Carpacciopizza met truffelmayo en pijnboompitjes

17 sep 2018 | Pizza, Vlees

IMG_1636

Hi allemaal! Het wordt deze week ineens weer vet goed weer en daarom heb ik nog een lekker zonnig gerecht voor jullie voordat het gaat sneeuwen: een carpacciopizza. Yes, dat lees je goed. Carpaccio. Pizza. Met rucola, pijnboompitjes en heel veel truffelmayo. Wat wil een mens nog meer? Klik op ‘lees meer’ hieronder voor het recept!

Dit heb je nodig (2p):
1 rol pizzadeeg
potje tomatensaus (die bij het deeg zit)
carpaccio (één verpakking, twee porties)
pijnboompitjes
rucola
truffelmayo
Parmezaanse kaas

Dit moet je doen:
Oké laat ik het vandaag maar eens niet moeilijker maken dan het is. Het is nou eenmaal een verschrikkelijk simpel recept, al helemaal als je net als ik voor kant en klaar deeg gaat. Tot nu toe heb ik nog nooit zelf pizzadeeg gemaakt omdat ik altijd pas laat besluit pizza te willen eten en dan is daar natuurlijk geen tijd meer voor. Moet het binnenkort echt eens proberen! Ik koop nu meestal een rol deeg met een potje saus van het merk Jan, als je die hebt gebakken, smaakt de korst naar een soort pretzel. Zo lekker!

Verwarm de oven voor volgens de verpakking en rol het deeg uit op het ovenrooster. Ik vouw de korte zijkanten altijd een stukje dubbel voor een echte korst. Smeer het deeg in met een dun laagje tomatensaus, aan een derde van het potje heb je sowieso genoeg. Schuif dit voor ongeveer 10-12 minuten in de oven en rooster ondertussen in een pannetje de pijnboompitjes. Als de pizza klaar is, bedek je ‘m helemaal met gescheurde stukjes carpaccio, pijnboompitjes en rucola. Ook rasp je er lekker veel Parmezaanse kaas overheen en tot slot kwak je er toefjes truffelmayo op. Snijd de pizza in een paar stukken en je bent alweer klaar!

 

Mijn oordeel: 8,5/10 – Het kon ook eigenlijk niet mislukken, dit geniale recept. Deze pizza bevat alleen maar vet lekkere ingrediënten, vooral die truffelmayo is er heel goed bij.
Oordeel eetgenoot (Ilona): 8/10 – “Het was gewoon precies carpaccio op een pizza. Super lekker comfortfoodzz”
Ik at dit op 13/9/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten