Curry met mango, erwten en frisse limoen

27 aug 2018 | Aziatisch, Rijst, Vegetarisch

IMG_1228

Bonjour bonjour! Op dit moment zit ik met mijn beste vriendinnen in de auto op weg naar la France voor een midweek wijn, brie en zon in het vakantiehuis van een van onze ouders. Niet de mijne, kan ik je vertellen. Ha-ha. Daar is het nog heel warm maar in Nederland is het de perfecte temperatuur voor deze mangocurry met erwten en frisse limoen. Curry + mango is een topcombinatie en deze maaltijd barst ook nog eens van de groenten!

Dit heb je nodig (2p):
1 mango
1 kopje witte rijst
5 theelepels currypasta (die rode van Patak’s is lekker)
1 blik erwten
1 gele paprika
1 eetlepel kerriepoeder
200 ml kokosmelk
1 limoen
1 teentje knoflook
kokosrasp
(zonnebloem)olie

(1 theelepel tamarindepasta)

Dit moet je doen:
Pak er een grote wokpan bij en verwarm deze tot middelhoog vuur. Giet er een scheutje neutrale olie zoals zonnebloemolie in en fruit hier een geperst teentje knoflook in. Schep de currypasta erbij en als je toevallig nog een potje tamarindepasta in de koelkast hebt staan, gebruik je ook daar een theelepeltje van.

Tamarindepasta wordt veel gebruikt in Aziatische keukens maar in recepten in Nederland gebruiken we het eigenlijk alleen maar voor Thaise Pad Thai (drie keer raden wat ik eerder deze week maakte, haha: hier mijn recept). Na een beetje research bedacht ik dat ‘t ook prima in een curry kon want ik vind de smaak zó lekker. Tamarindepasta is gemaakt van een soort dadelachtige vrucht en geeft een hele sterke, frisse maar toch ook kruidige smaak aan gerechten. Een potje van dit spul is niet duur maar ik kan me voorstellen dat je geen zin hebt om het speciaal te kopen. Laat het dan gewoon achterwege en gebruik wat meer limoen of een klein scheutje azijn!

Ok, terug naar de curry: roer de pasta’s in de pan door elkaar. Snijd de paprika en mango in kleine blokjes en laat de erwten even uitlekken. Gooi de paprika en erwten in de pan en giet dan ook het pakje kokosmelk leeg. Ik roerde er nu nog een eetlepel kerriepoeder doorheen zodat mijn curry met weer diezelfde pasta, toch een tikkeltje anders zou proeven. Was heel lekker maar is dus niet perse nodig! Roer alles goed door en laat dit tussen de 15 en 30 minuten (langer kan ook) pruttelen op laag vuur. De laatste vijf minuten roer je ook de blokjes mango en het sap van een halve limoen door de curry. Als je mango uit blik gebruikt, is het denk ik ook heel lekker om een klein scheutje sap toe te voegen aan de curry!

In de tussentijd kook je in een ander pannetje een kopje witte rijst met twee kopjes water. Serveer de curry bij de rijst en leg bovenop nog wat losse stukjes mango. Ook houd je er nog een partje limoen bij om het eventueel wat frisser te maken (doe ik al-tijd, love it) en tot slot strooi je er nog wat kokosrasp overheen. Dat is zo lekker bij curry’s!

Mijn oordeel: 7,8/10 – ik ben tegenwoordig dus écht wel fan van curry, zomaar ineens! Deze met mango was ook weer top. Mango gaat natuurlijk sowieso goed met Aziatische gerechten en ook hier. Wel vond ik dat de mango wel iets sterker terug mocht komen, maar dat is een kwestie van smaak denk ik. Daarom zou ik bij mango uit blik (ik had een verse mango) een klein scheutje sap toevoegen maar dat moet je zelf maar inschatten 😉
Ik at dit op 4/8/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten