Beau’s week februari #4: virus, vreten en verveling

28 feb 2022 | Leven

Nou, beste mensen, hier kómt me toch een fotodagboek! Afgelopen week deed ik namelijk… he-le-maal niks. Net voordat ik het vorige dagboek publiceerde, had ik een positieve coronatest in handen. Eerlijk is eerlijk: het had geen betere timing kunnen hebben dan dit. Mijn agenda zit de komende weken weer bomvol leuke dingen, maar afgelopen week was nog helemaal blanco. En Corrie dacht: nou, dan kom ik toch gezellig langs? En zo zat ik dus de hele week binnen te snotteren. Ik vertel je er álles over…

Maandag 21 februari

BINGOOOO! Maandagochtend, corona. Was geen verrassing natuurlijk (Joran had het al een paar dagen). Hierna kon het thuiskantoor officieel heropend worden. Ik had nog helemaal geen klachten maar plande wel meteen een test in bij de GGD voor later die dag. Verder werkte ik gewoon een beetje zoals altijd. Ook zette ik alvast een rode ui in het zuur voor die avond, ik maakte een hele lekkere, cheesy pasta met ingelegde ui én gebakken uitjes. Komt nog online!

Dinsdag 22 februari

Dinsdag had ik helaas wél klachten. Had toch gehoopt dat ik er als een supermens tussendoor zou glippen, maar helaas. Mentaal voelde ik me verder wel goed, want ik vond het stiekem heel gezellig dat we voor het eerst sinds de pandemie begon samen thuiswerkten. Joran heeft altijd nog op kantoor gewerkt (dat moest, hij kon niet anders met zijn baan) en die vond het wel ff wennen, haha.

Na onze werkdag dook ik de keuken in voor een curry met onder andere babymais. Ik graaide eerst heel uitzichtloos in de voorraadkast omdat ik dacht dat we niks meer in huis hadden, maar ik blijk dus genoeg eten te hebben voor drie maanden in quara. Worden het alleen wel interessante combi’s. Later die avond bezorgde AH heel veel boodschappen, da’s toch fijn.

Woensdag 23 februari

Pfoe, ja, eh, ik werkte. Na de lunch voelde ik me wel een beetje blegh, dus ik hing ook op de bank met afleveringen van De Avondshow, dat nieuwe programma van Arjen Lubach. Het lijkt vettt veel op Zondag Met Lubach (vind ik goed nieuws, love it) maar dan iets trager en, ja toch wel, iets minder scherp. Maar ik vind ’t zeker leuk!

’s Avonds aten we kipsaté met pindasaus en gebakken uitjes. De kip was superlekker gemarineerd in ketjap, sojasaus, gember, knoflook, sesamolie en sambal. En als toetje hadden we een plak kaneelcake met speculoosfrosting, die ik die middag had gemaakt. Het recept was van Eefsfood en die was, net als die lemon cake van laatst, zooooo goed. Ik heb nog een paar plakken in de vriezer gelegd voor later, want anders had ik alles in een paar dagen naar binnen gestouwd.

Donderdag 24 februari en vrijdag 25 februari

Deze cake dus ^. Donderdag was ik weer alleen thuis aan het werk, Joran mocht weer naar buiten. Ik was heel erg afgeleid door de hele situatie in Oekraïne (wtf man… echt vreselijk) maar had verder best een prima werkdag. ’s Avonds aten we deze dikke vega burgers.

Vrijdag werkte ik weer voor mezelf en dat ging wel oké. Ik had nog stééds klachten en dat maakte toch dat ik niet zo soepel door mijn to-dolijst ging als gehoopt. Zat er zoutoplossing in mijn vaccins ofzo? Hallo? Nee, oké, ik weet dat ik niet mag klagen: als het hierbij blijft en ik geen nare lange termijn issues krijg, ben ik er goed mee weggekomen. Met een paar paracetamolletjes en veel groenten kom ik er wel. ’s Avonds videobelde ik met mijn ouders + at ik een fantastisch lekkere maaltijd met paddenstoelen en miso. Dat recept komt ook nog online!

Zaterdag 26 februari

Ohhh wat was zaterdag héérlijk hè? Mijn Insta stroomde vol met terrasfoto’s en blije mensen in de zon, maar eigenlijk had ik het binnen ook helemaal goed. Ik ontdekte de zonnige hoekjes in ons nieuwe huis en dit was mijn favoriet: op de grond, op het kleed in de woonkamer. Daar schijnt de zon urenlang naar binnen en daar genoot ik heel erg van met een boek. ’s Middags deed ik 10 setjes Keukenmeid-kaarten (je weet wel, die kaartjes die Ilona maakte) op de post, was ik toch nog ff lekker buiten. Ik heb mijn webshopje inmiddels opgeven (de laatste bestelling was in september, hahaha) en afgelopen weekend verkocht ik de laatste setjes via Insta. Het hele bedrag, 40 euro, ging naar het Rode Kruis. Ik snap ook wel dat dat een druppel op een gloeiende plaat is, maar het is iets. Je wil ook íéts.

Die avond maakte ik een lasagne uit de losse pols met bovenop een mengsel van raclettekaas, aioli, mozzarella en roomkaas. En dat was echt heuullll erg lekker. Totaal willekeurig, maar lekker. Kijk dan!!! (hieronder dus)

Zondag 27 februari

Zo’n zaterdag, die wilde ik nog wel een keer. Dus dat deed ik. Ik schoof het kleed weer naar de warme zonnestralen en las daar in één ruk de tweede helft van het boek Groene Vrijdag van Elvin Post. Boek nummer 6 van de 22 in 2022 is uit! Overigens vond ik het niet per se een aanrader maar ‘wel aardig’. Dit schreef ik erover op Insta:

“Vond ’t een beetje een rare. Naar mijn smaak was het alles ‘net niet’. Net niet spannend, net niet aangrijpend, net niet grappig. Het plot was wel leuk en pakkend, het las ook lekker vlot maar mwah, nee. De personages vond ik ook zo raar, als in een slechte Amerikaanse comedy.”

Verder draaide ik een wasje, deed ik wat kleine blogdingen en ergerde ik me aan het feit dat ik nog stééds snotterig was. ’s Avonds kwam er een bestelling via Crisp binnen (voor het eerst) met allemaal vet lekkere dingen die ik niet bij de AH kon vinden, zoals zwarte knoflook en ‘Nduja. Die producten gaan jullie natúúrlijk ook hier nog zien 😉

Tot volgende week!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten