Beau’s week 290 en 291: Boekenwurm, knaagdierbezoek en een Geheim Project

1 aug 2020 | Leven

tbd290291.10

Hi! Weer een lang, nieuw fotodagboek! Hóe is het ineens alweer augustus? Ik heb het zomergevoel helemaal nog niet te pakken. Eigen schuld ook wel: ik heb niks op de planning staan. Geen reis, vrije dag, trip, niks. Wel heb ik werk even op een laag pitje staan en neem ik iets meer tijd voor koffie met vrienden, werken aan een geheim project (#spannend), koken en slapen. Bad ass zomer, echt wel. Lees mee!

tbd290291.1

Links: Nou, de week begon lekker. Ik geloof dat ik in de ontkenningsmodus stond toen mijn wekker rond kwart over zeven ging, want die heb ik uitgezet. Twee uur later werd ik wakker gebeld door de pakketbezorger, net op tijd voor werk. Ik kreeg mijn bestelling van Paula’s Choice binnen, met nieuwe gezichtsproducten. Ik heb al een hele tijd een vet slechte huid. Vet én slecht, eigenlijk. Ik kreeg de producten van dit merk door héél veel mensen getipt, vooral de exfoliant in de grijze fles. Ik gebruik het nu zo’n tweeënhalve week en tot nu toe ben ik echt wel heel tevreden! Van die dikke, onderhuidse kraters heb ik niet meer gevoeld, maar ik denk dat ik pas over een paar weken echt kan zeggen hoe ‘t bevalt.
Midden: Na mijn werkdag wandelde ik rond met een podcast in mijn oren. Iedere dag loop ik langs deze straat, de Keukenstraat. Ik weet dat ‘keuken’ een heel normaal woord is, maar toch voelt dit dan een beetje als mijn straat, haha.
Rechts: ‘s Avonds dook ik mijn eigen keuken in voor een mega lekkere pasta met onder andere ricotta en balsamico. Ik ga het recept nog uitschrijven, dan moet je het echt eens proberen!

tbd290291.2

Links: Die nacht was kut. Overdreven, maar waar. ‘s Avonds hoorden Joran en ik al een raar geluid achter de keuken vandaan komen. Er was niets te zien, dus we dachten: oké het zal wel. Een uurtje later lag ik in bed, mijn ogen nog open en gericht op de geopende deur van de slaapkamer en toen zag ik een BEEST. Serieus: hij was van plan om de slaapkamer in te sluipen, over de dekens te kruipen en aan mijn oorlellen te gaan knagen. En het was geen schattig veldmuisje, het leek bijna een cavia, zo groot. Echt niet fijn, ik was die nacht zo bang dat ‘ie mijn kamer in zou komen dus bij ieder geluidje had ik overal al jeuk. In ander news: dinsdag werkte ik weer op kantoor en zat ik onder andere bij een leuke opname in de studio. Lekker kleurtje, dat scherm.
Midden: Was wel een fijne werkdag, maar ik wist niet wat ik thuis moest verwachten…
Rechts: Ik had ‘s ochtends namelijk al muizenvallen klaargezet, gekregen van de buurman, en ik had verwacht daar na een dag wel een paar dikkerds mee te vangen. Nada. Uiteindelijk heb ik niets meer gezien of gehoord en durf ik de slaapkamerdeur weer open te zetten. </drama>

tbd290291.3

Links: Oké, klein beetje drama nog. Ik wilde woensdag niet de hele dag thuiswerken i.v.m. Het Knaagdier, dus ik ging al vroeg op zoek naar een leuke koffietent. Ik ging zitten bij Meneer Potter, in de nieuwe bibliotheek. Mooie plek, heel erg diner wel, maar ook zeker prima voor een kop koffie.
Midden: Donderdag was ik daarentegen júist de hele dag thuis. Met het communicatieteam vergaderden we ‘op locatie’. Ff een andere plek, nieuwe inspiratie opdoen, uit de dagelijkse sleur komen. Bij mij thuis, dus. De plek waar ik al máánden aan de eettafel werk, haha. We bedachten allemaal wilde plannen, zin in!
Rechts: Na de vergadering fietste ik langs een zieke vriendin voor een kop thee. Niet corona-ziek, natuurlijk.

tbd290291.4

Links: Vrijdag kwam mijn long lost friend van het boerenland naar Utrecht! ♥♥♥ 😉 We liepen heel veel door de stad, dronken koffie bij Teds…
Midden: … ik werkte een gigantisch broodje vega kroket naar binnen bij Hofman…
Rechts: … en we dronken nog wat op het terras op Mariaplaats. Daarna weer samen richting Rotterdam.

tbd290291.5

Links: Die avond organiseerden mijn ouders een kleine barbecue voor wat vrienden en ik schoof daarbij aan. Allemaal mensen die ik al jáááren niet meer heb gezien of gesproken. Was uiteindelijk heel gezellig! Zaterdag was ik wel een beetje brak 😉 ’s Avonds vierde ik de verjaardag van een vriendin in een park, heel keurig allemaal.
Midden: Zondag stond in het teken van Wordfeud. Wordfeud? Wordfeud. Joran zei al ‘Eh Beau, 2012 belde, ze willen hun game terug’, hahaha. Ik weet ook niet hoe het mogelijk is, maar ik ontdekte pas vandaag hoe leuk dit spel is. Dat deed ik dus wat overmatig, naast schrijven, sporten…
Rechts: … en kipsateetjes bakken.

tbd290291.6

Links: Maandag werkte ik weer vanuit huis en ‘s avonds zat ik met een kop thee op het dak om nog even rustig te kunnen werken. Ik ben bezig met een leuk geheim projectje. Ik wil er nog niets over zeggen, dat komt later wel, maar in mijn dagboeken ga je het af en toe wel voorbij zien komen (is dat vals? haha), voorlopig noem ik het GP. Een hint: iets met woorden.
Midden: Hier ben ik zo blij mee: die ochtendwandeling met een kop koffie doe ik, ook nu ‘na corona’ nog steeds! Zo relaxed, ik merk dat ik hierdoor de rest van de dag veel rustiger en minder opgejaagd ben. Het is echt chill om je dag zo te beginnen. Deze dinsdag had ik geen thuiswerkdag, maar eentje op kantoor. Ook leuk!
Rechts: Woensdag had ik een strakke planning, maar voordat ik ‘s ochtends vroeg de sportschool uit liep, moest ik die al helemaal veranderen. ‘s Ochtends werkte ik daarom toch maar thuis, ‘s middags sprak ik met Marieke af bij Bunk, een oude kerk aan de singel die is omgebouwd tot ultrahip hotel met een hele grote ruimte om te kunnen flexwerken. Ik vind het echt een aanrader, heel fijn! Ook had ik een belafspraak voor een nieuwe schrijfklus. Lekkerrrr.

tbd290291.7

Links: Eenmaal thuis hing ik nog even de huisvrouw uit, moet ook gebeuren. Verder werkte ik thuis nog door. Er stond nog een restje wijn in de koelkast en je weet wat dat betekent…
Midden: … slokje voor de risotto, slokje voor mij.
Rechts: Oh mensen, wow, ik heb van de week toch een truc ontdekt. In onze houten vloer zitten behoorlijk wat krassen, geen idee in hoeverre die er al zaten of echt onze fout zijn, maar ik had mentaal al afscheid genomen van de borg. De ultieme Oma Weet Raad-tip: wrijf over de kras met een rauwe walnoot. Verschil als dag en nacht, echt!

tbd290291.8

Links: Oef. Toen ik uit bed strompelde op vrijdagochtend, dacht ik écht even dat het een grauwe herfstdag was. Ik was bijbehorend lekker futloos en kroop op de bank met een boek (Huidpijn, van Saskia Noort). Theetje d’r bij, lekker veel Friends kijken. Dat was waar ik zin in had vandaag.
Midden: Ook gooide ik die ochtend op Insta een balletje op. Of volgers zaten te wachten op mini-reviews van boeken die ik dit jaar heb gelezen. Het antwoord was een dikke vette JA en dat vond ik zó leuk, dat ik die middag meteen aan de slag ging met de eerste blog. Hier lees je over Troost, Christiane F. en Bonita Avenue!
Rechts: ‘s Avonds maakte ik deze vega poké bowl met krokante (nep)kip en srirachamayo. Smaakte héél goed, beter dan verwacht! Ook de rest van de vrijdagavond hing ik op de bank. Huidpijn was zo spannend, ik las ‘m echt binnen een paar dagen uit. Inclusief tijdrekken –  ik vind het eigenlijk een beetje zonde om boeken in één ruk uit te lezen.

tbd290291.9

Links: Zaterdag was lekker lui (mijn weekenden, jezus, wat een saaie bedoening steeds). Ik sportte (dat dan weer wel) en sprak ‘s middags af met Ilona bij Bij Guusjes, een lelijke maar wel hele gezellige tent in de Vogelenbuurt. Koffie en appeltaart, gingen we voor.
Midden: Joran was die avond bij vrienden, en ik had best zin in zo’n avond alleen rondhangen. Ik haalde een zak patat bij de dubieuze snackbar aan de overkant, schonk een lekker wijntje in voor mezelf en genoot van het schrijven aan GP, het nieuwe album van Taylor Swift (die ik vooral genieten vond omdat iedereen er zo lyrisch over is, ik liet me meeslepen en blijk toch niet zo’n fan te zijn) en de film How To Lose A Guy In 10 Days. Ik ben fan van de slechtste films op de planeet en had deze gewoon nog nooit gezien, omg.
Rechts: Zondag werkte ik een beetje aan mijn blog en later zat ik met Joran aan het water bij Op Zuid. Lekkere borrelplank, leuke plek! Niet helemaal vullend, daarom bestelden we thuis nog een pizza om te delen. Lekker vroeg naar bed, heb ik nodig de laatste tijd. Misschien ben ik wel toe aan vakantie, maar ik heb niks gepland en heb ook eigenlijk heel weinig zin in al het gedoe dat er nu bij komt kijken. Het buitenland gaat ‘m deze zomer niet worden, maar ik ga wel nog iets zoeken in Nederland, denk ik. Iets in de natuur, een boot ofzo? Niet te duur. Tips zijn welkom!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten