IMG_9243

Caprese is zo’n typisch gerecht waar ik compleet klaar mee ben en tegelijkertijd altijd wel naar binnen kan werken. Tomaat met mozzarella en basilicum is zo’n geniale combinatie die eigenlijk dodelijk saai is geworden. MAAR: capreseflappen. Kende je die ook al? Waarschijnlijk niet, want ik bedacht dat laatst als hapje om een 16 uur durende busrit mee door te komen en dat lukte zo prima! In plaats van bladerdeeg gebruikte ik hartig taartdeeg om het wat minder vettig te maken en kruimels te beperken, vond de buschauffeur ook fijn.

Dit heb je nodig (10 stuks):
hartig taartdeeg in plakjes (bij Koopmans zitten er 10 in een pak)
3 tomaten
1 bol mozzarella
basilicum
zongedroogde tomaatjes
1 ei
paneermeel

Dit moet je doen:
Laat de vellen bladerdeeg of hartig taartdeeg op een bord ontdooien. Snijd de tomaten in vieren en snijd het vruchtvlees eruit. Dat kun je weggooien, de rest van de tomaat snijd je in kleine stukjes. Dit is zo nu heel vochtig en dat doet niet veel goeds voor het bladerdeeg/hartige taartdeeg, daarom laat je het nog een minuut of vijf uitlekken in een schone theedoek. Snijd ook de mozzarella, basilicum en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en meng dat samen met de (enigszins droge) tomaten in een schaal met wat peper en zout. De deegvellen bestrijk je met een klein laagje paneermeel (tegen het vocht, alweer) en daar schep je een beetje van de capresevulling op. Vouw het vel dubbel en plak de randjes aan elkaar vast met een vork. Voordat je ze in de oven zet, smeer je ze in met een beetje eigeel, wat peper en een blaadje basilicum. In 15 tot 10 minuten op 220 graden bak je ze goudbruin! Lekkerrrr!

 

Mijn oordeel: 7.3/10 – Als ze net uit de oven komen, zijn ze echt súperlekker. De mozzarella is dan nog gesmolten en het deeg lekker zacht. Afgekoeld is dat helaas niet meer zo. De smaak is nog steeds prima maar het taartdeeg is te hard, met bladerdeeg zou dat dan veel lekkerder zijn!
Ik at dit op 16/3/18