IMG_4621

Toen ik net op kamers woonde, was couscous mijn go to-maaltijd om indruk mee te maken. Om iets uit te stralen van ‘hey kijk ik eet méér dan gebakken aardappeltjes’ om het tegelijkertijd totaal te verzieken in een pan water. Nu weet ik er gelukkig iets beter een smaakvolle maaltijd van te maken. Deze couscous met Marokkaanse kip, zoute feta en zachte, zoete mango was echt fan-tas-tisch lekker! Perfecte maaltijd voor deze “zomer”.

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje couscous
1 bouillonblokje
kipfilet of kipdijfilet
1 el ras el hanout
1 tl knoflookpoeder
feta
1 mango
2 paprika’s
peper + zout

Dit moet je doen:

Als je de tijd hebt, zet je een uur of een paar uur van tevoren de kip alvast in de marinade. Maar dat hoeft niet: je kunt het ook gewoon in de kruiden zetten als je het daarna meteen wil bakken, allemaal prima. Snijd de kipfilet of kipdijfilet (is iets vetter maar ook malser) in stukjes en verzamel alle stukjes in een schaaltje. Gooi de ras el hanout en knoflookpoeder erbij en roer het goed door met een flinke scheut olijfolie. Breng het ook op smaak met peper en zout.

Verwarm een extra scheutje olijfolie in een pan en bak de kip daar op laag tot middelhoog vuur in gaar. Snijd ondertussen de paprika’s in fijne blokjes en ook de mango en feta in (iets grovere) blokjes. De couscous maak je klaar door één kopje couscous in een schaal te laten wellen in twee kopjes kokend water. Verkruimel er een bouillonblokje overheen en roer het goed door. Laat dit een kleine tien minuutjes staan. In de tussentijd fix je de kip, natuurlijk.

Roer de paprika, feta en mango door de couscous en verdeel bovenop de Marokkaanse kip over de borden. Eventueel aftoppen met verse peterselie voor een tintje groen.

Mijn oordeel: 8/10 – Heerlijke maaltijd dit! Lekker malse kip, kruidige couscous, zachte mango en zoute feta. Goed idee!
Ik at dit op 7/7/2019