Couscoussalade met biet en gebakken cashew en kappertjes

Wonderbaarlijk genoeg verdwijnt zelfs míjn eetlust als het 30+ graden is. Een beetje dan, want zo’n makkelijke, zomerse maaltijd als deze met couscous, julienne groenten (die koop je gewoon zo, bespaart je weer moeite) en superlekkere gebakken cashewnootjes en krokante kappertjes gaat er altijd wel in. Deze salade is echt minimale inspanning voor een vet lekker resultaat. Ik denk dat ik maximaal 10 minuutjes bezig ben geweest en ondertussen heb ik me omgekleed, mijn zonnebril gezocht en een picknickkleed in mijn tas gepropt. Alles in bakjes en gaan!

couscoussalade met biet

Couscoussalade met biet en gebakken cashew en kappertjes

Zomerse couscoussalade met biet, gebakken cashewnootjes en kappertjes. Lekker fris, licht en met superveel smaak.
Keuken midden-oosters
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 1 kopje couscous
 • 1 blokje groentebouillon
 • 125 gram biet julienne – Als je dat kan vinden, anders gewoon gekookte bietjes in stukjes snijden.
 • 125 gram wortel julienne
 • 2 handjes cashewnoten
 • kappertjes
 • klontje plantaardige boter
 • scheut olijfolie extra vierge

Instructies
 

 • Nou, je hoeft je niet helemaal mentaal voor te bereiden want deze salade is echt heel snel klaar. Zet een koekenpan op het vuur en smelt daar een flinke klont (room)boter in. Niet te zuinig want dit is het lekkerste onderdeel van je salade, haha. Als dit helemaal gesmolten is voeg je daar de cashewnoten en kappertjes aan toe. Laat dit op middelhoog vuur rustig bakken terwijl je af en toe de boel omschept.
 • Kook water en meng in een ruime schaal één kop couscous met twee koppen kokend water. Brokkel hier ook een blokje groentebouillon overheen en roer alles goed door. Laat dit ongeveer 5 minuten wellen.
 • Roer vervolgens de biet julienne en wortel julienne door de couscous, samen met een flinke scheut olijfolie extra vierge.
 • De cashewnoten en kappertjes zijn klaar als ze bruin zien en de kappertjes knapperig zijn geworden. Serveer die over de couscoussalade met biet en top af met peterselie. Puur voor de kleur, je kent me 😉
Trefwoord bietjes, cashewnoten, couscous, kappertjes, wortel

Mijn oordeel: 7,9/10 – Tijdens het uitwerken van dit recept eet ik de restjes van gisteravond dus ik kan nu wel mooi een heel gedetailleerde omschrijving geven! Deze salade is écht mega lekker. De zoute nootjes en couscous (door de bouillon) worden mooi gecompenseerd door de frisse groenten en knapperige kappertjes. Ik vind ook dat de olijfolie deze salade echt afmaakt maar als je het niet in huis hebt en ook niet wil kopen (waarom is de vraag) kun je dit ook achterwege laten. Nog een voordeel: deze salade is heel geschikt voor meal preps!
Ik at dit op 26/8/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten