Bulgur met boerenkool, feta en vega gehaktballetjes

14 mrt 2018 | Rijst, Vegetarisch

IMG_9153

Het mooiste aan de winter is stamppot boerenkool. Echt, love it. Maar om jullie nou het recept voor die oud-Hollandse pot uit te leggen… Daarom deed ik het een beetje anders deze keer: met bulgur voor de letter B in mijn Alfabet van het Vergeten Eten en met vegetarische gehaktballetjes en jus omdat ik nog vol overtuiging in de Week Zonder Vlees zat. Zat ja, maar das een heel ander verhaal 😉 Hoe dan ook was dit een heel prima prakkie voor een doordeweekse avond.

Dit heb je nodig (2p):
bulgur (100 g)
boerenkool (300 g)
feta
vegetarische gehaktballetjes
(vegetarische) jus uit een zakje

Dit moet je doen:
Kook lekker veel boerenkool in een pan water in ongeveer een kwartier totdat het zo goed als zacht is. De bulgur maak je klaar door het in kokend water een minuut of 10 te wellen, dus niet koken. Als je één kopje bulgur gebruikt, meng je dat met twee kopjes water. Ondertussen bak je de vegatarische gehaktballetjes in een beetje olijfolie in een koekenpan. Gooi in dezelfde pan de poederjus en leng dat aan met scheutjes water. Het is lekker als de jus zo een beetje in de gehaktballen trekt maar maak het niet te dun. Snijd een stuk feta in blokjes en giet daarna de bulgur en boerenkool af. Zorg dat daar zoveel mogelijk vocht uit gaat door het in een vergiet aan te drukken. Schep de bulgur, boerenkool en feta door elkaar met wat peper en zout. De smaak is vrij saai dus ja… gooi er maar lekker veel kruiden op. Vul je bord met de bulgurprak en gehaktballetjes en giet er lekker veel jus overheen. Ik at er nog wat mosterd bij want dat vind ik lekker bij gehaktballen.

Mijn oordeel: 6.9/10 – De bulgur vond ik lekker maar niet verrassend. Een soort stevige couscous, en daar heb ik ook al niet zoveel mee. De feta is er heel lekker bij maar vooral die gehaktballen doen het ‘m. Niet echt een bijzondere maaltijd maar wel prima en degelijk.
Oordeel eetgenoot (Milenka): 7/10 – “De balletjes waren echt lekker smeuïg. De rest was niet mega bijzonder maar wel gewoon lekker en wel gezond, dat maakt het cijfer ook hoger.”
Ik at dit op 7/3/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten