Bloemkoolpizza met burrata en tomaat

IMG_4231

Er is een nieuwe wereld voor me geopend: bloemkoolpizza. Ik wist wel dat ‘t bestond hoor, dat wel, maar ik voelde me nooit helemaal geroepen om meer groente te betrekken bij mijn pizzaprojecten. Maar… holy shit: dit was ZO lekker! De topping van tomaat, basilicum en burrata was geweldig en ook die bodem smaakte bijzonder goed. Je gaat dit héél lekker vinden, maak het!

Dit heb je nodig (2p):

2 bloemkoolbodems (van Magioni)
4 eetlepels tomatensaus met kruiden
1 bol burrata
1 doosje cherrytomaten
pijnboompitten
olijfolie extra vierge
verse basilicum
(zee)zout
peper

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een (of twee, als je dat hebt) ovenrooster met bakpapier en schuif de bloemkoolbodem voor een paar minuten in de oven zonder toppings. Volgens Magioni wordt ‘ie dan het allerlekkerst, dus dat doen we dan maar. In de tussentijd halveer je de cherrytomaatjes.

Smeer de bloemkoolpizza in met ieder twee eetlepels tomatensaus. Ik had tomatensaus die ooit bij een pizzapakket zat maar ik denk dat je iedere tomatensaus met kruiden (bijvoorbeeld basilicum) wel kunt gebruiken. Verdeel de cherrytomaten over de pizza, top af met peper en schuif ze dan voor een kleine 10 minuten in de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitjes bruin in een pannetje.

Als de bodems een beetje bruin kleuren en knapperig zijn, verdeel je de verse basilicum erover. In het midden leg je de helft van de bol burrata, die loopt dan zo heerlijk uit over de warme pizza. Top af met een flinke scheut olijfolie extra vierge, de pijnboompitjes, extra gemalen peper en wat zeezout of gewoon zout. Geniet ervan!

Mijn oordeel: 8,6/10 – Wow, die bloemkoolbodem is echt héél erg goed. Zo lekker knapperig. De topping was ook top (haha), vooral die burrata natuurlijk. Meer pizza’s vind je hier: PIZZA.
Oordeel eetgenoot (Keylee): “Wow zo lekker! Die burrata is echt geweldig. Dit wil ik veel vaker eten!”
Ik at dit op 25/5/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Leeekker! Mijn moeder maakt wel eens bloemkoolpizza from scratch maar dan is de bodem niet echt knapperig dus niet echt het echte pizzagevoel, maar qua smaak kan het echt prima!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten