Broodje hotdog met uitjes, augurk en chips

10 feb 2018 | Vlees

IMG_8934

Als je ziek bent heb je toestemming om alles te eten waar je maar trek in hebt, toch? Ik voelde me afgelopen week zo beroerd en had dus alleen maar heel erg trek in augurken. Nee, ben niet zwanger, had gewoon griep. Al sinds heel jong ben ik gek op augurken dus wellicht ging ik in deze tijden van zwakte automatisch terug naar dit jeugdsentiment. Zoiets. Om toch nog een fatsoenlijke maaltijd te hebben, bouwde ik er een hotdog omheen en dit werd dus echt een ziek (haha) goeie lunch. Niet echt de vitamines die je nodig hebt met griep maar daar neem je maar een kiwi voor.

Dit heb je nodig (1p):
1 of 2 witte afbakpistoletjes
1 of 2 frankfurter worsten (ik weet niet hoeveel honger je hebt, ik was dus ziek en at er nét eentje)
augurken partysticks
gebakken uitjes
mosterd
ketchup
mayo
tortillachips

Dit moet je doen:
Je zou het niet denken hè, maar dit recept is zo simpel. Verwarm je oven voor en warm ondertussen de worsten in hun eigen vocht (visualiseer het even, is leuk) op in een steelpannetje. Snijd ook een paar augurken (bij voorkeur die slappe partysticks) in kleine stukjes. Maak vervolgens een inkeping in de broodjes vóórdat je ze in de oven doet, dan blijven ze iets mooier. Bak ze niet te hard en smeer daarna de binnenkant in met mosterd. Ik ben zelf fan van die zoete honingachtige mosterd en die is ook echt lekker hierbij. Daarna de worst erin, ketchup en mayo eroverheen en dan flink wat augurken en gebakken uitjes over het broodje. Serveer je broodje hotdog met de chips en geniet van je veel te lekkere, ongezonde lunch ♥♥♥

Mijn oordeel: 7.3/10 – eigenlijk wel minstens een 8 qua smaken maar met zo’n lading saus is alles lekker dus dat is vals spelen
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7.5/10 – “Makkelijke en snelle lunch met een explosie aan smaak in je mond”. Zeg ook nog ff wat over die worst. “Lekker om in te bijten. Zeer sappig.”
Ik at dit op 9/2/18

IMG_8931

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten