Chili con carne met limoen, crème fraîche en chips

IMG_2368

Ik kan me herinneren dat ik vroeger heel enthousiast werd als mijn moeder ‘s avonds chili con carne op tafel zette. Dan aten we dat op wraps met een shitload kaas en heel veel guac en ik vond het zó lekker. Ik maakte het laatst voor het eerst helemaal zelf zonder pakjes of zakjes (en dat was totaal geen moeite!) en ben nu nog steeds door het dolle: dit was GOED! Ik ben een watje wat betreft pittig eten en dit recept is dus ook lekker mild. Je proeft het wel hoor, dat zeker, maar geen standje acute diarree.

Dit heb je nodig (4p):

500 gram rundergehakt
1 blik mais
1 blik kidneybonen
2 paprika’s
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels komijnpoeder
1 eetlepel chilivlokken
limoen
crème fraîche
1 zak Doritos (die Cool, blauwe zak)
zout

Dit moet je doen:

Zet een grote pan op het vuur. Snipper twee uien, pers twee teentjes knoflook en fruit dit aan in een scheutje olie. Gooi dan het gehakt erbij en bak dit rul met de kruiden: twee eetlepels komijnpoeder, een eetlepel chilipoeder of –vlokken en wat zout . Als er een hele plas vet ligt, schep je dat even weg. We gaan niet frituren. Snijd ondertussen twee paprika’s in kleine blokjes. Als het gehakt rul is, gooi je de paprika, tomatenblokjes en tomatenpuree erbij. Spoel de kidneybonen en mais even af en gooi dan ook die bij het gehakt. Roer het goed door en laat dit dan mét deksel op de pan ongeveer een kwartiertje stoven, eventueel met een beetje water om het wat smeuïger te maken. Langer (twee of drie uur ofzo) is nog véél lekkerder maar als je daar geen zin in hebt is 10-15 minuten ook prima. Proef even of de chili con carne pittig genoeg is naar jouw smaak. Ik ben zelf geen fan van extreem pittig eten maar bij chili con carne moet je ‘t wel een beetje proeven natuurlijk.

Dien de chili con carne op met een klodder crème fraîche, twee partjes limoen en nachochips. Ik vind die van Doritos, die blauwe zak, het allerlekkerst! Knijp de limoen uit over de chili ennnn geniet!

 

Mijn oordeel: 8,3/10 – Ik vond dat alles héél goed bij elkaar paste: de zoute chips was precies lekker, de chili was nét pittig genoeg, de zure room maakte het lekker smeuïg en de limoen heel fris. Nog een voordeel: het is supermakkelijk klaar te maken! Dit ga ik zeker nog veel vaker eten!
Oordeel eetgenoot (Keylee): –
Oordeel eetgenoot (Kelly): – (ze at na het uitgaan alle restjes op)
Ik at dit op 1/12/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten