Een hele week: mijn horoscoop lezen

10 mei 2015 | Leven

IMG_3604

Ik heb bedacht om af en toe een hele week iets anders dan anders te doen, zoals de hele week met mijn hoofd bij het voeteneind slapen. Of een hele week suikervrij eten (haha nee). Om mijn leven te beteren/iets nieuws te leren/grenzen te verleggen/in naam van de wetenschap of gewoon omdat het me leuk lijkt – ik mag lekker zelf de regels bedenken 😉 Vandaag dus de eerste: ik hield de hele week mijn horoscoop (vissen) bij!

Jaja, ik beken. Ik lees mijn horoscoop.

En als ik een beetje labiel ben, geloof ik er nog in ook. Al jaaaaren heb ik een app op mijn mobiel waar dagelijks een nieuwe horoscoop te lezen is. Af en toe open ik de app weken of maandenlang niet en soms zit ‘ie weer in mijn ochtendroutine. En dan lees ik hem ‘s avonds in bed nog een keer na en denk ik ‘Nouja zeg, hij klopt gewoon! Jeetje!’. Een vriendin van me merkte op dat dit wel een beetje een gekke eigenschap is voor een nuchtere, geschoolde atheïst. Klopt, maar het is toch echt zo. Een week lang bekeek ik mijn dag vanuit de sterren.

☆☆☆

Donderdag 30 april
”Je kunt te maken krijgen met jaloezie. Misschien heb jij er zelf last van. Maar het kan ook zo zijn dat een vriend(in) vindt dat hij of zij te weinig aandacht krijgt. Deze situatie vraagt om een tactische aanpak. Voor je relatie wordt het een mooie dag. Je groeit weer ouderwets naar je partner toe en dat laat je seksleven ook niet onberoerd. Ga je vandaag met vrienden wat doen, dan wordt het zeer gezellig tot in de late uurtjes. Je moet wel vroeg weer op!”

Hmmm.. Jaloezie heb ik niet echt gevoeld volgens mij? Vandaag heb ik niets met vrienden gedaan, lag ik al vroeg op bed en is er vooral niets gebeurd in de liefde. Nee, die horoscoop zit er vandaag meteen goed naast.

Vrijdag 1 mei
”Je bent vandaag in staat om goede carrièrekeuzes te maken. Moet er een belangrijke knoop worden doorgehakt, vertrouw dan op onderbuikgevoelens en eerste ingevingen. Instinctieve neigingen zitten er vandaag zelden naast. Voor de liefde of je relatie wordt dit een mooie dag. Als single is de kans groot dat je aangesproken wordt door een geschikt type. En heb je al een relatie, dan groeien jullie weer op een romantische wijze naar elkaar toe.”

Vandaag stond inderdaad deels in het teken van carrièrekeuzes! ‘s Ochtends had ik een voorlichting over de studierichtingen die we volgend jaar kunnen kiezen en hierdoor ben ik een beetje aan het twijfelen gebracht. Ook ontdekte ik dat het mogelijk is om een minor Journalistiek te doen volgend jaar! Toen ik dat hoorde zat ik meteen rechtop in m’n stoel! Misschien moet ik inderdaad maar luisteren naar die onderbuikgevoelens en eerste ingevingen. Verder klopt er weinig van.

Zaterdag 2 mei
”Neem dit weekend oude relaties eens onder de loep en wees eerlijk: wat moet nog worden afgerond voordat je door kunt met datgene (of diegene) waar het écht om draait? Je mag hard zijn voor jezelf. Het belooft vandaag een wilde rit te worden. Goed vasthouden dus. Als single wil je graag op die leuke jongen of meid afstappen, maar alleen al de gedachte laat je de moed in de schoenen zakken. Je ziet overal beren op de weg en je twijfelt te veel.”

Oeh die is diep, ja hier kan ik wel wat in zien. Er moet voor mezelf nog wel heel wat worden afgerond om lekker verder te leven 😉 Verder was deze dag een heel stuk positiever en rustiger dan mijn horoscoop voorspelde.

Zondag 3 mei
”Als je dit weekend een intense behoefte hebt om te schitteren, om te laten zien dat je dat ene kunstje echt heel goed beheerst, zit er niets anders op dan een paar andere items van je lijstje te schrappen. Het is helaas niet anders. Er zit zelfs aan jouw tijd een eind. Het is een prima moment om te gaan winkelen; je zult moeiteloos datgene vinden waar je naar op zoek bent. Geef dierbaren meer aandacht, je hebt ze de laatste tijd een beetje verwaarloosd.”

Ik had dit weekend inderdaad heel erg de behoefte om mensen te laten zien hoe goed ik kan playbacken! Op snapchat heb ik vriendinnen lastiggevallen met filmpjes waarin ik Beyoncé nadeed, haha. Dierbaren heb ik de afgelopen tijd juist meer aandacht dan ooit gegeven, geloof ik (en zij mij).

Maandag 4 mei
”Probeer nuchter te blijven nu je persoonlijk leven positief en inspirerend is. Richt je vruchtbare fantasie op creatieve projecten. Je kunt jezelf verbazen over wat je dan voor elkaar kunt krijgen. Jouw angstgevoelens zullen vandaag verdwijnen. Als jouw subtiele hints niet aankomen bij die ene persoon, zul je vanaf nu echt heel wat ondubbelzinniger te werk moeten gaan. Met name als je vrijgezel bent, mag je dit advies ter harte nemen!”

Ja, afgelopen weekend ben ik heel creatief bezig geweest! Moet ik echt vaker doen want ik vind het superleuk 🙂 Verder klopt mijn horoscoop van geen kanten.

Dinsdag 5 mei
”Heb je wakker gelegen over belangrijke beslissingen? Kan kloppen. Weet dat er vanzelf meer helderheid komt op het gebied van relaties, waarden en schoonheid. Bovendien zijn er grote veranderingen onderweg. Als je vindt dat je een chronisch gebrek hebt aan geld, vraag je dan eens af hoeveel tijd het kost om een zeewaardig jacht schoon te houden. En een bekende vloek is ook nog altijd: ‘ik wens je veel personeel’. Minder geld levert minder zorgen op.”

Ik heb geduld 😉 Vandaag heb ik inderdaad lekker geld uitgegeven: ik kocht sushi als lunch (laat de baas van de stufi het maar niet horen, dat doet deze student dus met haar gratis geld). Minder geld is minder zorgen.

Woensdag 6 mei
”Collega’s kunnen wat agressief zijn doordat iedereen nog veel te doen heeft. Maar morgen zal gelukkig weer in het teken van vrolijkheid staan. Stel je flexibel op, want plannen kunnen veranderen of afspraken stranden door weersomstandigheden. Er staat je voorspoed op het gebied van inkomsten te wachten. Goed gebruik van maken, door je bankrekening in balans te brengen. Geef alleen geld uit aan dingen die je écht belangrijk vindt.”

Er had vandaag wel een afspraak kunnen stranden door weersomstandigheden! Ik zat op een terrasje toen het ineens superhard ging regenen, maar gelukkig was het overdekt 😉 Wat geld en inkomsten betreft is er vandaag helemaal niks gebeurd.

☆☆☆

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Lisa

  Ik koop concertkaartjes van mijn gratis geld… Een hele week iets anders doen is wel echt een superleuk idee, maar dan zou ik toch wel wat anders kiezen dan mijn horoscoop lezen. Soms doe ik het wel en hij zit er ook echt niet altijd naast, maar vaak klopt de horoscoop van een ander sterrenbeeld net zo erg, haha. Wel grappig dat je het hebt gedaan!

  Antwoord
  • admin

   Ja niet echt een hoogstandje dit hè :p ? Ik ben nu een hele week met iets anders bezig waar wel iets meer een verhaal achter zit, haha.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten