IMG_0400

Nóg zo’n lekker lichte maaltijd voor de zomer! Heb ik dan toch eindelijk de ovenschotels en stamppotten achter me gelaten? Het antwoord is nee, deze blogs zijn gewoon keihard ingepland (en weg is mijn toegankelijkheid) en ik had geen idee dat de mussen nu, een maand later, nog steeds dood van het dak zouden vallen. Kon alleen maar gokken dat het eind juli warm zou zijn. Deze couscoussalade met simpele spinaziesaus, amandelen en feta ontstond per ongeluk uit allerlei restjes en pakte bijzonder goed uit! Kost 0 moeite en smaakt top!

Dit heb je nodig (2p):
2 kopjes couscous
verse spinazie (200 gram)
feta
(gezouten) amandelen
2 eetlepels ricotta of crème fraîche
1 teentje knoflook
peper
zout

Dit moet je doen:
Zoals het een spontane restjes-maaltijd betaamt, is ook de bereiding lekker makkelijk. Het beste gebruik je hier je blender of staafmixer voor. Ik heb sinds kort zo’n blender met een speciaal bakje voor kleine hoeveelheden om er op te draaien, ideaal! Dit bakje deed ik vol met een paar handjes verse spinazie, een beetje feta en een paar scheppen ricotta. Heb je geen ricotta maar wel crème fraîche? Gebruik dan dat. Heb je geen crème fraîche maar wel kwark? Probeer dan dat. Het is allemaal niet zo precies. Ricotta is wel echt lekker smeuïg trouwens. Ook doe je hier een teentje knoflook bij (in iets kleinere stukken gesneden voor de zekerheid) en wat peper en zout. Mix dit totdat het een egale saus is. Als de saus te dik is, doe je er een scheutje water of olijfolie extra vierge bij. In de tussentijd laat je de couscous in heet water met water peper en zout wellen volgens de instructies op de verpakking. Hak ook wat gezouten amandelen fijn.

Bedek je bord met wat verse spinazie met daarop de couscous en de romige spinaziesaus. Top af met de gezouten amandelen en wat extra gebrokkelde feta.

Mijn oordeel: 7,8/10 – Bijzonder lekker voor zo’n maaltijd die ik op de gok in elkaar flanste met wat restjes. Mocht je wel speciaal voor deze ingrediënten naar de winkel gaan, is het ook prima want alle ingrediënten kun je voor veel andere gerechten gebruiken.
Ik at dit op 28/6/2018