doritos kipnuggets

Is dit weekendvoer of wat?! Een paar jaar geleden waren Doritos kipnuggets helemaal de bom. Ik geloof dat het zo’n Tasty-achtig platform was waar ik deze goddelijke hap destijds voor het eerst spotte. Malse kip met een dikke, krokante laag Doritos en daarbij lekker veel barbecuesaus. Ik maakte ze weer eens, met erbij een aardappelsalade geïnspireerd op een recept van foodcollega Claudia.

Dit heb je nodig (2p):

200-300 gram kipfilet
1 glas karnemelk
1 ei
bloem
2/3e zak Doritos (Hot Chili, andere kan ook)
barbecuesaus

2 aardappelen
spekreepjes
1 el mosterd
1 el mayonaise
2 stengels bosui
1 rode ui
2 augurken
1 tl paprikapoeder
peper + zout

Dit moet je doen:

De kipfilet week je voor dit recept het beste een paar uur (of in ieder geval 30 minuten) in een schaal met karnemelk. Ja, echt: karnemelk. Dat maakt de kip heel mals en dat is heerlijk!

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat ook een bakblik mee verwarmen. Was de aardappelen, snijd er blokjes van en gooi die in het hete bakblik. Bak ze in 20-30 minuten goudbruin. In een koekenpan bak je de spekreepjes knapperig.

Tegelijkertijd ga je ook aan de slag met de kip. Pak de schaal met karnemelk er weer bij en zet daarnaast drie borden klaar: een met een dikke laag bloem, een met een geklutst eitje en een met gecrushte chips. Dat kun je doen door de chips in een zakje met zo’n seal-sluiting te doen en er lekker op in te rammen. De chips moet niet zo fijn worden als poeder, maar ook zeker niet te grof blijven. Zet daarnaast ook een bakblik met bakpapier klaar.

Haal de kipstukken vanuit de karnemelk direct (nat dus) door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de chips. Verzamel alle Doritos kipnuggets op de bakplaat en bak dit, bij de aardappelen, ongeveer 20 minuten. Draai ze halverwege om.

De aardappelen heb je al uit de oven gehaald (toch?!?!) en een beetje af laten koelen. Pak er een grote schaal bij en meng daar de mayonaise en mosterd in. Snipper het rode uitje, snijd de augurken in kleine blokjes en de bosui in ringen. Alles mag bij de saus. Gooi de aardappelblokjes, de spekreepjes en de gerookte paprikapoeder erbij. Hussel en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de Doritos kipnuggets met barbecuesaus en een paar scheppen van de aardappelsalade. Lekkerrrr!

 

Mijn oordeel: 8,2/10 – Hoe kan dit níet lekker zijn? Toch? De kipnuggets hadden misschien een klein beetje meer smaak kunnen hebben (paprika- of knoflookpoeder aan het chipsmengsel toevoegen, zoiets), maar verder was het wel heel goed. De aardappelsalade was ook erg lekker. Wel vind ik het vrij onnodig om in één gerecht twee soorten vlees te gebruiken, zoals hier. Dat voelt toch wel wat extreem. Goed, ‘t was ook wel extreem lekker.
Ik at dit op 17/5/2020