IMG_5070

HAPPY BIRTHDAY TO ME! Vandaag ben ik 22 en dat betekent dat … er precies helemaal niets verandert. Maar ik ben wel een jaartje ouder en dat dát toch ieder jaar weer lukt, is best bijzonder! Ik vier het vandaag op een bijzondere plek, namelijk op een piste in Frankrijk met een paar hele goeie vriendinnen. En dat terwijl ik mezelf ooit had voorgenomen nooit meer te wintersporten in Frankrijk. Maar voor dit maak ik een uitzondering, ik heb deze reis namelijk G E W O N N E N. Via Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl, bizar en zó vet! De vakantie is pas net van start gegaan (we vertrokken gistermiddag) en ik ga er echt van genieten deze week! Dan iets waar ik het hele jaar voor heb uitgetrokken: een Wereldkeukentour! Lees snel verder voor hoe wie en wat!

Een maand of twee geleden was ik uit eten bij een Vietnamees restaurant en daar bedacht ik dat ik zó weinig naar restaurants ga met onbekende keukens. Ik wil mezelf uitdagen om daar meer van te ontdekken: voordat ik 23 word, wil ik in restaurants van 23 verschillende landen hebben gegeten. Dat is dus bijna twee keer per maand maar het hoeft geen driegangendiner te worden dus volgens mij is het prima te doen! Mijn omgeving (boyfriend + huisgenoten + vriendinnen) zijn in ieder geval superenthousiast en willen wel mee. Voor de duidelijkheid heb ik hieronder wat spelregels opgesteld voor deze uitdaging. Leuk toch? Zin in!

De spelregels:
– het moet een zo authentiek mogelijk restaurant zijn. Een grimmige zaak of chique tent is allebei prima, maar de standaard Chinees zoals wij ‘m kennen bijvoorbeeld niet (want dat is Hollandse Chinees). En Japans is niet alleen maar sushi.
– de bekende en standaard Italiaan en Griek mogen ook maar dan moet het wel een restaurant zijn waar ik nog niet eerder ben geweest.
– bij die bekende keukens moet ik minstens één iets bestellen dat ik nog niet eerder heb gegeten of besteld.
– ontbijt, lunch, avondeten en midnightsnack zijn allemaal toegestaan.
– ik maak overal een foto en een mini-review van (denk ik!) zodat ik aan het einde van het jaar een overzicht heb.