Chicken Tonight Hawaii met sugarsnaps, erwten en gebakken uitjes

21 okt 2018 | Aziatisch, Rijst, Vlees

IMG_1922

Dit is één van mijn favoriete gerechten straight out of het potje: Chicken Tonight Hawaii. Toen ik net op kamers woonde at ik hier hele potten van leeg maar toen at ik er alleen komkommer bij. Lekker voedzaam. Vandaag heb ik hier het recept met gewokte erwten, sugarsnaps en een potje heerlijkheid. Niet omdat ik denk dat niemand zelf kan bedenken hoe je een pot saus opwarmt maar omdat ik jullie weer even wil herinneren aan het feit hoe lékker dit is. You’re welcome!

(ik blijf het zeggen: die verdomde daglichtlamp, ik kan er echt niet mee omgaan)

Dit heb je nodig (2p):

kippendijfilet
1 pot chicken tonight hawaii
1 kopje witte rijst
sugarsnaps
erwten (uit de diepvries)
gebakken uitjes

Dit moet je doen:

Snijd de kipdijfilet in grove stukken. Hier begint het alweer lekker culinair: die van mij moest eerst nog ontdooien, heb ik toch altijd zo’n hekel aan. Verwarm een koekenpan met daarin wat olie en bak de kipstukjes er rondom in aan. Ze hoeven nog niet door en door gaar te worden, dat gebeurt zo vanzelf. Gooi de pot hawaii-saus erbij en laat dit een minuut of 5-10 pruttelen zodat de kip ook verder gaart.

In een klein pannetje kook je een kopje witte rijst in twee kopjes water en in een wok met wat olie, wok je de sugarsnaps en erwten een paar minuten aan. Ga hier voor diepvrieserwten. Die uit een potje zijn al gekookt en veel te zacht om te wokken. Die uit de diepvries kun je wel lekker knapperig houden!

Serveer de rijst met de kip in de saus, heel veel groenten en bovenop wat gebakken uitjes.

 

Mijn oordeel: 7,8/10 – Ik ben gek op koken met verse ingrediënten of kruiden maar zo’n maaltijd als dit is af en toe ook echt heel erg prima.
Ik at dit op 18/10/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten