Curry met miso, zoete aardappel en granaatappelpitjes

Ik heb duidelijk onder een steen gelegen maar, hallo, beste mensen: miso. Wa’s da? Waar komt dat ineens vandaan? Laatst had ik het nodig voor een opdracht en bij wijze van experiment gebruikte ik het daarna als currypasta. Dat was ZO lekker! Zout en zoet tegelijk (en daar hou ik van!) maar eigenlijk weet ik verder niet zo goed wat ik ermee moet. Jij wel? Vertel het me! Die tube moet leeg!

Voor jullie: het recept voor deze curry met miso, zoete aardappel en frisse granaatappelpitjes.

Curry met miso, zoete aardappel en granaatappelpitjes

Ik maakte als expertiment curry met miso en dat was lékker! Heb jij nog tips voor recepten met miso? Help me! Die tube moet leeg!
Totale tijd 35 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 witte ui
 • 1 teentje knoflook
 • 2 zoete aardappelen
 • 300 gram broccoli
 • 1,5 el miso
 • 1 tl sambal – Of meer naar smaak.
 • geraspte gember – 2 cm/1 tl. Ik heb tegenwoordig zo’n potje geraspte gember (van Go Tan) in de koelkast staan, heel handig!
 • 200 ml kokosmelk

Overig

 • granaatappelpitjes
 • 2 flatbreadjes – Flatbread dus, of één grote, of naan, of boterhammen. Jouw feestje!
 • sojasaus
 • wokolie

Instructies
 

 • Pak er een wokpan of andere ruime pan bij en verwarm daar een grote scheut wokolie in. Andere olie kan ook, maar wokolie is wel extra lekker. Snipper het uitje, pers het teentje knoflook en fruit het allebei aan in de olie. Voeg dan ook de geraspte gember toe en bak dat even mee.
 • Was de zoete aardappelen en snijd er grove stukken van. Gooi die in de pan en bak ze zo’n 5 minuutjes aan.
 • Gooi vervolgens de miso, sambal, kokosmelk en een scheut water erbij. Roer goed door, dek af en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Gooi dan de broccoli erbij, verse of uit de diepvries.
 • Dek weer af maar zorg dat het vocht nog wel via een kiertje kan ontsnappen. Ook dit laat je weer 10 minuten staan. Haal daarna de deksel eraf en laat dit nog een paar minuten pruttelen. Als het goed is zijn de groenten daarna zacht en de saus een beetje ingedikt!
 • Bak de flatbread af in de oven.
 • Dien de curry met miso op op de borden, schuif je flatbread erbij en top af met de frisse granaatappelpitjes. Giet er ook nog een scheutje sojasaus overheen. Dat maakt het net wat zouter en smaakvoller! Op deze foto ben ik dat vergeten, maar zeker doen.
Trefwoord broccoli, flatbread, granaatappelpitjes, kokosmelk, miso, zoete aardappel

Mijn oordeel: 8,1/10 – Ik vond dit een hele lekkere, anders-dan-anders curry! De miso mocht van mij wel iets meer aanwezig zijn, maar op deze manier was het wel gewoon goed. Kokosmelk + sojasaus is ook echt een topcombi! Oh, deze foto maakte ik een dag later van de restjes en de saus was dus net wat teveel ingedikt, met bovenstaand recept heb je dus zeker meer saus (en dat wil je)!
Ik at dit op 2/12/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten