen mixer en kneedde me dus met de hand een ongeluk maar op dit soort momenten, met eeuwen de tijd, is dat een heerlijk klusje. Op deze foto was het deeg klaar om te rijzen!
Rechts: In die tijd groeide de bol enorm, en na iets meer dan een half uur in de oven zag het brood er zo uit! Hij was echt bijzonder lekker! Het had wat luchtiger gemogen, maar voor een allereerste keer was ‘ie supergoed gelukt!

tbd272.4

Links: We aten de helft als lunch met roomboter (… té goed) en de andere helft was onderdeel van deze maaltijd ‘s avonds. Ik plaatste deze foto in mijn story op Instagram en ik werd gebombardeerd met vragen. Ja, dit recept komt zeker nog online 🙂
Midden: PARTYTIME! Vrijdagen waren al een hele tijd niet meer zo spannend maar dit is toch wel een dieptepunt hè? Of hoogtepunt, want ik vond het heerlijk om te doen. Afzichtelijk schilderij om op de hangen, leuk knutselwerk om te maken.
Rechts: Zaterdagochtend wandelde ik weer. Thuis liep ik met een kop koffie meteen door naar het dakterras om daar lekker een uur te chillen in de zon. In mijn oren de nieuwste BOOS AntiCoronaDepressiePodcast van Tim Hofman.

tbd272.5

Links: Couples who train together, stay together. Zeggen ze toch? Nou, dat deden we vandaag.
Midden: ‘s Middags begon ik voor de honderdste keer in Bonita Avenue. Ik móet dit boek lezen, ik hoor er zoveel goeie verhalen over, maar ik kom er echt moeilijk doorheen. De eerste 110 bladzijden vond ik echt taai, daarna werd het pas interessant. Mag ook wel want heb er nog zo’n 450 te gaan.
Rechts: Dit was ons avondeten. Ik had een periode dat ik wekelijks tortizza’s maakte, maar dat is al een hele tijd geleden. Deze met o.a. crudo en mascarpone waren weer ouderwets ge-wel-dig. Het recept komt snel online!

tbd272.6

Links: ‘s Avonds kropen we op de bank voor LEGO MASTERSSS. Keek ‘ie al dagen naar uit, was gelukkig ook best leuk! Daarna schakelde ik weer over naar Friends en dat moet ik helemaal niet doen want uiteindelijk kom ik nooit meer voor 12 uur ‘s nachts van die bank af.
Midden: Pasen! Andere jaren ga ik altijd langs familie; is toch een mooi moment waarop iedereen bij elkaar komt bij opa thuis. Dit jaar natuurlijk niet. Stom, maar is even niet anders. Joran en ik vermaakten ons thuis met een zonnige ochtendwandeling en een (ietwat basic) paasontbijtje met van die chemische, zelfgerolde croissantjes en verse sinaasappelsap. Ook leuk: paaseieren voor elkaar verstoppen en dan ruziemaken over wie ze veel te moeilijk verstopt.
Rechts: De rest van de dag las ik in de zon verder in het boek, snackten we heel veel borrelhapjes en werkte ik best veel aan mijn website. Die kan wel wat upgrades gebruiken, voornamelijk om de snelheid te verbeteren. Het lukte aardig, ik denk niet dat je er als lezer heel veel van merkt maar de zoekmachines hopelijk wel 🙂 Verder probeerde ik uit pure wanhoop een gezichtsmasker van yoghurt met havermout. Voelde me weer helemaal 14 met dat geloof in deze huis-tuin-en-keuken-DIY, maar echt: ik ben radeloos. Mijn huid is al maanden vreselijk (vet, vlekkerig, dikke bulten en pukkels) en net nu ik eindelijk de stap wilde zetten om naar een professional te gaan, zijn al die salons gesloten. Dit maskertje heeft het (obviously) niet opgelost, maar het was een leuk experiment en zacht werd m’n huid wel. Heb je tips, wondermiddeltjes, dé beste (enigszins betaalbare) specialist in Utrecht voor als dat straks weer mogelijk is? Laat het me weten! Het kraterlandschap en ik zijn je dankbaar ♥

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Ik keek dus ook even naar Legomasters omdat mijn ouders het keken maar ik vond het zooo traag gaan met al die interviewstukjes tussendoor en vond het door al die drukke achtergronden ook echt niet prettig kijken haha. Hoop dat je wel door Bonita Avenue heen komt! Die dalgona(?)koffie zie ik nu ook overal voorbijkomen, wij hebben hier ff geen oploskoffie in huis, maar lijkt me wel leuk om te proberen. Is het ook echt lekkerder/anders van smaak?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten