Citytrip Kopenhagen

22 jul 2015 | Reizen

kh7

Al maanden geleden plande ik met drie vriendinnen dit leuke reisje, en afgelopen week was het eindelijk zo ver! Met z’n vieren stapten we in het vliegtuig richting Kopenhagen, Denemarken. Ik was nog nooit in Scandinavië geweest (überhaupt nog nooit noordelijker dan Terschelling) en alleen al die gedachte maakte me heel enthousiast. Van tevoren hadden we heel weinig research gedaan, dus pas daar maakten we een soort planning. Volgens mij kan ik wel zeggen dat we Kopenhagen héél goed hebben gezien! Kijk mee naar de foto’s 🙂

Zondag

IMG_2399IMG_2405

IMG_2409IMG_2410

Zondagavond vlogen we om 20:00 vanaf Eindhoven, we landen iets voor half 10 en zochten toen meteen het openbaar vervoer richting ons hotel. We overnachtten in Hotel Cabinn in Frederiksberg. De slogan is ‘All you need to sleep’ en dat omvat precies wat je daar krijgt: een bed. Ze hebben het voor elkaar gekregen om op ongeveer 10 vierkante meter vier bedden en een badkamertje te proppen, en daar betaal je dan omgerekend zo’n 30 euro per persoon per nacht voor. En dat was het goedkoopste dat wij in heel de stad hebben kunnen vinden, au. Ja, Kopenhagen is een verschrikkelijk dure stad maar eigenlijk is alleen het hotel een probleem geweest. Op dingen als eten en uitgaan hebben we genoeg kunnen besparen.

We brachten de koffertjes naar onze kamer en liepen daarna meteen richting het centrum van de stad, ongeveer een kwartiertje lopen. Er bleek niet heel veel te doen te zijn op zondagavond, dus we besloten maar een karaokebar binnen te gaan. Het plan was om uiterlijk om 2 uur in bed te liggen, maar dat werd half 6. We raakten aan de praat met een paar jongens die toevallig Nederlands bleken te zijn en onze buren waren in het hotel, heel toevallig! Nadat we een paar liedjes hadden gezongen, dronken we nog wat bij hen op de kamer, was heel gezellig! Oh hé, ja we dronken dus bier, dat was prima te doen daar (+ enigszins betaalbaar).

Maandag

IMG_2449IMG_2456

IMG_2451IMG_2469

kh5

IMG_2455kh3

IMG_2457IMG_2462

Maandag gingen we rond 12 uur de stad in. We liepen via de grote winkelstraat in het centrum naar Nyhaven, een gebied met mooie gekleurde huisjes aan het water. Daar staken we het water over naar een ander deel van de stad, waar we twee mooie kerken bezochten en een ijsje haalden. In Kopenhagen zijn heel veel bijzondere kerken en torens te vinden, de meeste kun je ook in! Later die middag gingen we naar Christiania, een heeeele aparte wijk zonder regels. Daar mag alles. Drugs zijn in Denemarken verboden behálve in Christiania, daar zit het vol met blowende hippies en zwervers en het mag er zelfs verkocht worden.

Als avondeten haalden we pizza bij een kleine pizzeria in een zijstraatje, waar het net iets beter te betalen was. Nog steeds betaalden we ongeveer 65 Deense kronen (ongeveer 9 euro) voor een afhaalpizza, maar in Kopenhagen krijg je het echt niet goedkoper. We aten aan het water in een haven en daarna moesten we een héél lang stuk teruglopen naar het hotel. Dat is wel een nadeel; er zijn weinig bruggen die de delen van Kopenhagen verbinden dus je moet óf telkens betalen voor een bootje óf heel ver omlopen. ‘s Avonds hadden we een rustig avondje in het hotel.

Dinsdag

IMG_2474IMG_2482

IMG_2490IMG_2509

IMG_2491IMG_2504

kh4IMG_2552

Woensdag sliepen we uit en gingen we naar de andere kant van de stad. Middenin Kopenhagen zit het pretpark Tivoli, waar je entree voor betaalt én (volgens mij, correct me if I’m wrong) ook betaalt per attractie. We zijn niet naar binnen geweest, maar in Utrecht gaan we wel eens uit in het concertgebouw ‘Tivoli’, dus we konden een foto niet overslaan! We waren die dag best moe maar liepen toch weer helemaal naar de andere kant van de stad (met een terraspauze tussendoor!). Daar bekeken we weer een kerk en aten we bij Copenhagen Street Food, een soort markthal met allemaal kraampjes met lekker eten.

Dit keer namen we een boot terug naar het centrum van de stad en ‘s avonds gingen we naar de Gothersgade, waar veel clubs en bars te vinden zijn. Op dinsdagavond was er nog steeds niet bijzonder veel te doen, maar uiteindelijk hadden we nog wel een gezellige avond in cocktailbar Aloha. Als je hier 4 dezelfde cocktails bestelt, betaal je slechts 100 DK (ongeveer 3,50 euro per stuk).

Woensdag en een beetje donderdag

IMG_2513IMG_2517

IMG_2539IMG_2535

kh1kh2

IMG_2519IMG_2528

Woensdag sliepen we weer véél te lang uit, maar gelukkig hadden we de meeste van onze mustsees al gehad. We bekeken het grote parlementsgebouw, waar op het plein van die typische guards rondlopen. Waarschijnlijk hebben we ook het koninklijk paleis gezien maar dat weten we niet zeker, haha. De kerk met ronde koepel op de foto’s is heel mooi van binnen! Bij het water kocht ik een pannenkoek (ik had namelijk alweer een paar dagen geen pannenkoeken gegeten) en we liepen verder naar de bekende Zeemeermin. Dat vond ik zelf niet zoveel voorstellen, maar het park eromheen was wel heel mooi! Daar hebben we nog lang op een grasveld gelegen en er waren mooie beelden en een kerkje. Die zie je op de allereerste foto van dit artikel links!

Laat in de middag dronken we een veel te duur wijntje op een terras bij Nyhaven. Daar is het héél toeristisch en druk, maar wel erg gezellig. Voor het avondeten gingen we dit keer naar een zijstraatje van de grote winkelstraat in het centrum. We belandden bij een Turks buffetrestaurant (iets met ‘Sultan’, ik weet de naam niet meer precies), waar we heel veel hebben gegeten voor een prima prijsje. ‘s Avonds waren we heel moe maar zijn we toch nog een paar uurtjes naar de karaokebar gegaan!

Donderdag checkten we rond 11 uur uit, haalden we wat te eten bij de supermarkt en lagen we een tijdje in een groot park. Daarna namen we de metro naar het vliegveld, maakten we wat zwoele selfies en voor we het wisten waren we alweer veilig geland in Eindhoven. Ik vond het eigenlijk té kort vliegen; je hebt bijna het idee dat je nergens bent geweest. Zo kort.

Ik heb het heeeel erg naar mijn zin gehad in Kopenhagen en raad jullie deze stad zeker aan voor een citytrip! Het is er niet goedkoop, maar als je een beetje oplet en moeite doet, is het goed te doen. Zijn jullie er al eens geweest? Heb ik nog iets héél geweldigs daar gemist?

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Aniek

    Klinkt leuk! Ben vroeger als kind ooit in kopenhagen geweest, maar herinner me helaas niks meer van. Mijn moeder en ik willen heel graag er nog een keer heen, alleen staan er al andere citytrips op de planning die ook heel leuk zijn!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten