Dit wordt mijn zomer – 2015

19 jun 2015 | Leven, Reizen

IMG_2434
Zomerkamp, 2014 – yoga in het bos

Nog één weekje. Dan lever ik mijn laatste tentamen in en heb ik twee maanden vakantie (in het ergste geval heb ik op 10 juli nog een herkansing, maar daar gaan we niet vanuit!). Natuurlijk zou ik op dit moment heel hard aan het leren moeten zijn, maar het is veel leuker om vakantiefoto’s te kijken, recensies op Zoover te lezen en hotspots op te zoeken. Dus, dat ben ik nu aan het doen ja. Ook dit jaar heb ik de zomer weer goed volgepropt met leuke reisjes en plannen. Er zit een citytrip tussen, een avontuurlijk reisje, een heeeerlijke zon- en relaxvakantie en (nogal onverwacht) een oud vertrouwd weekje in het bos! Ik kijk er zo erg naar uit!

Citytrip Kopenhagen

Een vakantie met mijn 3 vriendinnen van de middelbare school (a.k.a de Sex And The City squad) kan natuurlijk niet ontbreken deze zomer. We pakken iets minder uit dan vorig jaar, want daar had iedereen nu te veel plannen voor. Halverwege juli gaan we 4 dagen naar Kopenhagen en ik heb er superveel zin in! Onze vakanties zijn meestal lekker cheapass, dus we moeten ons er nog even goed op voorbereiden dat alles in Denemarken duur is. We slapen in een hostel op een goede plek bij het centrum en verder weet ik nog helemaal niks. Wat kun je eigenlijk doen in Kopenhagen? Ik kan me er niks bij voorstellen, heb me d’r ook nog niet echt in verdiept ofzo. Ga ik doen. Na mijn laatste tentamen.

Met de padvinders in het bos

Ik had mezelf vorig jaar plechtig beloofd om niet meer mee te gaan. Het was duidelijk de laatste keer, ‘t was genoeg geweest en ik was het zat. Ook niet zo gek na 14 jaar. Maar toen was daar die break-up en moest ik m’n vakantiebeeld een beetje bijstellen. En dan kan ik beter aan het kampvuur zitten dan in m’n eentje thuis op de bank, toch? Het kamp duurt twee weken, waarvan ik de tweede week samen met een ander meisje voor het eten ga zorgen. Easypeasy want we moeten alleen de inkopen doen, niet eens het koken ofzo. Verder dus lekker rustig in een hangmatje :thumbs:

Kreta (Rethymnon, nee geen Cherso)

Halverwege augustus ga ik met een goede vriendin 11 dagen (!) naar het plaatsje Rethymnon op Kreta! Na héél veel vakantiebestemmingen te hebben bekeken, gingen we toch maar voor deze plek. En nog geen twee dagen later kwamen er allemaal alerts uit voor reizigers naar Griekenland. Maar goed, wij gaan die Grieken wel even onze centjes brengen. Ik zie ons al helemaal liggen hoor: op het strand in de zon, tussen de palmbomen met een lekkere Griekse god cocktail. En ‘s avonds van het ene terras naar het andere tentje en alles van de menukaart uitproberen. Echt wat voor ons!

Naar we-zien-wel-waar met de auto

Ja, dat is dus alleen nog maar een idee. Het leek mij en een studievriendin leuk om als we allebei tijd hebben, gewoon in de auto te springen en te kamperen in Frankrijk. Zoiets. We hebben allebei een rijbewijs, we hebben een auto, we kunnen vást wel ergens een tentje lenen en we hebben vast wel een keer allebei een paar dagen vrij. Het lijkt ons echt heel leuk en gezellig om zo spontaan op een minireisje te gaan!

En verder

En verder ga ik geld verdienen bij de AH, weer eens afspreken met Lisa, nog een keer daten met Stella, waarschijnlijk naar de UITweek in Utrecht, kijken naar de Tour De France (die gaat door mijn straat!) en heel erg bruin worden! Dit keer écht. Hebben jullie nog leuke reisjes op de planning staan? Of hebben jullie deze zomer andere plannen?

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

5 Reacties

 1. Sonja

  Fijne plannen allemaal, wordt vast een goede zomer! Geniet ervan! 🙂

  Antwoord
 2. Kim

  Dat klinkt alsof je een hele fijne zomer gaat hebben. 😀 Veel plezier de komende tijd.

  Antwoord
 3. Marjolein

  Wat een ontzettend leuke plannen heb je voor deze zomer 😀 Copenhagen lijkt me echt een hele mooie en sfeervolle stad, dus ik ben heel erg benieuwd wat je ervan gaat vinden. Veel succes met je laatste tentamens nog!

  Antwoord
 4. Ysanne

  Oeh wat een leuke plannen. Kopenhagen is echt super, een van de leukere steden waar ik geweest ben 🙂

  Antwoord
 5. Ingeborg

  Ah wat een geweldige plannen! Kopenhagen lijkt me zo gaaf! Ik ben eerder in Denemarken geweest, maar daar nog nooit. Nu nog even knallen, maar het komt vast goed 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten