Stamppot boerenkool met zoete aardappel en mosterdsaus

boerenkool_zoete_aardappel

We zijn verhuisd! Alle spullen zijn over, ik ruik permanent naar allesreiniger en ik heb gisteravond de keuken helemaal ingericht. Dat is echt het beste gevoel ooit: in mijn studentenhuis had ik maar beperkte ruimte om eten in te slaan, nu is the sky the limit (op 42m2 dan, hè). Na alle makkelijke afhaalmaaltijden ben ik wel weer toe aan een fatsoenlijk prakkie. Zoals deze ge-wel-dige stamppot boerenkool met zoete aardappel, Kalamata olijven en een romige mosterdsaus. Zoet, nootachtig en fris tegelijk! Fijne dag!

Dit heb je nodig (2p):

400 gram boerenkool
3-4 zoete aardappelen
Kalamata olijven
pijnboompitjes
3 el crème fraîche
1 el mosterd
beetje knoflookpoeder
peper + zout

Dit moet je doen:

Breng een grote pan met water aan de kook. Gooi de boerenkool erbij en schil ondertussen de zoete aardappelen. Snijd daar stukken van en gooi die dan ook in de pan. Boerenkool moet best lang koken voor het lekker is, zeker wel 15-20 minuten. Vandaar.

In een ander pannetje rooster je de pijnboompitjes mooi bruin. De mosterdsaus maak je heel simpel door de crème fraîche en de mosterd te mengen. Het leven kan zo makkelijk zijn.

Als de zoete aardappelen en boerenkool zacht zijn, giet je het af. Prak het met een stamper tot een gladde stamppot en breng dat op smaak met een lepeltje crème fraîche, een beetje knoflookpoeder, peper en zout.

Tot slot snijd je een paar Kalamata olijven in stukjes. Serveer de stamppot boerenkool (maar dan anders!) met bovenop een schep van de mosterdsaus alsof het de jus is. Pijnboompitjes, olijven d’r op en klaar!

Mijn oordeel: 8,3/10 – SUPER lekkere stamppot! Ik ben sowieso gek op boerenkool en op stamppotjes, en ik hou ook echt van die gekke combi’s. Deze combinatie met boerenkool met zoete aardappel, de pijnboompitjes, romige, pittige mosterdsaus en zoute olijven is boven verwachting zo lekker. Nice!
Ik at dit op 13/11/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten