chili sin carne mais

Wow dát is lang geleden. Gewoon een simpele chili. Geen vlees, geen gekke praktijken. Gewoon een voedzaam prakkie a la Mexicana. Maar deze chili sin carne met mais, bonen, quac en rijst had wel een special ingredient waarmee het verhaal een verrassende wending kreeg. Namelijk: Worcestershiresauce (wat een kutnaam is dit). Had dus niet verwacht dat dit zó’n goede toevoeging zou zijn. Hieronder het recept!

Dit heb je nodig (2p):

1 witte ui
2 teentjes knoflook
1 tl gerookte paprikapoeder
chilivlokken
1 blik kidneybonen (400g)
1 klein blikje mais
250 ml passata
2 tl Worcestershiresauce (Dit is niet vegetarisch (!) want er zit ansjovis in)*

2 el crème fraîche
4 el guacamole
1 kopje zilvervliesrijst

* Deze versie is vegan. Je kan ook een beetje sojasaus gebruiken – niet hetzelfde maar is in ieder geval iets.)

 

Zo maak je deze chili sin carne met mais:

Verwarm een scheut olie in een pan. Snipper het uitje, pers de teentjes knoflook en fruit alles aan in de olie. Voeg na een paar minuten het gerookte paprikapoeder en de chilivlokken (naar smaak) toe en bak dat nog even mee. Giet en spoel de kidneybonen en mais af. Voeg toe aan de pan en giet dan ook de passata er meteen bij. Voeg tot slot een scheutje water toe ennn de Worcestershiresauce. Roer door en laat minimaal 20 minuten pruttelen, langer mag altijd.

Kook de rijst in een dubbele hoeveelheid water.

Serveer de chili sin carne met mais met een schep rijst, een lepel crème fraîche en een grote schep guacamole. Dit keer gebruikte in een hele lekkere kant-en-klare (van Holy Moly, zat in een perspakket en beviel goed) maar je kan ‘m natuurlijk ook zelf maken. Een snelle versie maak je door avocado, citroensap, peper, zout, knoflook(poeder) en chilivlokken te prakken.

 

⭐⭐⭐⭐ en een half – Ik mag de kracht van die Worcestasdfhhsidesasdhesaus vanaf nu officieel niet meer onderschatten want: ZO lekker. Dit was echt zo’n smaakbom. En de rest van het gerecht was bijzonder simpel, dus het zat ‘m echt in die paar drupjes van dat spul. Amazing. Was echt een heerlijke chili! Klik hier voor nog meer lekkere chili’s en andere Mexicaanse gerechten!
Ik at dit op 7/7/2022