Beau’s week 288 en 289: Rond de tafel diner, werken in de kerk en picknick met de eetclub

15 jul 2020 | Leven

tbd288289.12

Hi all! Welkom terug bij mijn dagboek! Hoop dat je voor je maaltijden niet afhankelijk bent van mij, want anders heb je een paar karige weken achter de rug. Waarom dat is? Omdat ik (alweer) veel te veel Friends kijk. Maar ook omdat ik het druk heb met allemaal leuke dingen. Zo is je vást niet ontgaan dat ik laatst aanwezig was bij een poepiechique perslunch, had ik een kluizenaarservaring in een kerk, ging ik uit eten en werkte ik hard aan lopende en nieuwe schrijfopdrachten. Die zomer voel ik nog niet helemaal, jij wel?

tbd288289.1 (1)

Links: Zonde dat ik mijn dagboeken nooit echt met een knaller begin hè? Ja, dat heb je op maandagen. Die zijn bij mij eigenlijk altijd hetzelfde: werken voor mijn vaste baan. Vroeger op kantoor, nu vanaf de eettafel. ‘s Avonds maakte ik een gewaagde curry, namelijk een Thaise met halloumi. Thais eten met kaas is niet heel gebruikelijk, maar het smaakte zo gek nog niet!
Midden: Dinsdag was ik wél op kantoor, ook fijn voor de afwisseling. ‘s Avonds sportte ik en maakte ik een simpele pasta voor mij en Joran, met o.a. burrata. Die had je vast al gespot. Komt nog online!
Rechts: Oeps, fotootje verwisseld. Ik vertelde laatst toch over die tweede Bob Ross-avond? Dit is de mijne. Van een afstandje, precies als ik aan mijn bureau zit, kan ik er toch wel heel trots op zijn. Maar serieus: iedereen kan dit, probeer het maar eens met zo’n tutorial van hem.

tbd288289.2

Links: Toen ik die nieuwe kledingkast inruimde, ontdekte ik allemaal kleding die ik al eeuwen niet heb gedragen. Zo ook deze mom jeans. Al was daar ook een goeie reden voor: wat zit dat toch vréselijk strak aan mijn heupen. In die stroeve dingen zit totaal geen rek. Het is dat ze leuk staan, maar na een dag denk ik ook wel ‘oké, tot volgend jaar’.
Midden: Oja, woensdagochtend werkte ik thuis aan een opdracht en als lunch maakte ik kwarkpannenkoeken. Het gaat nooit vervelen.
Rechts: ‘s Middags ging ik met onze creatieve studio bold mee naar de shoot voor een leuke campagne. Het was in het stadhuis, bij mij om de hoek dus. Ik werk altijd een beetje mee achter de schermen maar ik vind het ook wel leuk (en belangrijk) om af en toe mee op pad te gaan.

tbd288289.3

Links: Na het draaien fietste ik meteen langs de AH om avondeten te scoren. Zalm was in de bonus, en om de een of andere reden móet ik altijd die 45 cent korting hebben om over de streep te worden getrokken. Was gelukkig wel erg lekker, hier het recept met appel en mais.
Midden: Voor de donderdag stond er wat leuks op de planning! In de Utrechtse Jacobikerk kun je de komende maanden in “stilte” werken in een hokje waarnaast vroeger een kluizenaarsruimte zat. Ik zeg “stilte” omdat iedere scheet zo’n zes minuten doorechoot. Dat is best afleidend. Je kunt de ruimte een dagdeel boeken, helemaal gratis! Klik hier voor meer info.
Rechts: Ik werkte er aan mijn mediakit (pdf’je met tarieven voor website en Insta, en een paar foto’s) en maakte een mega dagboek van de hele maand juni. Moest ook gebeuren.

tbd288289.4

Links: ‘s Middags werkte ik gewoon thuis en rond een uur of vier dook ik met Milenka en Ilona het terras van De Zaak op. Ben je Utrechter dan weet je dit vast alláng maar: hier mag je dus je eigen eten meenemen of laten bezorgen. Ik haalde een poké bowl, love it.
Midden: Oké hold your horses voor de vrijdag want er komt iets geweldigs! Ik begon met een wandeling en een belafspraak met een mogelijk nieuwe opdrachtgever (met een hele leuke opdracht dus ik hoop dat ‘t doorgaat!) en daarna doste ik me op voor een chique bedoening in Amsterdam, samen met Ilona. Dit schreef ik erover op Instagram:

‘Misschien ligt er wel een rode loper’, zei ik grappend toen ik mijn +1 van de bus naar de perslunch sleepte. Mondkapjes wegmoffelend in onze underdressed tasjes. Ik heb de gewoonte om ergens vooral niet te veel van te verwachten. Geeft niet altijd de leukste voorpret – wél de grootste verrassingen. Die rode loper lag er echt, en het leidde ons naar een hysterisch mooie ruimte. Tafels gedekt alsof we ons als Hans Klok door de vijfgangenlunch heen moesten werken. Bijpassende wijntjes waar zelfs je kater u tegen zegt. We hebben zó genoten van deze lunch van Erik van Loo voor Rond de Tafel. Iedere kruimel opgelepeld. Als de culinair redacteuren (droombaan!) er niet waren, had ik mijn bord afgelikt. Fantastisch. Aanrader!

Het is een pop-up restaurant in de Gashouder, gerund door steeds een andere sterrenchef. Die beste man Erik heeft er twéé. Schuif je ook nog bij hem aan, stop dan hier met lezen. Ik ga je namelijk even relaxed meenemen door de gerechten die hij ons voorschotelde.

Rechts: komkommergazpacho met gepofte rijst en haring. Mijn eerste keer haring (geen grap) was een goeie.

tbd288289.5

Links: koolrabi met krab, miso en grapefruit.
Midden: bresse kip-ravioli met bospaddenstoelen, kreeftencrèmesaus en nieroogkreeftjes.
Rechts: gepocheerde kalfshaas met gnocchi van Parmezaan, en groene asperges.

tbd288289.6

Links: aardbeicrème, vanille-ijs en pistache. Witte chocolade bespeurde ik ook nog ergens.
Midden: Bij iedere gang kregen we bovendien een ge-wel-dig bijpassend wijntje. Ik heb vandaag geleerd hoe kwaliteit proeft, jongens, voortaan alleen nog maar oesters en champi op Keukenmeid.com!
Rechts: En dit is hoe vijf ge-wel-dig-e bijpassende wijntjes eruitziet. Ik weet dat we ons ook nog verwonderd hebben over het feit dat iedereen deed alsof er níks aan de hand was. Alsof ze iedere dag tijdens de lunch een wijnarrangement bestelden. Misschien is dat ook wel zo. Anyway: ik heb vandaag besloten dat ik op een punt in mijn leven culinair redacteur wil worden. Foodies, Delicious, Allerhande, lezen jullie mee?

tbd288289.7

Links: Tegen het avondeten was ik weer bijgekomen en kon ik door naar etentje 2: Beers and Barrels. Nog niet half zo chique als mijn lunch die dag, maar stiekem toch bíjna net zo smakelijk. Ook erg gezellig, vooral.
Midden: Op zaterdag, uitgebuikt en wel, begonnen Joran en ik aan de kast voor in de woonkamer. Gelukkig niet zo’n operatie als de kledingkast, maar nog steeds véél te tijdrovend. Ook dronk ik koffie met Marieke, een (ex-)blogger die ik altijd volgde en die ik een tijdje geleden heel ineens ergens tegenkwam. We praatten bij over bloggen, over dezelfde studie die we hebben gevolgd, tekstschrijfplannen, dat soort dingen. ‘s Middags kwamen Joran’s vrienden langs om te gamen en aangezien ons huis minuscuul is, verstopte ik me in de bieb en liep ik rondjes door de miezer.
Rechts: … en keek ik Friends op bed.

tbd288289.8

Links: Zondag sportte ik en werkten we samen verder aan de kast.
Midden: Deze kast dus, waar – vind ik – echt nog een plant op moet. Verder ben ik er wel echt blij mee, er past een hoop rommel in! ‘s Avonds aten we pasta met kippenworstjes, venkelzaad en groene asperges.
Rechts: Maandag had ik een totaal onproductieve thuiswerkdag. Ik betrapte me er steeds op dat ik gewoon voor me uit zat te staren, ik vergat zelfs koffie te drinken. Ergens aan het begin van de middag dacht ik ‘oké, laat maar’ en keek ik een beetje Friends, bladerde ik in tijdschriften en deed ik boodschappen. Ook maakte ik brownies met zoete aardappel, verrassend lekker! Heel chewy en (door de lading suiker die je natuurlijk nog toevoegt) ook heel zoet.

tbd288289.9

Links: Ik had ineens helemaal zin om recepten te volgen! Zo maakte ik ook deze curry met gepaneerde tofu en sojasaus. Ik zie om eerlijk te zijn niet echt heel veel gelijkenissen tussen het recept in Foodies en dat hoopje op mijn bord. Ik had het niet verwacht, maar het smaakte uiteindelijk wel supergoed! Meevaller.
Midden: Dinsdag werkten we weer op kantoor met een klein groepje. Volgens mij ging ik wel lekker vandaag, kan het me niet herinneren.
Rechts: Oh, check dit! Heel leuk! Manon maakte deze illustratie van me. Niet te missen, met die wenkbrauwen zo, haha.

tbd288289.10

Links: Woensdagochtend ging ik weer naar de sportschool (ik zit er echt weer lekker in!) en daarna sprak ik weer af met Marieke. We werkten samen (maar ieder voor zich) bij Seats 2 Meet bij het station. Ik krijg deze flexwerkplek zó vaak getipt maar ik liet me nu pas overhalen. Eigenlijk was het best een chille plek: goedkope lunch, rustig, gratis koffie en thee…
Midden: Donderdag was een normale werkdag. Dat meeten via videobellen is zo gewoon en prima geworden, gek is dat hè?
Rechts: ‘s Avonds maakte ik een degelijke maar héérlijke maaltijd met gepaneerde geitenkaas. Vrijdag werkte ik aan wat teksten en fietste ik naar een mogelijk nieuwe opdrachtgever. De man in kwestie zit in een business waar ik me meer dan graag in verdiep (hint: het zit in flessen met een kurk) en ook tijdens ons gesprek stond er al een glas op tafel. Ik ben benieuwd!

tbd288289.11

Links: Zaterdagochtend dronk ik met Joran koffie op een klein terras aan de Oudegracht. Vers, heette het volgens mij. In ieder geval kregen we een stukje boterkoek bij de koffie en dan heb je mij al hoor. ‘s Middags ging ik sporten én at ik chocola. Goeie combinatie. Ik kreeg een doos vol mini Tony’s (Tiny’s 😉 ) opgestuurd en laat die oranje zak nou net helemaal vol zitten met mijn favoriet.
Midden: Ook maakte ik een heerlijke zaterdagmiddagsnack: labneh! Hij was errug goed gelukt, dus het recept komt binnenkort online! ‘s Avonds dronk ik wijn op het Neude met Milenka, en later ook met Ilona. Uiteindelijk werd het nog best wel laat, da’s lang geleden.
Rechts: Zondag maakte ik die lekkere labneh gewoon nog een keer, om mee te nemen naar de picknick met de eetclub. ‘s Avonds zaten we met z’n allen in het Griftpark en dat was weer zo gezellig! Echt: die eetclub was een topplan.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten