Couscous met Marokkaanse kip, mango en feta

Toen ik net op kamers woonde, was couscous mijn go to-maaltijd om indruk mee te maken. Om iets uit te stralen van ‘hey kijk ik eet méér dan gebakken aardappeltjes’ om het tegelijkertijd totaal te verzieken in een pan water. Nu weet ik er gelukkig iets beter een smaakvolle maaltijd van te maken. Deze couscous met Marokkaanse kip, zoute feta en zachte, zoete mango was echt fan-tas-tisch lekker! Perfecte maaltijd voor deze “zomer”.

couscous mango kip

Couscous met Marokkaanse kip, mango en feta

Deze couscous met Marokkaanse kip, zoute feta en zachte, zoete mango was echt fan-tas-tisch lekker! Perfecte maaltijd voor deze “zomer”.
Totale tijd 20 minuten
Keuken midden-oosters
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 kopje couscous
 • 1 bouillonblokje
 • kipfilet of kipdijfilet
 • 1 el ras el hanout
 • 1 tl knoflookpoeder
 • feta
 • 1 mango
 • 2 paprika’s
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Als je de tijd hebt, zet je een uur of een paar uur van tevoren de kip alvast in de marinade. Maar dat hoeft niet: je kunt het ook gewoon in de kruiden zetten als je het daarna meteen wil bakken, allemaal prima. Snijd de kipfilet of kipdijfilet (is iets vetter maar ook malser) in stukjes en verzamel alle stukjes in een schaaltje. Gooi de ras el hanout en knoflookpoeder erbij en roer het goed door met een flinke scheut olijfolie. Breng het ook op smaak met peper en zout.
 • Verwarm een extra scheutje olijfolie in een pan en bak de kip daar op laag tot middelhoog vuur in gaar.
 • Snijd ondertussen de paprika’s in fijne blokjes en ook de mango en feta in (iets grovere) blokjes.
 • De couscous maak je klaar door één kopje couscous in een schaal te laten wellen in twee kopjes kokend water. Verkruimel er een bouillonblokje overheen en roer het goed door. Laat dit een kleine 10 minuutjes staan. In de tussentijd fix je de kip, natuurlijk.
 • Roer de paprika, feta en mango door de couscous en verdeel bovenop de Marokkaanse kip over de borden. Eventueel aftoppen met verse peterselie voor een tintje groen.
Trefwoord couscous, feta, kip, mango, paprika

Mijn oordeel: 8/10 – Heerlijke maaltijd dit! Lekker malse kip, kruidige couscous, zachte mango en zoute feta. Goed idee!
Ik at dit op 7/7/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

 1. Hester

  Ik lust heel veel en ben echt niet moeilijk wat betreft structuren van voedsel maar couscous vind ik het echt gewoon altijd nét niet. De combinatie van ingrediënten lijkt me verder wel heel lekker alleen inderdaad wel juist iets om met couscous te eten en niet per se met rijst of iets dergelijks. Too bad haha.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten