Beau’s week 275, 276 en 277: Pubquiz organiseren, Woningsdag en pizza (x 100)

18 mei 2020 | Leven

tbd275276277.16

Ik dacht ‘zeeën van tijd, we knallen dat fotodagboek er voortaan gewoon écht weer wekelijks uit’ maar dat zat er niet in. Met drukte op werk, drukte in mijn hoofd, een paar leuke schrijfopdrachten en (vooral) bovengemiddeld veel behoefte aan niks doen, paste het toch niet in mijn ritme. Is ok, de dagen lijken toch op elkaar. In dit fotodagboek: heel veel lekker eten, degelijke wijntjes die tot twee keer toe uitmondden in dronken zijn, de succesvolle pubquiz die ik organiseerde én eindelijk weer eens een bezoek aan mijn ouders en broertjes! ♥

tbd275276277.1

Links: De week begon met mijn favoriete feestdag van het jaar: Koningsdag. Ik schreef ooit hier, hier en hier al hoe leuk ik dat vind. Natuurlijk was het dit jaar niet zoals andere jaren, maar ik wilde er toch per se iets leuks van maken. Heel vroeg stond ik al bij een bakker in de rij voor twee oranje tompoucen, die ik later in de zon at met een collega.
Midden: Na een teleurstellend saaie online kroegentocht (ja, echt, hoe dan) appte ik Milenka voor een wijntje in de zon, en dat werd een hele gezellige middag op ons geïmproviseerde terras voor mijn raam. ‘s Avonds had ik al een kater. Pizza, vroeg naar bed.
Rechts: En dinsdag was ‘ie gelukkig weer verdwenen. Ik had een normale thuiswerkdag en deed ‘s avonds nog een halfuurtje yoga/spijkerpoepen.

tbd275276277.2

Links: Woensdagochtend deed ik boodschappen en liet ik me verleiden door twee bosjes tulpen bij de AH. Had ze bij een lokale tent moeten kopen, I know (shame on me stomme millennial die ik ben) maar had daar ff geen zin in. Verder werkte ik vandaag voor mijn vaste baan én nog een klein beetje aan een schrijfopdracht. Natuurlijk belde ik ook weer met Fiona, vaste prik op woensdagmiddag.
Midden: De ochtendwandeling op donderdag bracht me langs het totaal verlaten Centraal. Die loop- en fietsbrug die over de sporen loopt, vind ik echt mooi. Ik woonde ooit aan de zuid-kant van de brug – moest ik altijd omfietsen om naar de binnenstad te gaan. Ik verhuisde, en binnen een paar weken werd die brug opgeleverd.
Rechts: Eenmaal thuis, werkte ik weer. Bovenstaande kleurige toestand was mijn lunch! Een gek maar góed stamppotje. Komt nog online!

tbd275276277.3

Links: Die donderdag was het 30 april. De dag dat ik Joran ontmoette, alweer 7 jaar geleden. Liefffff. Overigens zijn we niet écht al zo lang samen.
Midden: Deze werkdag ging niet heel soepel. Tijdens de lunch moest ik echt even gaan liggen omdat ik duizelig was en me slap voelde. Geen idee waarom precies, het is nou niet alsof ik mezelf op een thuiswerkdag push om harder dan hard te werken. Aan het einde van de dag was er een kleine online borrel met werk, da’s wel leuk.
Rechts: En daarna maakte ik deze heerlijke pasta als avondeten: dikke, holle spaghetti (bucatini) met zelfgemaakte pesto en geroosterde tomaat. ‘s Avonds sportte ik nog een beetje.

tbd275276277.4

Links: Vrijdag stond ik op met een onbedwingbare behoefte aan lekkere koffie. Een cappuccino, in plaats van dat bakkie Senseo waar ik nu steeds mee opstart. Om allerlei redenen had ik nog geen gebruik gemaakt van de to-go’s in de stad de afgelopen maanden, maar nu ging het er toch echt van komen. Heel vroeg ‘s ochtends haalde ik Milenka al op voor een wandeling en een goeie koffie. H e e r l i j k. En daarna was ik meteen verpest.
Midden: Zaterdag werkte ik een beetje aan een opdracht en wandelde ik met de andere ex-huisgenoot: Ilona. Door park Lepelenburg, alweer.
Rechts: De pizza-in-quarantaine-teller staat nu op: 186 stuks.

tbd275276277.5

Links: Zondag deed ik wederom niet veel meer dan wandelen, wasjes draaien en kijken hoe goed mijn brood wel niet rees. Ik maakte weer een lekker borrelbroodje, met daarbij een zelfgemaakte tapenade. Zongedroogde tomaat, beetje nootjes, beetje kaas en kruiden, alles in de blender en that’s it. Ondertussen speelden we via FaceTime een spel met Joran’s ouders.
Midden: Een paar uur later stond de volgende monstermaaltijd voor de deur: een Jamaican pakket van de Rumclub, in Utrecht. We bestelden daar een box met zachte kip in rub, gepofte aardappelen, mais en salade. Het was echt meeeega lekker. Wel nog veel werk voor thuis (je moet zelf alles nog afbakken, dus het gemak van ‘lekker bestellen’ is er niet) maar zeker ontzettend lekker.
Rechts: Maandag was een drukke werkdag en ik zat er deze hele week niet echt lekker in. Geeft niet, dat heb je wel eens, maar het is wel kut dat je collega’s je nu ook niet ‘op kunnen tillen’. Ik sportte, keek heel veel Friends (dat helpt wel, laten we eerlijk wezen) en maakte en lekkere maaltijd voor mezelf van Allerhande. Een pasta met bietjes, geitenkaas, pistache en ui, vet lekker was ‘ie!

tbd275276277.6

Links: Bevrijdingsdag nam ik vrij want dat had ik nodig. Ik merk dat ik me altijd nog een beetje schaam om te zeggen dat ik zo’n vrije dag nodig heb. Ik werk maar 24 uur per week in loondienst – waar de fuck kan ik dan zo uitgeput door zijn? Nu werk ik naast mijn vaste baan natuurlijk ook nog voor mezelf, maar dat voelt toch nog niet echt ‘legitiem’ als werken. Als iemand me op een vrijdag vraagt of ik een werkdag heb, dan zeg ik ‘eh, nee, ben vrij, nouja, ja ik ben vrij’, terwijl ik wel belafspraken heb gehad met klanten of heb gewerkt aan een schrijfopdracht, ofzo. Ik praat ondertussen wel over keiharde moneys, maar mijn inspanning voelt nog wat te ongeregeld om het zelf echt als serieus werk te zien. Dat wordt wel tijd, ja.
Midden: Anyway, dinsdag nam ik dus goed vrij. Ik wandelde en schilderde omdat dat was waar ik zin in had.
Rechts: Rond de lunch sprak ik af met Ilona om ergens in de zon (door mij) zelfgemaakte cheesecake te eten.

tbd275276277.7

Links: Dat was gezellig.
Midden: Heel gezellig. Ineens zaten we op mijn dakterras (althans, die van mijn gebouw) met een fles wijn. Netjes op afstand natuurlijk, maar in alle eerlijkheid moet ik wel zeggen dat ik na een paar glazen wijn het liefst eigenhandig de corona van alle deurknoppen lik. Ben d’r helemaal klaar mee.
Rechts: Ik gooide er een vers pizzaatje in en kroop vroeg in bed met Bonita Avenue. Inmiddels heb ik me eindelijk door die 540 pagina’s geslagen en mijn oordeel blijft een beetje ‘hmmm’. Het zat eigenlijk een beetje zo: de eerste 100 pagina’s gebeurt er niks en kon ik het voor geen meter volgen, de volgende 300 werden met vlagen steeds een beetje interessanter maar niet interessant genoeg om met heel veel zin het boek weer op te pakken, de laatste 150 pagina’s vond ik écht goed en die wilde ik zo snel mogelijk lezen. Doe ermee wat je wil.

tbd275276277.8

Links: We beginnen gewoon weer met frisse moed, alsof het een nieuwe week is! Ik werkte een paar uur voor mijn vaste werk (zal ik dit voortaan een naam geven? Communicatieadviseur? Communicatiemeid?) en ‘s middags knutselde ik verder aan een klein project voor Keukenmeid.com. Voor klanten heb ik nu twee handige visuals gemaakt die uitleggen hoe je de versgeschreven teksten makkelijk en goed naar je website verplaatst, en hoe je zelf aan je SEO kunt werken. Voor mensen die er geen bal van begrijpen en er misschien ook helemaal niet zo’n zin in hebben. Dat snap ik, daarom geef ik je de basis om die nieuwe teksten wél goed uit de verf te laten komen.
Midden: Ik sloot de dag weer af met wandelend bellen met Fiona, en eenmaal thuis legde zij mij aan de telefoon uit hoe ik haar heerlijke naan moest maken. I did, en het was inderdaad héérlijk! Het recept voor deze vega curry krijgen jullie snel!
Rechts: Donderdagochtend begon ik een beetje op tijd met werk als communicatiemeid, zodat ik wat langer lunchpauze kon nemen. Ik had namelijk afgesproken met Emma, die ik ken van mijn master, om bij te praten. We dronken koffie in park Lepelenburg, heel gezellig! Ik vind het ook zo fijn hoe ik eindelijk een beetje een weg heb gevonden in verstandig, maar mentaal dragelijk weer sociaal contact hebben.

tbd275276277.9

Links: Vrijdag begon weer met een wandeling en wat ik verder deed, weet ik niet meer. Boodschappen denk ik, dat doe ik meestal voordat Joran thuiskomt. Dan sla ik allemaal borrelhapjes in: brandstof voor hele weekenden thuis.
Midden: Zaterdag was het héérlijk weer, bijna heet gewoon. Ik plaatste een eetkamerstoel voor het raam, op de brede stoep, en heb daar knetterhard zitten verbranden. Of nouja, dat viel gelukkig wel mee, maar ondanks de zonnebrand was ik wel rood na vandaag. ‘s Avonds maakten we weer pizza (what’s new) en keken we Lego Masters (zaterdagavond wordt steeds wilder).
Rechts: Zondagochtend wandelden we eindelijk samen een stuk. Kan ik hem nooit voor porren helaas, maar deze ochtend maakte hij een uitzondering. En dat was best lekker, zo in de lege, warme stad.

tbd275276277.10

Links: Pas daarna maakte ik een ontbijtje voor ons: Turkish eggs met een stuk pizzadeeg bij gebrek aan brood, haha. Ook dit recept kom er nog aan, jaja!
Midden: Ik schreef teksten voor de nieuwe website van een klant en genoot ‘s avonds van dit bord eten. Frietjes met Parmezaanse kaas, truffelmayo en joppiesaus (= beste uitvinding ooit), en saté met een halve liter pindasaus en gebakken uitjes. Dit weekend begonnen we ook eindelijk weer samen aan een serie, Vis A Vis. Ik vind ‘m heel leuk! Ik heb nooit meer dan vijf afleveringen van Orange is the new black gezien, maar dit lijkt daar toch echt extreem veel op? Of ben ik nou gek?
Rechts: Maandag was Joran een extra dag vrij, maar ik moest wel gewoon werken. Dat deed ik ‘s ochtends, ‘s middags had ik een afspraak bij een onderzoekslab (medisch iets, niet heftig). Het spannendste uitje in máánden: op de fiets en buiten het centrum! Mijn god, excitement!

tbd275276277.11

Links: Verder werkte ik dit weekend veel aan mijn pubquiz die ik die komende week organiseerde. Toen ik terloops liet vallen dat ik alle vragen handmatig na ging kijken, kreeg hij ongeveer een beroerte. Vervolgens maakte hij een superingewikkeld, fancy systeem in Excel waarmee een heel groot deel geautomatiseerd werd. Er deden 55 teams mee, dus ja: ik was hier achteraf toch wel héél erg blij mee.
Midden: Dinsdag was een stralende dag. Een gewone, bijzonder drukke werkdag, maar met een heerlijk zonnetje in huis. Ik had er zin in! Deze avond was de pubquiz!
Rechts: Net voor showtime werkte ik dit makkelijke bord eten weg: tempeh in ketjap, courgette uit de oven en bulgur met gebakken uitjes.

tbd275276277.12

Links: Let’s go! Van precies 8 tot 9 uur ‘s avonds hoste ik een zelfgemaakte pubquiz voor 55 teams (!) met ruim 130 deelnemers (!!) vanuit mijn woonkamer.
Midden: Dat zag er zo uit! Men, wat was dit léuk! Veel te veel werk om nu te zeggen ‘joh, dat doen we binnenkort weer’ maar echt boven verwachting leuk. Het liep ook echt soepel, ik kreeg veel leuke reacties én ik kon zelfs prijzen weggeven aan de winnende teams! Die waren gesponsord door een paar ondernemers die mij hun leuke producten aanboden via Instagram. Zo gaaf! Het was een succes!
Rechts: Woensdag maakte ik de winnaars bekend en verder werkte ik ‘gewoon’. ‘s Avonds maakte ik deze zomerse maaltijd met o.a. orzo, tomaat en olijven. Heel lekker!

tbd275276277.13

Links: Donderdag werkte ik én pakte ik mijn tas in voor een nachtje weg. Bij mijn ouders, eindelijk weer! Ik werd opgehaald en kwam zo voor het eerst in bijna drie maanden weer buiten de stad. Helemaal belachelijk, maar goed, we weten allemaal waarom en buiten Utrecht heb ik ook echt heel weinig te zoeken. In ieder geval was het heel, héél fijn om weer even thuis te zijn. We hadden veel om bij te praten, maar tegelijkertijd ook heel erg weinig door een gebrek aan gebeurtenissen.
Midden: Slapen in mijn oude kamer (met behang waarvan ik echt denk ‘hoe koos ik dit ooit?’) voelde als een mini vakantie. Hartstikke leuk.
Rechts: Op meer dan genoeg afstand ging ik de volgende ochtend met mijn broertje even langs mijn opa, die ook blij was om ons weer te zien. Ondertussen bleek ik weer op tv te zijn, met die herhaling van Klinkt Smakelijk vorig jaar. Zo leuk, haha!

tbd275276277.14

Links: Ik las ook dit boek uit. Gaat níet over een oud eenzaam mannetje (dat verwachtte ik) maar over het ouder worden en wat daar juist zo fijn en leuk aan is. Ver-van-mijn-bed-show (want: 24 is maar een derde van wat de schrijfster van ‘Kruip nooit achter een geranium’ definieert als ‘oud’) maar leest zeker lekker weg. ‘s Middags bracht Loek, mijn broertje, me weer terug naar Utrecht, waar Joran ‘s avonds ook weer thuiskwam.
Midden: Zaterdag sliep ik uit, leverde ik schrijfsels aan en wandelde ik met Ilona door het natuurgebied achter mijn oude huis in Overvecht. Was zo lekker om daar weer te lopen; met mijn hooikoorts wandel ik liever in de stad dan in de natuur (omdat ik geen zin heb om mezelf bij iedere nies te verdedigen) maar het was gisteren goed te doen, en heel fijn dus.
Rechts: ‘s Avonds bakten Joran en ik weer pizza’s, ik heb dit geweldige recept ook eindelijk eens uitgewerkt, dus je ziet ‘m binnenkort op mijn blog verschijnen! Ook keken we Lego Masters en daarna die vervangende show van het songfestival. Ik dan.

tbd275276277.15

Links: Oh, en ondertussen bakte ik ook deze fantastische koekjes. Het zijn eigenlijk hele simpele zandkoekjes, met bovenop karamel, zeezout en pecan. Goed gelukt!
Midden: Zondag was een beetje een lome dag. Ik kon niet uit bed komen (hoefde gelukkig ook niet, dat scheelt) en het hoogtepunt was een grote shopsessie bij de supermarkt. Ik kocht heel veel lekker eten zodat ik de komende dagen weer lekker uitgebreid kan koken. Joran mocht kiezen wat we die avond gingen eten, en hij ging voor kipnuggets in Doritos-crunch.
Rechts: Dus dat werd ‘m! Met daarbij een aardappelsalade die ook heel goed beviel. Yes, ook dit recept komt nog online. Wat stom: ik kook meer, ik deel minder. Ik ga proberen de komende week weer wat recepten uit te schrijven want ik heb een hele stapel met fantastische concepten! See you!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten