De wereldkeukentour: 23 voor 23

17 mrt 2018 | Leven

IMG_5070

HAPPY BIRTHDAY TO ME! Vandaag ben ik 22 en dat betekent dat … er precies helemaal niets verandert. Maar ik ben wel een jaartje ouder en dat dát toch ieder jaar weer lukt, is best bijzonder! Ik vier het vandaag op een bijzondere plek, namelijk op een piste in Frankrijk met een paar hele goeie vriendinnen. En dat terwijl ik mezelf ooit had voorgenomen nooit meer te wintersporten in Frankrijk. Maar voor dit maak ik een uitzondering, ik heb deze reis namelijk G E W O N N E N. Via Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl, bizar en zó vet! De vakantie is pas net van start gegaan (we vertrokken gistermiddag) en ik ga er echt van genieten deze week! Dan iets waar ik het hele jaar voor heb uitgetrokken: een Wereldkeukentour! Lees snel verder voor hoe wie en wat!

Een maand of twee geleden was ik uit eten bij een Vietnamees restaurant en daar bedacht ik dat ik zó weinig naar restaurants ga met onbekende keukens. Ik wil mezelf uitdagen om daar meer van te ontdekken: voordat ik 23 word, wil ik in restaurants van 23 verschillende landen hebben gegeten. Dat is dus bijna twee keer per maand maar het hoeft geen driegangendiner te worden dus volgens mij is het prima te doen! Mijn omgeving (boyfriend + huisgenoten + vriendinnen) zijn in ieder geval superenthousiast en willen wel mee. Voor de duidelijkheid heb ik hieronder wat spelregels opgesteld voor deze uitdaging. Leuk toch? Zin in!

De spelregels:
– het moet een zo authentiek mogelijk restaurant zijn. Een grimmige zaak of chique tent is allebei prima, maar de standaard Chinees zoals wij ‘m kennen bijvoorbeeld niet (want dat is Hollandse Chinees). En Japans is niet alleen maar sushi.
– de bekende en standaard Italiaan en Griek mogen ook maar dan moet het wel een restaurant zijn waar ik nog niet eerder ben geweest.
– bij die bekende keukens moet ik minstens één iets bestellen dat ik nog niet eerder heb gegeten of besteld.
– ontbijt, lunch, avondeten en midnightsnack zijn allemaal toegestaan.
– ik maak overal een foto en een mini-review van (denk ik!) zodat ik aan het einde van het jaar een overzicht heb.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

4 Reacties

 1. Hester

  Gefeliciteerd! Ik hoop dat je vakantie bevalt maar ik denk dat het sowieso al heel erg meehelpt dat het gratis is, zo leuk. Ambitieus projectje ook maar wel een garantie voor nieuwe eetervaringen! Ik zag vandaag Comptoi Libanais voorbijkomen op @waarutrechteet, dat is misschien al een tip want ziet er heel lekker uit en Libanese keukens kom je niet overal tegen. Ik vind Syr ook heel leuk (hoewel ik denk dat Syrisch wel een beetje grenst aan Libanees) en heb een keer megalekker Indiaas gegeten bij Namaskar (tegenover Tivoli), echt zo’n mega authentiek en niet hip restaurant (ik was er dan ook met mijn ouders) dat wel precies weet wat voor eten ze serveren. Love it.

  Antwoord
  • admin

   Dankjewel! En HEEL erg bedankt voor je tips voor restaurants in Utrecht! Ik kende SYR inderdaad al maar ben er nog nooit geweest. Ga ik zéker doen! En die Namaskar klinkt goed! 🙂

   Antwoord
 2. Lisa

  Even een dagje te laat maar alsnog gefeliciteerd! Ik hoop dat je lekker geniet van je vakantie! Ik vind je challenge echt heel leuk bedacht, past heel goed bij je! Ik moet zeggen dat ik zelf niet heel avontuurlijk ben met uit eten gaan, ook deels omdat ik en geen vlees/vis eet en niet tegen pittig eten kan. Maar wellicht ontdek ik door jou nog leuke restaurants/keukens dit jaar, haha.

  Antwoord
  • admin

   Ah dankjewel! Ik geniet zeker van mijn vakantie 🙂 Ik denk dat het inderdaad wel in de weg kan zitten als je zulke voorkeuren hebt voor eten maar het moet zeker te doen zijn! Misschien heb ik dan inderdaad nog wat tips voor je, maar heel waarschijnlijk wel in Utrecht 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten