Curry van zoete aardappel en paprika met pangasius

16 jun 2018 | Aziatisch, Rijst, Vis

IMG_0203

Er is een wonder geschied! Ik maakte CURRY! Dat vind ik dus eigenlijk helemaal niet lekker en van echt Indiaas eten krijg ik telkens acute darmklachten. Vul zelf maar in. Ik wilde het toch nog een kans geven en ik moet het toegeven: het was fucking lekker! Geen grap, dit was misschien wel de lekkerste curry die ik ooit heb gegeten. Niet die in Thailand of bij een Indiaas restaurant, deze. De zoete aardappel en kokosrijst waren een hele goede tegenhanger van de lichtpittige curry! Ik ben echt een pittig-pussy maar deze curry was heerlijk, aanrader!

Dit heb je nodig (2p):
2 zoete aardappelen
1 rode paprika
1 wit ui
1 teentje knoflook
200 ml kokosmelk
rode currypasta (bijvoorbeeld die van Patak’s, in de supermarkt)
blik tomatenblokjes
kaneel
kopje rijst
2 pangasiusfilets
zonnebloemolie
zout
peper

Dit moet je doen:
Verwarm een grote wokpan met daarin een scheut neutrale olie. Zonnebloemolie bijvoorbeeld, olijfolie kan een nogal iets te Mediterrane smaak geven aan deze curry. Althans, dat heb ik van horen zeggen, heb het zelf niet geproefd. Snipper een uitje en pers een teentje knoflook uit. Dit fruit je in de olie. Schil en snijd de zoete aardappelen in grove blokken en gooi die ook in de pan. De rode paprika snijd je in kleine blokjes en die bak je óók even mee. Bak alles rondom voor een paar minuten aan en roer dan een paar theelepels van de currypasta bij de groenten. Begin met 2 theelepeltjes (dat kon ik aan, dus jij so-wie-so ook) en proef dan later of je de curry wat pittiger zou willen. Als alles goed heet is, kieper je het blik tomatenblokjes en de helft van het pakje kokosmelk erbij leeg. Even goed roeren met een paar snufjes kaneel, dat maakt het net wat zoeter, en dan voor een klein halfuurtje zachtjes laten pruttelen. Je hoeft er niet bij te blijven, zolang je ‘m op écht laag vuur laat gaan. De smaken trekken nu lekker in de aardappel en paprika!

In de laatste 10 minuutjes ga je aan de slag met de rijst en het visje. De pangasius bak je in een goede koekenpan in een laagje boter aan beide kanten een heel klein beetje bruin. Beide kanten bestrooi je met wat peper en zout trouwens, niet te zuinig want anders heeft de vis echt weinig smaak. Eventueel kun je ook nog andere kruiden gebruiken maar dat vond ik zelf in combinatie met de curry echt niet nodig. Laat de vis in ieder geval mooi wit worden maar bak het ook niet te lang, dan wordt het droog. De rijst kook je met twee kopjes vocht, waarvan een deel met de kokosmelk die je net niet hebt gebruikt. Dat zal ongeveer één koffiekopje zijn. Ik hou echt van kokosrijst, zo lekker smeuïg! Dien alles samen op je bord op, eventueel met nog wat koriander maar dat is eigenlijk niet echt nodig. De curry heeft al superveel smaak!

Mijn oordeel: 7,8/10 – Echt héél lekker dus, en dat met een simpele currypasta uit een potje! Ik was van plan de originele kruiden zelf te kopen en gebruiken, maar die waren helaas uitverkocht. Deze pasta valt echt niet tegen! Helaas rende ik na een halve dag wéér heel snel naar de wc en ik denk toch echt dat dat door die curry komt. Er zit gewoon iets in waar mijn darmen niet tegen kunnen, maar dat accepteer ik dan af en toe maar gewoon.
Ik at dit op 15/6/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Lotte

  Lijkt me heerlijk! Mijn huisgenoten houden ook heel erg van curry’s, dus dit ga ik snel een keer maken. Lekker makkelijk ook 🙂

  Antwoord
  • admin

   Ja heel makkelijk! Ben benieuwd wat je er van vond! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten