Citytrip Barcelona

18 apr 2015 | Reizen

IMG_3419

Goodmorning! Het normale leventje gaat weer beginnen: vandaag werk ik van 7 tot 4 en maandag moet ik zelfs weer naar school (school? Ja ik studeer dus ook nog af en toe een beetje!). Maar voordat het zover is, blik ik terug op mijn mini-citytrip naar Barcelona! Afgelopen maandag en dinsdag was ik daar samen met mijn moeder, en die twee dagen hebben we heel goed volgepropt. Kijk mee naar de foto’s (het zijn er veeeel) 🙂

Oja, ik had geen zin om een extra lens mee te nemen voor mijn camera. Ik heb dus alleen mijn nieuwe meegenomen, maar daar kun je geen grote foto’s van bijvoorbeeld de Sagrada Familía mee maken. Daarom zijn mijn foto’s zo in stukjes gehakt 😉

Dag 1

IMG_1315IMG_1368

Maandagochtend gingen we om 7 uur al de lucht in vanaf Rotterdam. Rond 9 uur landden we in Barcelona en ik vond het heel leuk om weer eens te vliegen. Het was heel helder, ik heb zelfs de Eiffeltoren gezien vanuit het vliegtuig! Eenmaal in Barcelona hadden we wat moeite met het vinden van ons hotel. We moesten midden op de Ramblas zijn. Makkelijker krijg je het niet, zou je zeggen. Dit was het uitzicht vanuit de ontbijtzaal.

IMG_3380

IMG_3383IMG_3386

Nadat we hadden ingecheckt, gingen we meteen de stad in. Nog geen 200 meter van ons hotel zat Mercat de la Boqueria, een van de grootste markthallen van Europa. We hebben hier even rondgelopen en een sapje en baklava gekocht. We waren daar rond 12 uur en toen was het eigenlijk al veel te druk. Dinsdagochtend gingen we nog even naar binnen rond 9 uur en toen was het nog heel fijn rustig.

IMG_3444

Na de markt besloten we ons te wagen aan de metro. We hadden Hola Barcelona kaartjes gekocht voor drie dagen, waarmee je in heel Barcelona met het openbaar vervoer kunt reizen. Die kaartjes kosten ongeveer 6 à 7 euro per dag per persoon. Bij metrohalte Vallcarca stapten we uit, want vanaf daar kun je verder lopen naar Parc Güell. Er zijn dus meerdere ingangen bij dat park, en als je slecht ter been bent of als het 40 graden is raad ik je aan om via een andere te gaan. Deze route is namelijk enorm stijl! Op sommige stukken kon je naar boven met de roltrap maar er waren ook hele stukken waar je een helling van 25% op moest lopen (no joke).

IMG_3406

In Parc Güell heb je een heel  mooi en groot park waar iedereen gratis mag rondlopen, met daarbinnen het bekende Gaudi-park. Hiervoor moet je buiten het park kaartjes kopen van 6 à 7 euro. Ik raad je heel erg aan om die al van tevoren (online) te kopen, want wij moesten 3,5 uur wachten voordat we het betaalde park in mochten. Om die tijd een beetje te doden, hebben we iets lager op de berg op een terrasje gezeten. Ook geen probleem 😉

IMG_3426IMG_3409

IMG_3439

IMG_3411

IMG_1325IMG_1327

Bij de regeltjes staat dat je maar een halfuurtje in het Gaudi-park mag zijn, maar volgens mij zijn wij er zeker 1,5 uur geweest! Het is niet heel groot maar er is wel heel veel te zien. Alles is heel vrolijk en kleurig, heel leuk! Vanaf het hogere gedeelte van het park had je echt een supermooi uitzicht over Barcelona!

IMG_1323IMG_1319

Na Parc Güell gingen we weer terug naar het centrum. We stapten uit de metro bij Playa de Catalunya, een heel groot plein aan het begin van de Ramblas waar alle bussen met toeristen stoppen en vertrekken. Hier hebben we op een terrasje een glas sangria gedronken en churros gegeten. Lekkere combi, maar daar hadden we trek in, haha!

We hadden onze vliegtickets en het hotel geboekt via Arke, en bij het boeken kregen we de optie om een bepaald menu te eten bij het Hard Rock Café. Mijn moeder wilde daar heel graag een keertje heen, dus daar aten we maandagavond. We gingen allebei voor de burger met kip en spek met een mosterdsausje. Ik vond het eten nogal tegenvallen eigenlijk. Je moet er een keer zijn geweest, maar het gaat allemaal eigenlijk alleen maar om de show en het idee.

Dag 2

IMG_3451

IMG_3457

IMG_3460

IMG_3461

IMG_3486

IMG_1370IMG_1378

Dinsdagochtend gingen we al vroeg de deur uit. We gingen nog even snel de markthal in, en daarna namen we de metro richting Tibidabo. Daar wilden we met een kabelbaan een berg op, maar die bleek nog niet te gaan ‘s ochtends. Daarom gingen we weer terug naar het centrum. We hadden online kaartjes gekocht waarmee we om 1 uur de Sagrada Família in mochten. Ook hiervoor raad ik je héél erg aan om van tevoren online kaartjes te kopen, want die rij bij de kassa’s wil je echt niet in.

Ik vond de kathedraal heel mooi om te zien! De stijl is telkens zo verschillend, de ene kant van het gebouw is heel gotisch en sierlijk terwijl de andere kant weer heel geometrisch en strak is (oh jongens ik heb ineens wat aan al die jaren kunst!). Eenmaal binnen verbaasden we ons er over hoe groot het was. Van buiten is het al enorm, maar als je dan binnen bent.. We mochten ook nog een van de torens in (even opletten, want dat kost geld en moet je bij het kopen van de kaartjes al aangeven). Het uitzicht was heel mooi, maar er zijn meer plekken in Barcelona waar je over de stad kunt uitkijken dus die toren kun je op zich ook overslaan.

IMG_3492

IMG_3493

Aan het einde van de middag gingen we weer richting Tibidabo. Met de kabelbaan kon je nóg hoger de berg op, naar een soort attractiepark en een kerk. Op de eerste foto zie je dat links in de verte! Eenmaal bij de kabelbaan besloten we om toch maar lekker op het terras daarnaast te gaan zitten. Daar hadden we dit prachtige uitzicht en dronken we sangria.

IMG_3497IMG_3502

IMG_3503

Later die dag hebben we nog rondgelopen bij de kust en een stukje haven. Daar hebben we ook nog een paar tapashapjes op, maar voor ons echte avondeten gingen we weer richting de Ramblas. In een klein lokaal restaurantje aten we nog een paar typisch Spaanse hapjes, dronk ik nog een klas sangria en deelden we een crème de catalunya (crème brûlee dus).

Zoals je ziet hebben we veel gedaan, maar vooral ook heel veel niet gedaan 😉 In plaats van de berg op bij Tibidabo gingen we naar een terrasje, en in plaats van de kabellift bij de haven van Montjuic gingen we … naar een terrasje. Ook hebben we totaal niet geshopt, maar gewoon lekker rustig aan gedaan. Ik heb genoten van ons citytripje! 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Marjolein

  Prachtige foto’s! Barcelona is zó leuk, en als ik dit zie wil ik spontaan nog een keer heen. Geweldige stad!

  Antwoord
 2. Ingeborg

  Wat gaaf! Ik ga binnenkort waarschijnlijk ook een paar dagen naar Barcelona. Ben blij dat jij het zo naar je zin hebt gehad!

  Antwoord
 3. Rianne

  Oh leeeeeuk! Ik heb zelf vorig jaar ook echt een hele leuke tijd in Barcelona gehad!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten