Citytrip Riga

6 aug 2015 | Reizen

IMG_2857IMG_2888

Oehhh, ik heb heel veel zin om jullie over mijn laatste citytrip te vertellen! Dat was er namelijk niet zomaar eentje; ik ging alleen! Twee weken geleden bedacht ik me dat tussen het weekje kamp en de vakantie naar Kreta een dikke maand zit, waarin zo ongeveer al mijn vriendinnen weg zouden zijn. Ik weet dat dit echt té klinkt, maar ik had geen zin om alleen thuis te zitten dus daarom boekte ik dit reisje. Daarnaast was ik gewoon héél benieuwd hoe het me zou bevallen in m’n eentje (en of ik dat misschien vaker, verder wil doen?) én ik moest nog maar één dingetje van mijn bucketlist voor 2015 afstrepen. Namelijk reizen naar een gek land. Met wie is een beetje anders gelopen, maar eigenlijk telt het op deze manier nog veel meer, vind ik 😉 Klik verder om mijn uitgebreide verslag te lezen!

 

Zaterdag

IMG_2890IMG_2763

IMG_2765IMG_2768

Nou, alleen reizen dus… Op het vliegveld ging het al fout. Iets in mij dacht dat ‘boarding’ betekende dat je door de controle mocht. Pas 20 minuten voordat mijn vlucht zou vertrekken, verscheen er ‘boarding’ op de borden in de vertrekhal. Kom ik bij de gate, staat er natuurlijk al een enorme rij en ‘LAST CALL’… Oeps. Dat bedoel ik dus, ik loop altijd maar achter vriendinnen aan 😉

Van Eindhoven naar Riga is het een kleine 2 uur vliegen, met een tijdverschil van +1. Rond 6 uur lande ik in Letland en rond kwart voor 7 checkte ik in bij het hostel. Ik ben niet zo van het regelen en plannen, maar ik was toch wel zo slim om thuis al het vervoer vanaf het vliegveld uit te zoeken. Ik zat een klein half uur in de bus voor maar 2 euro. Bij het hostel viel ik meteen midden in een groep Rotterdamse studenten, en we werden verwelkomd met een Lets welkomshotje. Ik kreeg een bed in een achtpersoonskamer, heel gezellig!

Ik had heel veel honger en besloot niet te ver te verdwalen voor m’n avondeten. Ik ging voor een pasta carbonara op een gezellig terrasje. Daar kreeg ik de eerste vlaag van paniek: die wijn kwam een beetje hard aan, ik werd misselijk en er was niemand om mijn restje op te drinken 🙁 Ik heb snel betaald en ben toen veilig op bed gaan liggen. Dan ben je echt ineens heel alleen, haha. Later die avond ging het beter, gelukkig, want ik had me ingeschreven voor een pub crawl! Bij de ‘lounge’ van het hostel dronk ik wat met Nederlanders en een Fin, daarna gingen we met een grote groep langs kroegen en een club. Ik vond het uitgaansleven op zaterdagavond nou niet heel spetterend, maar het was zeker gezellig!

 

Zondag

IMG_2772IMG_2773

IMG_2777IMG_2778IMG_2782IMG_2786

IMG_2790IMG_2793IMG_2795IMG_2797

‘s Ochtends ging ik voor een anti-brak-ontbijt: Engels! Op een terrasje zat ik met een ontbijtje, koffie en een boek. Daarna liep ik naar de Saint Peters Church in Riga Old Town, waar ik mee wilde lopen met een citytour. Gratis, georganiseerd vanuit het hostel. De tour duurde zeker drie uur en de gids nam ons vooral mee naar het niet-gerenoveerde deel van Riga, waar het heel vervallen is omdat investeren in reparaties veel te duur is voor de mensen daar. Riga Old Town (heel verwarrend die naam!) is daarentegen wel opgeknapt en veel gezelliger. Het hostel waar ik sliep (The Naugty Squirrel, aanrader!) zit daar ook. Die tour was echt een goed idee van mezelf, want zo hoefde ik niet in m’n eentje alles uit te zoeken 😉 Ik ontmoette een Argentijn en twee Spanjaarden, waarmee ik later die middag wat ging lunchen in een restaurants met vooral locals.

IMG_2779IMG_2823

‘s Middags ging ik op zoek naar iets waar ik over de stad kon uitkijken, en ik kwam uit bij de Academy Of Sciences. Vanbinnen was het een oerlelijk gebouw, van buiten heel interessant met veel Russische invloeden. Bovenop probeerde ik wat selfies te maken met mijn selfiestok (dat mag als je alleen op vakantie bent) maar het waaide veel te hard. Het uitzicht was heel mooi!

IMG_2829IMG_2833

IMG_2839IMG_2841IMG_2845

Eenmaal terug in het hostel raakte ik aan de praat met twee van mijn kamergenoten, die uit Utrecht bleken te komen! Met hen en een andere kamergenoot uit Canada at ik die avond sushi in een restaurantje buiten het centrum. Een van de Utrechters komt vaker in Riga en dat was natuurlijk superhandig 🙂 De hele avond was heel gezellig; we liepen door de stad, door een mooi park, speelden (drank-)spelletjes in het hostel en gingen later nog naar een karaokebar! En om het helemaal compleet te maken, sloten we de avond af met kipnuggets bij de McDonalds.

 

Maandag

IMG_2849IMG_2850

IMG_2857IMG_2861

Samen met de Utrechters ontbeet ik bij een pannenkoekenbar vlakbij het hostel. Echt, what a life… Sushi, kipnuggets en nu ook nog pannenkoeken! 😉 Vervolgens liep ik door Riga Old Town naar het Museam Of The Occupation Of Latvia, waar een expositie was over de bezetting door de Russen en het hele verhaal daar omheen. Voordat ik in Riga was, wist ik niet dat Rusland zoveel invloed had gehad op Letland, maar dat was dus wel heel erg zo! Zeker 40% van de inwoners van Riga is zelfs Russisch.

Naast het museum staat The House Of Blackheads. Dit is een gebouw geïnspireerd op de Nederlandse gevels en andere bouwwerken en heeft vroeger iets te maken gehad met de handel in Riga, als ik het goed heb begrepen.

IMG_2864IMG_2865IMG_2881IMG_2884

Met een van de Utrechters liep ik langs rivier de Daugava, die Riga in twee delen splitst. We dronken iets bij een klein terras aan het water en later aten we bij een restaurantje. Ze wist me veel te vertellen over de stad en het was ook echt heel gezellig!

‘s Avonds at ik met hetzelfde groepje als de avond ervoor + een Amerikaan bij een populair Lets restaurant. We deelden een plaat met verschillende groenten en vlees met dips en haalden als toetje een McFlurry. En ik poseerde voor de meest awkward foto ooit. In het hostel dronken we nog wat, maar niet tot heel laat want ik was zó moe.

 

Dinsdag

IMG_2886IMG_2888

IMG_2891IMG_2894

Dinsdagochtend pakte ik mijn tas weer in en checkte ik rond 10 uur uit. Ik haalde een koffie to go en heb toen heeerlijk in een mooi parkje in de zon gezeten! Ik had uitzicht op zo’n brug met slotjes, die hebben ze dus ook al in Riga, haha. Later at ik weer zo’n zelfde Engels ontbijtje.

Ik deelde een taxi met de groep studenten uit Rotterdam, want zij moesten ook weer naar het vliegveld. We gingen de lucht in om 2u, dit keer zat ik gelukkig wel bij het raampje!

 

Dus, was het voor herhaling vatbaar?

JA! Zeker! Ik vond het fijn om alles een keer alleen maar op míjn manier te doen, maar toch was ik niet heel veel alleen. Ik heb hele leuke mensen ontmoet die me misschien toch wel (hoe cliché) hebben geïnspireerd om vaker en verder te reizen. Ik stond er af en toe echt van te kijken hoe makkelijk ik in contact kwam met anderen en hoe gezellig dat telkens was! Het is wel heel anders dan echt met iemand samen reizen, want uiteindelijk moet je toch weer je eigen plan trekken. Ik denk ook niet dat ik zo in m’n eentje perse leuker vond dan met vriendinnen, maar het is gewoon iets heel anders! Ik ga ‘t zeker nog eens doen (sorry mam) en ik kan het iedereen aanraden 🙂

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

6 Reacties

 1. Stella

  Ik vind jou echt een held. En nu krijg ik zin om ook zoiets te doen. Maar ik durf het niet, hihi. En wat is Riga eigenlijk mooi, sjemig! Dat wist ik helemaal niet. Echt leuk al die foto’s! En dat je ook zo makkelijk met anderen in contact komt! Hoe cool is dat? Ik ben fan. Liefs!

  Antwoord
 2. Sonja

  Wat tof dat je in je eentje bent gegaan! Leuk is dat he, hoe makkelijk je dan ineens met allerlei mensen in contact komt. Ik heb het twee jaar geleden ook gedaan in Italië, en ik denk er nog vaak aan terug. Ik denk ook dat ik zeker nog wel eens in m’n eentje weg wil gaan! Tegelijkertijd blijft het een uitdaging omdat je uiteindelijk altijd weer op jezelf aangewezen bent. Maar dat leert je natuurlijk ook weer veel over jezelf;) Leuk om te lezen! Liefs

  Antwoord
 3. Rianne

  Wat gaaaaf dat je dat zomaar durft! En ook nog naar een vrij ‘onbekend’ land, da’s toch iets anders dan Parijs bijvoorbeeld. Stoer!

  Antwoord
 4. Sandra

  Wat super stoer dat je dit gewoon in je eentje gedaan hebt! Top dat je het zo leuk hebt gehad en dat contact maken met anderen mensen heel snel ging. Mooie stad ook trouwens!

  Antwoord
 5. Marieke

  Heel cool! Ik wilde al graag naar Riga maar nu al helemaal… misschien wel in m’n eentje 🙂 🙂

  Antwoord
 6. Kim

  Wat supertof dat je gewoon in je eentje gaat! Echt leuk hoe snel je nieuwe mensen hebt ontmoet ook! roep al heel lang dat ik dat echt wil doen, maar tot nu toe heb ik het nog niet aangedurfd. Misschien toch maar eens gewoon de stap wagen. 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten