Beau’s week 273 en 274: Wijn, wandelen en verdriet.

29 apr 2020 | Leven

tbd273274.14

Hoi lieve lezers! Wat zijn jullie met VEEL! Ik zie de bezoekersaantallen elke week groeien, zo leuk! Gek maar waar: vooral deze fotodagboeken lijken lekker te scoren. Het in elkaar zetten is een hele bevalling maar ik doe het graag: ik weer een samenvatting van mijn leven voor in het archief (leuk voor als ik straks een jaar of 70 ben), jullie weer een lekker stukkie leeswerk over het sprankelende leven van een meid in de bloei van haar leven en in, jawel, quarantaine.

tbd273274.1

Links: We hebben het hier nog over 13 april! Die maandag was het Tweede Paasdag en die spendeerde ik wederom thuis. Ik besloot voor mij en Joran een paasontbijt 2.0 te maken met eitjes in yoghurt met een heerlijke botersaus. Dit klinkt in eerste instantie misschien als niet te hachelen maar echt: het is heerlijk. Het recept ga ik snel uitwerken en dan moet je dit écht een keer proberen!
Midden: Ik werkte aan mijn blog, we keken tv en voor die avond probeerde ik cakejes te maken van polenta. Hartige cakejes met kaas, zoals ik ze ook wel eens heb gegeten bij de Watertoren. Mijn experimentje komt zeker in de buurt maar het is nog niet zoals ‘t moet zijn, dus ik ga het binnenkort nog eens proberen.
Rechts: Ziet er wel fancy uit hè? We sloten dit lekker lange weekend af met de live quiz van De Slimste Mens. Was totale chaos want er deden duizenden en dúizenden mensen mee, maar toch wel ff leuk.

tbd273274.2

Links: Dinsdag weer aan het werk! ‘s Middags belde ik weer met mijn Koetje onder het genot van deze vegan chocolade-dadeltaart die Milenka en Ilona gisteren kwamen brengen. Gewoon zomaar, echt lief!
Midden: Ook fijn: vandaag werden ein-de-lijk mijn ‘nieuwe’ Nikes geleverd. Begin oktober stuurde ik mijn vorige paar terug omdat ze veel te snel kapot gingen en nu kreeg ik eindelijk een vervangend paar. Klantenservice van Nike is echt helemaal ruk, dat je ‘t ff weet. Maar die schoenen zitten zo lekker. Dit is het model Nike Airforce 1 Sage Low, heb ze ook al een tijdje in het bruin en ik vind ze nog steeds zo leuk.
Rechts: Culinaire bedoelingen op de dinsdagavond! Nouja, eigenlijk helemaal niet. Deze gnocchi met pittige tomatensaus was retesimpel, maar blijkbaar was heel Insta wel nieuwsgierig naar het recept.

tbd273274.3

Links: Woensdag werkte ik voor mijn vaste baan en aan mijn blog, en aan het einde van de dag wandelde ik (alweer) terwijl ik aan de telefoon hing met Fiona. Zo gezellig en holy shit, wat was het heerlijk warm weer! Het regent nu precies één dag en ik mis de zon nu al! Ook tijdens het koken bleven we bellen. Zij maakte ondertussen ongetwijfeld iets heel chiques, ik ging voor deze kipsaté met augurken. Best wel geweldig, uiteindelijk.
Midden: Maar de body had daarna wel wat reinheid nodig, dus ik hing ondersteboven tijdens een halfuurtje yoga. De foto ondersteunt deze uitspraak waarschijnlijk niet maar: gaat echt steeds beter.
Rechts: Donderdag = werkdag. Ondertussen werd ook mijn nieuwste keukengereedschap geleverd: een mixer. Het werd echt tijd want ik deed alles met de hand, van die hippe dalgonakoffie tot aan brood bakken. Fijn!

tbd273274.4

Links: De werkdag hervatte zich.
Midden: ‘s Avonds was ik verdrietig. Corona is helemaal kut, familie verliezen en er dan niet bij kunnen zijn is niet te doen. Ik wist niet dat je zoveel verdriet voor iemand anders kunt voelen, maar dat leerde ik deze donderdag.
Rechts: Zelfgemaakte kaartjes zijn [lief] [extreem truttig] [voor kleuters]. Doorhalen wat niet van toepassing is.

tbd273274.5

Links: Vrijdag had ik een drukke dag met hele leuke dingen. Ik had mezelf ook genoeg ruimte gegeven om me nog ff kut te voelen, maar gelukkig ging het wel weer goed. Ik maakte een lange wandeling door de zon, deed boodschappen en had vandaag twee belafspraken voor leuke schrijfklussen.
Midden: Verder roerde ik vandaag de hele dag in een pan met Cubaans stoofvlees, geïnspireerd op nr. 28 (als ik het me goed herinner) van La Cubanita – haha. Het was echt fan-tas-tisch lekker. Het recept moet ik nog uitwerken, bereid je alvast voor! Die avond kwam Joran weer thuis om ‘t samen op te eten.
Rechts: Zaterdag sportte ik, dat probeer ik nu iedere dag te doen. En dat hoeft geen uur hardlopen te zijn (geen minuut, om eerlijk te zijn) maar een half uurtje rustige yoga of dansen is ook prima. Zo blijf ik in ieder geval wel gemotiveerd om te bewegen. Op de dagen dat ik ten minste 10.000 stappen zet, hoef ik niet te sporten van mezelf. Vandaag deed ik een behoorlijk heftige billentraining van Fit For Free (via hun Instagram) en verder werkte ik veel aan mijn blog. Er staan belachelijk veel recepten klaar als concept om uitgewerkt te worden, maar dat kost ook best wat tijd en daar heb ik niet altijd evenveel zin in.

tbd273274.6

Links: En zo is het. Deze leuke kaartjes bestelde ik bij KUTillustraties op Etsy.
Midden: ‘s Avonds aten we klassieke asperges met een kleine twist! De hollandaisesaus die ik maakte was een faliekante mislukking maar later deze week slaagde ik wel! Even verder scrollen voor die foto 🙂
Rechts: Zondag wandelde ik weer. God what a life. Daarna maakte ik brood- en pizzadeeg klaar om te rijzen. Borrelbroodje voor ‘s middags, pizza’s voor die avond! Verder zat ik in de zon met een lekkere bak koffie en las ik verder in Bonita Avenue.

tbd273274.7

Links: Pizzatime! Dit was er eentje met mascarpone, courgette, aardappel, salie en mozzarella. Met genoeg zout en olijfolie hartstikke lekker maar niet heel spectaculair. Doe mij maar barbecue pulled chicken hawaii – die onzin. Neehoor, da’s niet waar. Maar een tikkeltje saai was deze pizza wel. Ondertussen keken we Lego Masters terug want (paniek!) dat waren we gisteravond vergeten.
Midden: Maandag werkte ik weer, maar aan het einde van de dag stond er wel een leuke online activiteit gepland! Voor mijn team maakte ik een quiz via Socrative (kreeg er veel vragen over: werkt fijn). Over het algemeen doen we het thuiswerken heel goed, maar we merken wel dat de energie soms heel erg wegzakt. Niet zo gek natuurlijk. We probeerden de boel op deze manier weer een beetje op te zwepen.
Rechts: Na een lading toastjes met brie wilde ik een lichte maaltijd, en dat werd deze pasta guac met courgette. Súperromig, het recept komt zeker nog online!

tbd273274.8

Links: Ook probeer ik nog steeds iedere ochtend een wandeling te maken. Voor de beweging en frisse lucht, en om er een beetje ritme in te houden. Ik mis het fietsen wel maar, ja, waar moet ik heen dan? Wandelen voelt dan een stuk vrijblijvender, en je ontdekt nog eens wat. Tig standbeelden en muurschilderingen die ik gewoon nooit eerder heb gezien omdat ik er altijd met 180 km/u voorbij racete.
Midden: Oh en jongens, ik sta weer in de Foodies met een recept! Kreeg al meerdere keren een foto doorgestuurd van mensen die me hadden gespot, zo leuk! De rest van de dinsdag werkte ik en ‘s avonds keek ik vol verwachting naar Rutte, wetende dat ‘ie niet ging zeggen wat we willen horen. ‘Hope for the best, expect the worst’ blijkt maar weer een behoorlijk goed motto in deze crisistijd, want ik was niet eens teleurgesteld achteraf.
Rechts: Woensdag was ik zelfs gewoon ouderwets on a roll! De hele wereld staat in de hens maar de schrijfklussen stromen bij me binnen alsof ik een vitaal beroep beoefen. Laat ze maar komen, jongens, ik doe het voor je! Ben je benieuwd? Check dan even deze pagina, daar zie je ook meteen de tarieven.

tbd273274.9

Links: ‘s Middags belde ik weer lekker lang met Fiona tijdens een wandeling en tijdens het koken. Ik maakte kippenstoof met aubergine, ras el hanout en dadels, maar de smaak viel flink tegen. Heel vreemd, het was echt saai.
Midden: Donderdag kwam ik er pas na een paar uur achter dat ik het kaartje nog in mijn shirt had hangen. Kijk, dat is nou echt een voordeel van thuiswerken. Om er maar ff een te noemen.
Rechts: Dit was een knetterdrukke werkdag met heel veel meetings en zelfs een interessante training over ‘hoe om te gaan met social media’ en vooral hoe níet.

tbd273274.10

Links: Aan het einde van de werkdag was er online een kleine, declarabele domibo. De rest van de avond was ik leeg. Dan kun je het digitaal nog zo gezellig hebben met vrienden of collega’s, zodra je je laptop dichtklapt en weer in je eentje voor je uit zit te staren op de bank is de magie gauw verloren. Ik ben het zat. Het gaat goed met mij, ik ben zó blij dat ik mentaal en ook fysiek zo gezond ben dat ik zo’n heftige periode als deze goed kan hebben, maar af en toe is de situatie echt shit. Ik wil wijn op het terras en rollend naar huis. Vrijheid. ‘s Nachts wakker worden geschreeuwd door dronken studenten. Feestjes vieren en dan niet in de rij voor de dixi maar gewoon naar mijn eigen wc. Ik wil hier denk ik nog een lente wonen.
Midden: Hoe kun je jezelf beter opvrolijken dan met luchtige kwarkpannenkoeken? Ik weet het niet.
Rechts: De vrijdag begon ik vol frisse moed met een wandeling. Ik spotte deze tegel in de Zadelstraat. Als de Dom valt, valt ‘ie tot hier. Valt ‘ie de andere kant op, dan is mijn huis plat.

tbd273274.11

Links: Ik werkte nog een paar uur omdat het deze week heel druk was op werk en ik die uren een andere keer wel weer vrij kan nemen. Daarna ging ik weer naar buiten met Pascale, om samen heel lang te lopen en bij te kletsen. Dat was echt zo gezellig, had ik echt nodig! Eenmaal thuis scheen de zon perfect op mijn vensterbank en trok ik naast een fles wijn, zelfs een fles zonnebrand open. Ik voel me helemaal Sex And The City als ik daar zo zit te lezen, maar ik geniet eigenlijk pas écht als ik dat ben vergeten.
Midden: Tegen de tijd dat Joran weer thuiskwam was ik niet meer in staat om te koken en bestelden we sushi. Zaterdagochtend begon lekker rustig met een wandeling met Ilona. We hadden allebei van thuis koffie meegenomen en praatten gezellig bij.
Rechts: Ze gaf me ook een envelop met deze reep Tony’s, die per ongeluk op mijn oude adres was afgeleverd. Het is de nieuwe estafettereep in de smaak wit/kandijkoek/kers en hij is écht heel lekker. Hij is een stuk minder zoet dan je zou denken.

tbd273274.12

Links: De rest van de zaterdag werkte ik aan een leuke schrijfklus en aan mijn blog. Ook sportten we samen nog een uurtje.
Midden: Genoeg om ‘s avonds deze borrelplank naar binnen te werken. Oh, zooo lekker!
Rechts: Ik had nog een stapeltje kaartjes liggen om te schrijven en te versturen, daar nam ik zondagochtend de tijd voor. Daarna maakte ik weer pizzadeeg klaar om te rijzen.

tbd273274.13

Links: En ontdekte ik weer nieuwe stukjes stad 😉 De rest van de dag werkte ik aan mijn blog én aan de pubquiz over eten die ik binnenkort organiseer. Klik hier voor het Facebookevenement dat ik voor het gemak heb aangemaakt. Ik heb er zo’n zin in! Op het moment van schrijven (woensdagmiddag 29/4) doen er al 31 teams mee! Zo leuk! Geef je snel op, voordat ik er een max op ga gooien! 😉
Midden: ‘s Avonds bakten we weer pizza’s en deze met chorizo en geraspte kaas was fantastisch lekker! Die gaan we zeker nog eens maken!
Rechts: Extraatje! Vergeten deze foto in de collage te verwerken maar, zeg nou zelf, het is een pláátje. Ik knoeide deze week voor het eerst een (gelukte) hollandaisesaus in elkaar en dat maakte deze maaltijd helemaal af. Love it. Het recept krijgen jullie nog! 🙂 Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten