joran4

Keukenboy presents: gerechten die je kunt maken om de voorraadskast van je ouders te legen! Ik kreeg maar liefst drie gerechten mét ingrediëntenlijst en mét foto opgestuurd en deze culinaire hoogstandjes prop ik vandaag allemaal in een blog voor mijn zomerrubriek. Wat dacht je van een pannenkoek met paprika (omg!) of van bonen met loempia’s uit de airfryer (*heavy breathing*)!? Lees snel verder voor zijn toprecepten!

Pannenkoek met paprika

Dit heb je nodig (1p):
pannenkoekbeslag
twee plakken ham
1 grote plak kaas (voorverpakt)
twee puntpaprika’s

Dit moet je doen:
Bak de ham een beetje aan en giet dan het pannenkoekbeslag eroverheen. Wacht tot het niet meer vloeibaar is en keer dan om. Paprika eroverheen (eerst in stukjes snijden – red.) en de kaas, deksel op de pan en dan laten smelten.

Oordeel: 6/10 – Met stroop is het beter dan zonder. Had 3 eieren gebruikt en dat bleek iets teveel te zijn haha.

Aardappel met spek

Dit heb je nodig (1p):
2 teentjes knoflook
125 gram spekjes
1 ui
handje aardappelschijfjes
200 gram kidneybonen

Dit moet je doen:
Doe de aardappelschijfjes in de airfryer. Bak de spekjes en schil ondertussen de ui en knoflook en snijd ze in blokjes. Bak die met de spekjes mee. Verwarm de kidneybonen. Als de aardappelschijfjes klaar zijn, snijd je ze in stukjes en die roer je door het ui met spek-mengsel. Strooi er nog wat peper overheen en serveer met de bonen.

Oordeel: 8/10 – Ui, spek, knoflook en aardappel is echt lekker. Kidneybonen voegen niet veel toe maar je moet toch groente eten.

Happy Foodz

Dit heb je nodig (1p):
2 loempia’s
kidneybonen

Dit moet je doen:
Gooi de twee loempia’s in de airfryer en gebruik de kidneybonen als vrolijke side dish. De voorraad van paps en mams komt langzamerhand aan z’n eind, en dat kunnen de volgers merken!

Thanks voor deze toevoeging aan het receptenarchief!