Bietenquiche met zoete aardappel, feta en pijnboompitjes

IMG_9429

JAAA het is me eindelijk gelukt om een fatsoenlijke quiche te maken! Eentje die niet na een uur nog zeiknat is aan de binnenkant, woehoe! Ik kan gewoon heel slecht inschatten wanneer er genoeg ei in zit om ‘m stevig te maken maar dit keer was ik goed, al zeg ik het zelf. De smaken biet, feta en pijnboompitjes zijn natuurlijk classic bij elkaar en ook in deze quiche was ‘t heerlijk. De zoete aardappel maakt het net wat smeuïger en zoeter. Én ik vind deze quiche er echt súpervet uitzien, die kleuren! Benieuwd naar het recept?

Dit heb je nodig (2p):
2 bietjes
1 zoete aardappel
2 plakjes bladerdeeg
2 eieren
kookroom
feta
pijnboompitjes

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat twee plakken bladerdeeg (of meer, afhankelijk van je springvorm) ontdooien. Schil de zoete aardappel, halveer ‘m en kook de stukken dan in 8 minuutjes totdat je er in kunt prikken met een vork. Ze hoeven niet helemaal zacht te zijn (want het gaat zo nog de oven in) maar wel een beetje. Ondertussen bedek je de springvorm met bakpapier en daarna met het bladerdeeg. In sneed de plakken zo doormidden dat ik vier driehoekjes had die tegen elkaar aan precies de vorm bekleedden. Laat de aardappel een beetje afkoelen en snijd er dan dunne plakken van. Dat doe je ook met één van de twee bietjes (die waarschijnlijk al voorgekookt zijn maar dat hoeft niet eens perse) en de ander snijd je in kleine blokjes. Snijd ook alvast een stuk feta in stukjes. Pak er dan een maatbeker of kom bij om het mengsel voor in de quiche te maken: klop de eieren op met wat peper, zout en een flinke scheut kookroom. Vul de springvorm met de blokjes biet en feta en giet er dan voorzichtig het eierenmengsel overheen. Schud de springvorm voorzichtig een beetje zodat alles goed wordt verdeeld. Bovenop verdeel je de plakjes biet en zoete aardappel in bijvoorbeeld een mooie roos, zoals ik deed. Kruimel er nog wat feta overheen en de pijnboompitjes. Het nadeel van quiches vind ik de baktijd, ook dit ding moet weer een minuut of 40 de oven in. Check af en toe of het ei al gestold is (dan is de quiche goed) en of de pijnboompitjes niet té bruin worden. Is dat het geval? Bedek de vorm dan met een stuk aluminiumfolie, eventueel met een ovenbestendig bakje of bord erop zodat het blijft liggen. De quiche is trouwens teveel voor in je eentje maar nét niet genoeg voor twee grote eters. Daar moet je de verhoudingen dus wat voor aanpassen.

 

Mijn oordeel: 7.8/10 – Eerlijk gezegd had ik verwacht dat de smaak lichtelijk saai zou zijn maar ik was écht positief verrast. Ik heb er wel nog een beetje peper en zout over gestrooid omdat ik dat niet in het mengsel had gedaan (gewoon vergeten) en dat was wel nodig.
Ik at dit op 9/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. B

  Oh dit ga ik vanavond maken!.
  Wat voor bladerdeeg heb jij gebruikt ? Zo te zien ” bladerdeeg voor hartige taart” Zou het met gewoon bladerdeeg ook kunnen?

  Antwoord
  • admin

   Nee gewoon bladerdeeg! Vind ik lekkerder dan hartig taartdeeg 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten