kroketburger

Zo HALLO, dat ziet er goed uit hè? Dames en heren: dit is een broodje kroketburger. Best of both worlds. Aangekleed met avocado, babysla en héél veel lekker zure piccalilly. Als je net als ik van zuur en saucy houdt, dan vind je dit wel wat!

 

Dit heb je nodig (2p):

2 hamburgerbroodjes
2 kroketburgers (vegetarische, van Vivera)
halve avocado
1 gele paprika
1 krop baby romaine
piccalilly (lekker veel!)

aardappelpartjes (voor in de oven)
truffelmayo (of andere saus <3)

 

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 220 graden (of eigenlijk: op de temperatuur die op de zak aardappelpartjes staat). Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat en schuif ze voor een minuut of 10 in de oven. In de tussentijd bak je natuurlijk de kroketburgers. Voor zover ik weet is er maar één merk met (vega) kroketburgers, en deze vond ik niet geweldig. Je kan ook prima je favoriete (vega) kroketten gebruiken, dan ziet het broodje er alleen wat minder mooi uit maar da’s bijzaak.

Goed, die kroketburgers: bak ze krokant en bruin. Snijd de helft van een avocado in plakjes en maak ook dunne partjes van de paprika. Haal de bladeren van de krop sla en maak die goed schoon onder de kraan. Laat ze daarna drogen.

Snijd het hamburgerbroodje open en bouw ‘m op met een paar bladeren romaine sla, reepjes paprika, avocado, de kroketburger en dan – wait for it – een héle dikke klodder piccalilly. Naast de kroketburger schuif je de aardappelpartjes met daarbij truffelmayo. Eetsmakelijk

 

Mijn oordeel: 8,3/10 – Het at een beetje moeilijk maar de smaak was góéd! Dat moet ook wel, met zoveel piccalilly. Van de kroketburger zelf word ik dus niet zo heel enthousiast, maar zo, op een broodje met allemaal opsmuk, is het wel heel heerlijk. Ik moet sowieso vaker burgers eten. 
Ik at dit op 8/6/2021