Selecteer een pagina

IMG_4151

Joehoe, het is weer tijd voor een lekkere curry! Ik kocht voor het eerst een pot mangochutney en ben echt helemaal ondersteboven van hoe goed dat smaakt bij pittige curry. Vorige week maakte ik deze versie met tomaat en kokosmelk maar liefst twee keer. Zó lekker vond ik ‘m! Deze curry is echt ideaal als je veel eters hebt: van alles het dubbele, een iets grotere pan gebruiken en verder nul extra moeite

Dit heb je nodig (2p):

2 paprika’s
1 blik gepelde tomaten
1 witte ui
1 teentje knoflook
1 tl rode currypasta
200 ml kokosmelk
naanbroodjes
verse koriander
mangochutney

Dit moet je doen:

Pak er een grote pan bij en verwarm daar een scheutje olie in. Fruit een geperst teentje knoflook en een gesnipperde witte ui aan in de olie. Bak daarna de currypasta even mee zodat de smaken daarvan goed vrijkomen. Ik gebruikte een pasta van Sutharos en die is echt rete pittig, één theelepel vond ik zeker genoeg. Snijd de paprika’s in blokjes en gooi ook die er nu bij.

Roer het goed door, giet de gepelde tomaten en kokosmelk erbij en laat dit dan een minuut of 15 pruttelen zodat het een beetje indikt en de paprika een beetje zachter wordt. Plet de tomaten met je spatel zodat het niet van die grote stukken blijven. Als de curry met tomaat bijna klaar is gooi je de naanbroodjes voor een paar minuten in de oven.

Serveer de curry met de kleine naanbroodjes (waarvan ik moet toegeven dat ze op deze foto huge lijken maar het viel echt mee), verse koriander en een grote lepel van de zoete mangochutney. Klaar!

Mijn oordeel: 8/10 – Die combinatie van tomaat en kokos vond ik echt verrassend goed. Zoet en zacht maar ook fris! Mangochutney is echt een blijvertje, very nice.
Oordeel eetgenoten (dat waren er heel veel): ze vonden het ook allemaal lekker.
Ik at dit op 20/5/2019