De lekkerste kipsaté met pindasaus, aardappeltjes en sla

Ohhhh jazeker! Ik geef jullie gewoon nog een keer een recept voor de lekkerste kipsaté ooit! Het is vooral de lekkerste omdat het ook nog eens een extreem simpel recept is zonder uren marineertijd en met weinig ingrediënten. Ernaast maakte ik gebakken aardappeltjes en een simpele salade en de saté topte ik af met pindasaus en gebakken uitjes. You want this!

lekkerste kipsate

De lekkerste kipsaté met pindasaus, aardappeltjes en sla

Het is de lekkerste kipsaté ooit omdat het een extreem simpel recept is zonder uren marineertijd en met weinig ingrediënten. You want this!
Totale tijd 40 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

De lekkerste kipsaté

 • 300-400 gram kipdijfilet
 • 2 el ketjap
 • 1 tl gember
 • 1 teentje knoflook
 • scheut (sesam)olie – Of wokolie.

Sla

 • 0,5 komkommer
 • 1 zak sla melange
 • scheutje azijn
 • 1 tl suiker
 • peper
 • zout

Overig

 • pindasaus
 • gebakken uitjes
 • 400 gram aardappelpartjes met schil

Instructies
 

 • Begin met de kipsaté. Snijd de kipdijfilet in grove stukken en verzamel alles in een bakje. Je kunt ook kipfilet gebruiken, dat zijn iets stevigere stukken en wat goedkoper, maar ook minder mals en (vind ik) minder lekker. Mag jij kiezen!
  Marineer de kip met ketjap, een scheut olie, de gember en een teentje knoflook dat je in grove plakjes hebt gesneden. Hussel het goed door en laat eventueel een paar uur marineren in de koelkast. Hoeft niet.
 • Rijg de kip dan aan lange satéstokjes. Verwarm een koekenpan met goede antiaanbaklaag en verwarm er opnieuw een scheutje olie in. Bak de kipsaté hier voor ongeveer 10 minuutjes in aan, terwijl je ze af en toe omdraait zodat ook de andere kanten bakken. Giet de laatste paar minuten de rest van de marinade erbij zodat dat nog een beetje meekookt en meebakt.
 • In een andere koekenpan bak je de aardappelpartjes goudbruin en die breng je op smaak met gemalen peper en een beetje (zee)zout.
 • De salade maak je door de komkommer flinterdun te snijden en te mengen door de sla melange. Maak een dressing van een scheutje azijn, een beetje suiker en peper en zout naar smaak. Super simpel dus, maar wel goed fris.
 • Verwarm de pindasaus volgens de verpakking en giet het over de kipsaté. Serveer de aardappeltjes en salade ernaast en top het af met gebakken uitjes. Geniet ervan!
Trefwoord aardappel, gebakken uitjes, kip, komkommer, pindasaus, sla

Mijn oordeel: 8,4/10 – Ohhh wat kan ik soms intens verlangen naar KIPSATÉ. Gemarineerd in ketjap is dit echt zó goed. De laatste tijd heb ik ook heel erg iets met die aardappelpartjes met schil. Ik heb ontdekt dat die zoveel lekkerder zijn met zeezout in plaats van gewoon zout (joh, meen je dit) en zelfs met alleen dat en een beetje peper is het dan al heel lekker.
Ik at dit op 21/6/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten