Courgetti met citroenroomsaus en garnalen

12 aug 2018 | Italiaans, Pasta, Salade, Vis

IMG_1207

Jongens en meisjes: courgetti. Spuit elf hier! Een week of twee geleden kocht ik een spirelli en pas nu ontdek ik de wondere wereld van spaghetti gemaakt van courgette. Ideaal voor lichtere maaltijden mét de aankleding van een echte pasta. Ik maakte er laatst al een Aziatisch-achtig gerecht van met teriyaki maar dat was geen succes. Ik zocht het iets dichter bij huis met een citroenroomsaus, garnalen en Parmezaanse kaas. Lekkerrr!

Dit heb je nodig (2p):
2 courgettes
kookroom
halve citroen
gekookte garnalen
Parmezaanse kaas
peper
zout

Dit moet je doen:
Voor courgetti gebruik je natuurlijk het beste zo’n spirelli. Dat is een klein apparaatje waar je de courgette in draait en aan de andere kant komen er dan sliertjes uit zoals spaghetti. Zo kun je zware spaghettimaaltijden wat lichter maken met wat extra groenten! Als je zo’n ding niet in huis hebt, zou je ook dunne plakken kunnen schaven of snijden en die vervolgens in dunne reepjes snijden.

Was de courgette en snijd het kontje eraf. De courgette is aan die kant waarschijnlijk het minst dik, en met die kant kun je het best beginnen. Ik gebruikte een courgette uit de moestuin van mijn opa en die was véél te dik voor dat apparaat. Houd daar dus ff rekening mee, mat smallere courgettes gaat het beter, haha. Draai de courgette helemaal door en bewaar de courgetti in een grote pan. Giet hier water bij met wat zout en laat het kort koken. Ik vind het wel lekker als de courgetti een beetje knapperig blijft, dus ik kookte het ongeveer 2-3 minuten. Giet de pan af en laat de courgette goed uitlekken, eventueel op een schone theedoek.

In een klein steelpannetje verwarm je de kookroom (ongeveer 150 ml voor twee personen, denk ik) met daarna het sap en de rasp van een halve citroen, wat peper en zout. Laat dit 5-10 minuten pruttelen en haal de pan dan van het vuur af. Het is nu al een beetje ingedikt maar ik merk dat het pas écht een sausje wordt als de pan niet meer wordt verhit. Proef even of er van iets nog meer in moet.

In een koekenpan bak je met een beetje olie de garnalen rondom aan. Schep de courgetti op je bord, giet daar wat citroenroomsaus overheen, verdeel de Parmezaanse kaas, garnalen en tot slot nog wat peterselie voor de sier. Misschien nog een beetje peper en zout!

Mijn oordeel: 7,5/10 – Ik vond het een lekker, maar vooral een leuk gerecht. Het is niet geschikt voorafgaand aan een stapavond/heftige sportsessie of iets anders waar je een flinke bodem voor nodig hebt, want dat biedt het niet. De smaken vond ik samen heel goed maar ik denk wel dat het gewoon lekkerder is met echte spaghetti. Dat maakt het dan veel romiger. Al met al een prima lunch maar verwacht geen firework zoals bij pasta.
Ik at dit op 3/8/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

  1. Hester

    Ohhh dit wil ik! Fun fact, mijn ouders eten koolhydraatarm en als ik bij hen eet zijn het dus ook gewoon dit soort gerechten – zonder pasta of iets dergelijks – die ik voorgeschoteld krijg. Inderdaad niet heel handig als je daarna drankjes gaat doen maar op zich vind ik het wel vaak lekker gezond en licht en mis ik m’n carbs niet heel erg (totdat het winter wordt, waarschijnlijk).

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten