Boerenkool stamppot met vega hotdog, piccalilly en augurk

IMG_5643

Och, dat worstje. Wat ligt ‘ie er zielig bij. Ik had zo’n zin in hotdogs maar óók in iets gezonds en zo ontstond deze stamppot hotdog! Het klinkt wellicht een beetje zum kotzen en vlak voor de eerste hap was ik ook een beetje huiverig, maar wow. Wow, dit was ècht heel lekker! Helemaal Keukenmeid ook, met een zoetje en een zuurtje. De vega hotdog van de Vegetarische Slager vond ik minder succesvol, iemand tips voor betere alternatieven?

Dit heb je nodig (2p):

4 (middelgrote) aardappelen
300 gram boerenkool
klontje (plantaardige) boter
scheutje azijn
vegetarische hotdogs
paar augurken
gebakken uitjes
2 el piccalilly
peper + zout

Dit moet je doen:

Zet een grote pan met water op het vuur. Gooi de boerenkool erin met bovenop de geschilde en eventueel voorgekookte aardappelen. Laat dit voor ongeveer 20 minuten koken. Boerenkool is echt much much beter als het goed gekookt is.

Ondertussen hoef je niet zo heel veel te doen. Alleen de augurken in kleine stukjes snijden en de hotdogs verwarmen zoals op de verpakking staat aangegeven. De hotdogs die ik had, moest ik in de plastic verpakking verwarmen in een pan water.

Als de boerenkool en aardappelen zacht zijn, giet je ze af en stamp ze in de pan fijn met een klein scheutje azijn, een klontje roomboter en wat peper en zout. Goed stampen, lekker smeuïg maken. Serveer de stamppot met één of twee vega hotdogs (zitten er drie in een verpakking, onhandig) en een grote schep piccalilly als een soort saus of jus. Bovenop verdeel je de stukjes augurk en gebakken uitjes. Tada! Stamppot hotdog.

Mijn oordeel: 8,5/10 – Geen grap: echt heel lekker! Ik ben altijd heel erg fan van augurk dus alles met iets zuurs heeft bij mij al een streepje voor. Dit gerecht is echt heel veel van dat lekkers, past supergoed bij de neutralere boerenkool. Loved it! Stamppot met bitterballen is ook echt een goed idee, trouwens.
Ik at dit op 4/10/19

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten