Citytrip Rome

22 dec 2015 | Reizen

IMG_3944IMG_4008

Wat vakanties betreft was 2015 echt absurd: in totaal twee wintersportvakanties (Frankrijk – de eerste dagen van januari – en Oostenrijk), vier citytrips (Barcelona, Kopenhagen, Riga en Rome) een weekje kamp in het bos én anderhalve week Kreta. Totaal overdreven eigenlijk, maar hartstikke leuk. Over die laatste citytrip heb ik jullie nog niet verteld, maar dat wil ik toch nog even doen!

Eind november ging ik met 5 vriendinnen richting Rome, waar Fiona (onze #7) voor een jaar studeert. Een jaar is láng, maar Rome is gelukkig goed aan te reizen dus wij kwamen gezellig een weekendje langs! Ik was nog niet eerder in Rome geweest maar ik had er stiekem al heel wat van verwacht. En dat viel niet tegen: Rome is zó mooi! Op iedere hoek staat een monument, dan wel standbeeld, mooi gebouw, fontein of iets anders ouds. Kijk verder voor de foto’s!

Donderdag

IMG_4002IMG_4083IMG_4005

Rond etenstijd landden we in Rome. Na een half uurtje met de trein (wat overigens fucking duur is in Italië, beetje jammer) kwamen we aan op Termini. Dat is een groot station in de stad en ons hostel zat daar naast, hele handige plek! Na onze spullen te hebben gedropt, gingen we de stad in om Fiona te meeten en gezellig met z’n zevenen te eten. Zij nam ons mee naar een leuk Italiaans restaurant, waar ik de lekkerste pasta carbonara ooit at. Later die avond dronken we Gin Lemons in een klein, soort Middeleeuws kroegje. We hadden zoveel om over bij te praten ♥

Vrijdag

IMG_4008IMG_3993IMG_4004

IMG_3974IMG_3963IMG_3978

IMG_3924IMG_3972IMG_3958

IMG_3955IMG_3956

Vrijdag waren we fris en helemaal klaar voor een lange dag in de stad. We zagen het Colosseum, Pantheon, de Trevifontein, het enorme parlementsgebouw (volgens mij? of iets van defensie?) en veel ruïnes. Tussendoor aten we ergens een véél te duur ijsje. Rome is serieus nog best wel duur. Uitgaan is duur, drank tijdens het uitgaan is letterlijk onbetaalbaar (10 euro voor een wijntje…) en ook restaurantjes kosten nog best wat geld. Ik weet niet precies wat ik dan had verwacht, eigenlijk.

IMG_3905IMG_3911IMG_3919IMG_3923

IMG_3944afroma2

We aten die avond bij een restaurant in een buitenwijk, waar je voor 10 euro onbeperkt voorgerechtjes mocht eten én een cocktail mocht uitzoeken. Kijk, dat is beter. Op weg naar het hostel gingen we langs een supermarkt om wat wijn te kopen. We gingen naar huis met (o.a.) deze trofee met 5 liter rood. Toen die op was gingen we naar Club Gilda. We stonden ‘op de gastenlijst’ (zo raar hoe dat daar gaat, we kenden die hele gastheer niet eens) en hoefden dus lekker geen entree te betalen. Zoals je ziet hadden we allemaal lekker uitgepakt met glitters en jurkjes, zelfs ik! Was een hele gezellige avond dansen!

Zaterdag

IMG_3953IMG_3970

IMG_3954IMG_3969

Het viel vandaag wonder boven wonder nog best wel mee met de katers. Gelukkig maar, want we waren van plan om naar het Vaticaan te gaan. We zijn niet echt ín het Vaticaan geweest, daar was het te druk én te duur voor, maar van buiten is het ook al erg mooi. Ook gingen we naar een museum in een oud kasteel. Waar het precies over ging weet ik eigenlijk niet eens, maar het was best interessant om al die zalen en het uitzicht te zien. We konden er gratis naar binnen omdat we onze studentenkaarten lieten zien en verzonnen dat we allemaal kunstgeschiedenis studeerden. We lazen dat kunststudenten geen entree hoefden te betalen, haha.

IMG_3950IMG_3982IMG_3984

‘s Avonds kookten we iets met pasta in Fiona’s huisje. We hadden flink wat Gin Lemons gemixt en die kwamen precies zó aan, dat we ineens alle zes zaten te janken. Alles wat kut en klote en ik heb te dikke benen en het zit allemaal gewoon niet mee wat zijn we zielig. Geen idee hoe ik we elkaar nog zover hebben gekregen, maar we besloten tóch nog uit te gaan.

rome4IMG_3938

Oh oh oh ik moet zo hard lachen om deze foto: kijk onze vermoeide ogen nou! Het was trouwens wel nog een héle leuke avond in Club Piper, zoals je goed kunt zien op de tweede foto 😉

Zondag en maandag

IMG_3991IMG_4080

Zondag waren we behoorlijk brak. Rond 2 uur gingen we pas de stad in, waar we meteen een pizzatentje zochten want dáár hadden we trek in. Met z’n zessen liepen we daarna naar de sinaasappeltuin, waar je een supermooi uitzicht hebt over Rome. Met zonsondergang al helemaal wauw. Ik heb er geen mooie foto’s van gemaakt, maar mocht je ooit naar Rome gaan is dat zeker een bezoekje waard.

We haalden heel classy ergens een patatje en dronken de rest van de avond koffie en thee in een klein cafeetje. Meer hadden we niet nodig: buiten was het koud en we waren zó moe.

Maandag moesten we al vroeg uitchecken. We bezochten álle leuke winkels bij het station en gingen nog even los in een make-upwinkel. Tegen de avond landden we weer op Schiphol. Zo lang keken we al uit naar dit weekend, en voor we het wisten was het alweer voorbij. Het was zo leuk om dit met z’n zevenen te doen! ♥

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Nienke

    Aaah fijn om hier weer even aan terug te denken, ondanks de lelijke fotos van de tweede avond uit, haha

    Antwoord
  2. Rianne

    Oh heel leuk!! Ik ben 5 jaar geleden in Rome geweest, en ik wil zo graag terug!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten