Curry met bloemkool, kerrie, kikkererwten en naan

7 jul 2018 | Aziatisch, Vegetarisch

IMG_0455

Zo wil je nooit curry eten, zo eet je ‘t meerdere keren na elkaar. Nee ach ja, dat potje currypasta moet op. Wat zit daar toch megaveel in voor zo’n watje als ik. Hoe dan ook was het wéér heel lekker, deze curry met bloemkool en kikkererwten. Met wat kerrie, citroen en een kwakje kwark (yes echt waar, en dat was geniaal!) maakte ik het heel fris en licht en dat was geweldig bij die naanbroodjes. Heb mijn nieuwe huisgenootje er helemaal mee weten in te pakken, ha 😉

Dit heb je nodig (2p):
bloemkoolroosjes
kikkererwten
citroensap (ongeveer halve citroen)
kerriepoeder
1 teentje knoflook
200 ml kokosmelk
twee eetlepels kwark of yoghurt
4 theelepels rode curry pasta (ja rood, for real)
4 naanbroodjes (in de smaak knoflook/koriander)
verse peterselie
(zonnebloem)olie
peper
zout

Dit moet je doen:
Als je verse bloemkool hebt gekocht, moet je daar eerst de roosjes vanaf snijden en die even afspoelen. Daarna kook je ze een kleine 10 minuten. Ik ging zelf lekker makkelijk voor bloemkoolroosjes uit de diepvries en die heb ik maar een paar minuten gekookt. In een grote (wok)pan verwarm je wat neutrale olie en daar fruit je een geperst teentje knoflook in. Giet de bloemkoolroosjes af en wok die even mee in de pan. Ook de linzen spoel je goed af en gooi je in de pan. Schep er om te beginnen 2 theelepels rode curry pasta bij. Het ligt een beetje aan de pasta die je gebruikt natuurlijk, maar met die van mij (Patak’s, gewoon te vinden in de supermarkt) heb je dan echt een mieterige pittigheid. Uiteindelijk zaten er 4 tot 5 theelepels in maar dat kun je natuurlijk beter eerst proeven en dan opbouwen. Giet nu ook de kokosmelk erbij en laat alles op laag vuur zachtjes pruttelen. Roer af en toe even goed zodat de currypasta overal komt en laat dit dan voor zeker 10 minuten zo gaan. Breng het op smaak met wat peper, zout en eventueel wat kerriepoeder als je vindt dat er niet genoeg smaak is. Ook knijp je er ongeveer een halve citroen boven uit, dat is écht nodig. Maakt het zoveel frisser en smakelijker! In de tussentijd verwarm je je oven of tosti-ijzer voor en daar bak je de naanbroodjes in bruin. De laatste tijd maak ik die altijd gewoon zelf maar deze van Patak’s waren ook echt wel heel erg lekker! Verdeel daarna nog wat verse peterselie door en over de curry, mocht je dat nog in huis hebben. Anders lekker laten zitten. Voor wat extra lichts kun je er nog een beetje yoghurt of kwark over verdelen. Klinkt gek om er gewoon wat kwark op te kwakken maar het was serieus juist héél lekker en fris!

Mijn oordeel: 7,7-10
Oordeel eetgenoot (Florine, nieuwe huisgenoot): 8/10 – “Lekker. Lichtpittig. Nee, naja, jaja, ik vond het pittig. Ik vond die kokos echt fucking chill er doorheen. Brood was ook echt heel lekker! Was gewoon lekker. Kwark.”
Ik at dit op 4/7/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten