Curry met pompoen, zwarte bonen en halloumi

Zo, daar nam ik me toch ff een risico. Curry met een Thaise pasta, met daarbij zoute halloumi. Bedenk maar eens: in (het oosten van) Azië wordt geen kaas gegeten. Ach, ik hou wel van een beetje fusion cooking. Uiteindelijk was deze curry met pompoen en zwarte bonen hartstikke lekker! In theorie: nope, in de praktijk: prima.

Curry met pompoen, zwarte bonen en halloumi

Ach, ik hou wel van een beetje fusion cooking. Uiteindelijk was deze curry met pompoen, zwarte bonen en halloumi hartstikke lekker!
Totale tijd 30 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 3

Ingrediënten
  

 • 1 kopje basmatirijst
 • 1 witte ui
 • 35 gram Thaise gele currypasta (half zakje) – Ik gebruikte die van Fairtrade Original, die is heel lekker! Wil je het iets safer spelen? Ga dan voor een Indiase (gele) currypasta, daar passen halloumi en crème fraîche (in theorie dus!) net wat beter bij.
 • 450 gram pompoen – Uit de diepvries.
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 klein blikje zwarte bonen
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 3 el crème fraîche
 • 1 limoen
 • 1 stuk halloumi

Instructies
 

 • Pak er een ruime pan bij en verwarm daar een scheut wokolie in. Snipper een ui en fruit het aan in de olie. Is het zacht, dan voeg je een half zakje currypasta toe. Bak dit nog even mee, dan komen de smaken goed vrij.
 • Gooi vervolgens de gepelde tomaten en kokosmelk erbij. Roer het door en voeg ook meteen de pompoen en zwarte bonen toe. Spoel die zwarte bonen eerst goed af onder de kraan, anders komt er allemaal zwartbruin sap in je mooie gele curry. Ziet d’r niet uit.
 • Terwijl je de curry met pompoen en bonen zacht laat pruttelen voor, ik zeg even wat, minimaal 15 minuten, ga je aan de slag met de halloumi.
 • Dep het hele blok halloumi droog met een stuk keukenpapier. Snijd er vervolgens plakken van van ongeveer een halve centimeter dik. Verwarm een nieuwe scheut olie in een schone pan en leg de halloumi erin. Bak ze op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Dat duurt zo’n 10 minuutjes.
 • Kook de basmatirijst in een dubbele hoeveelheid water.
 • Serveer de curry in diepe borden met daarbij een schep rijst, een klodder crème fraîche en een paar plakken gebakken halloumi. Oh! En een partje limoen voor de freshness.
Trefwoord crème fraîche, currypasta, halloumi, kokosmelk, pompoen, rijst, tomaat, zwarte bonen

Mijn oordeel: 7,8/10 – Waar zijn die tijden dat ik mezelf schouderklopjes gaf voor gare combinaties? Nu denk ik toch al snel ‘oei, Beau, amateur’, terwijl er eigenlijk niks mis was met deze romige, zoute curry. Dat vleugje ‘Thais’ was dan ook wel héél subtiel.
Ik at dit op 29/6/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten