IMG_5215

Wonderbaarlijk genoeg verdwijnt zelfs míjn eetlust als het 30+ graden is. Een beetje dan, want zo’n makkelijke, zomerse maaltijd als deze met couscous, julienne groenten (die koop je gewoon zo, bespaart je weer moeite) en superlekkere gebakken cashewnootjes en krokante kappertjes gaat er altijd wel in. Deze salade is echt minimale inspanning voor een vet lekker resultaat. Ik denk dat ik maximaal 10 minuutjes bezig ben geweest en ondertussen heb ik me omgekleed, mijn zonnebril gezocht en een picknickkleed in mijn tas gepropt. Alles in bakjes en gaan!

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje couscous
1 blokje groentebouillon
125 g biet julienne *
125 g wortel julienne
2 handjes cashewnoten
kappertjes
klontje roomboter (gezouten)
scheut olijfolie extra vierge

* in tegenstelling tot wortel julienne, heb je biet julienne niet overal. AH heeft het wel!

Dit moet je doen:

Nou, je hoeft je niet helemaal mentaal voor te bereiden want deze salade is echt heel snel klaar. Zet een koekenpan op het vuur en smelt daar een flinke klont (room)boter in. Niet te zuinig want dit is het lekkerste onderdeel van je salade, haha. Als dit helemaal gesmolten is voeg je daar de cashewnoten en kappertjes aan toe. Laat dit op middelhoog vuur rustig bakken terwijl je af en toe de boel omschept.

Kook water en meng in een ruime schaal één kop couscous met twee koppen kokend water. Brokkel hier ook een blokje groentebouillon overheen en roer alles goed door. Laat dit ongeveer 5 minuten wellen. Roer vervolgens de biet julienne en wortel julienne door de couscous, samen met een flinke scheut olijfolie extra vierge.

De cashewnoten en kappertjes zijn klaar als ze bruin zien en de kappertjes knapperig zijn geworden. Serveer die over de couscoussalade met biet en top af met peterselie. Puur voor de kleur, je kent me

Mijn oordeel: 7,9/10 – Tijdens het uitwerken van dit recept eet ik de restjes van gisteravond dus ik kan nu wel mooi een heel gedetailleerde omschrijving geven! Deze salade is écht mega lekker. De zoute nootjes en couscous (door de bouillon) worden mooi gecompenseerd door de frisse groenten en knapperige kappertjes. Ik vind ook dat de olijfolie deze salade echt afmaakt maar als je het niet in huis hebt en ook niet wil kopen (waarom is de vraag) kun je dit ook achterwege laten. Nog een voordeel: deze salade is heel geschikt voor meal preps!
Ik at dit op 26/8/2019