Een jaar mijn rijbewijs!

28 apr 2015 | Leven

IMG_7484IMG_7466

Woeehoe! Vandaag heb ik alweer een jaar mijn rijbewijs! Om één jaar mobiele onafhankelijkheid te vieren, deel ik vandaag wat korte verhaaltjes (blunders) over mij en het autorijden het afgelopen jaar. Als je er geen reet aan vindt: het is je vergeven, klik dit weg en kom een andere keer terug 😉

Voor het geval je nieuw bent op mijn blog en denkt ‘omg wie noemt z’n auto nou Diva (of wie geeft z’n auto überhaupt een naam)!?’ leg ik het even snel uit: afgelopen mei kreeg ik van m’n ouders een lief, klein autootje. Een Fiat 500 van zo’n 18 jaar oud, zonder stuurbekrachtiging, zonder airbag, zonder airco en mét heel veel krassen en deuken. Perfecte auto om het in te leren! Ik mocht hem alleen hebben als ik een van de autostickers die ze voor me hadden gekocht, achterop zou plakken. Ik ging voor ‘Diva Driving’, en zo is Diva dus geboren. Ik vergeet telkens weer om die sticker er af te halen, ik rij best wel voor lul volgens mij.

Met het kerstdiner was ik de bob voor mijn vader en broertjes (mama was werken). Op de terugweg was het zó koud, dus toen we instapten had ik meteen de verwarming aangezet. Zonder de motor te starten. Echt heel dom van me, want de accu was dus leeggeraakt in die twee minuten en de auto moest aangeduwd worden. Stonden ze daar met z’n drieën  -netjes in blousejes- dat brik aan te duwen terwijl ik van alles probeerde met de koppeling. M’n vader was BOOS joh, haha. Ja, sorry hoe moet ik dat nou weten 😉

Ik ben een keer hopeloos verdwaald geraakt in Delft. Ik heb echt niet normaal lang rondjes gereden aan de andere kant van de stad, want ik zag niet hoe ik de autoweg weer op kon komen. Onderweg wilde ik een meisje aanspreken om de weg te vragen maar het was al donker, dus ze schrok zich dood toen ik zo dichtbij kwam rijden. Oeps.

Afgelopen zomer ging ik met scouting op kamp en Diva ging mee als ‘kampauto’. Maudy en ik reden met z’n tweeën naar Limburg, maar sinds mijn rijexamen had ik niet meer op de snelweg gereden. Ook nog nooit alleen dus en het was ook nog eens zo’n vrijdag dat heel Nederland op vakantie ging, dus ik vond het superspannend! De rest was daar binnen 2 uur, wij hebben er ruim 3 uur over gedaan. Toen we ons dorp uitreden wisten we al niet of we nou via Zoetermeer of Rotterdam de snelweg op moesten en ik durfde onderweg geen vrachtwagens in te halen, dus ik bleef er maar gewoon achter rijden met 70 km/u op de rechterbaan. Echt zo dom, haha… Oja! En dat kamp kwam er midden in Venlo ineens een muis uit de motorkap kruipen. Die was al een kilometer of 50 meegereden vanuit het bos, ik schrok me dood!

IMG_2430

Toen ik na een avondje in de bios bij Diva in de garage kwam, rook het ontzettend naar benzine. Ook in de auto rook het echt niet goed. Ik was serieus bang dat de auto zou ontploffen als ik de motor zou starten, dus voor de zekerheid belde ik mijn moeder maar wakker. We kwamen erachter dat het tankdopje niet goed dichtzat (ik zei het zelfs nog tegen de man van het tankstation die voor me tankte: zit dat dopje er wel goed op?) waardoor er een beetje uit was gelopen. Uiteindelijk hebben we de auto maar gestart en we leven nog :thumbs:

Op het begin kon ik totaal niet omgaan met de grote auto van mijn ouders. Is een kwestie van wennen natuurlijk, want nu gaat het prima. Een van eerste keren reed ik daar in naar Zoetermeer, met mijn moeder ernaast. Dat was echt een ramp. Bij een rotonde kreeg ik het voor elkaar om de motor drie keer te laten afslaan met een chagrijnige vrachtwagenchauffeur achter me..

In de zomer wilde ik met m’n moeder even naar mijn tante in de buurt. Een straat verder kwamen we een bekende tegen die hevig stond te zwaaien en te roepen dat ik een lekke band had. Hij was echt zo plat als maar kon, maar ik had helemaal niks gemerkt. Ook heb ik weken, misschien zelfs maanden met maar één voorlicht rondgereden. Als een vriendin niks gezegd had, zou ik het waarschijnlijk nog steeds niet gemerkt hebben. Een beetje chauffeur merkt dat soort dingen wel bij het rijden. Ik dus niet.

 

Wat is jullie grootste blunder bij het autorijden? Laat me meegenieten 😉

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

7 Reacties

 1. Lonneke

  Haha, erg leuk dit! Ik rijd nog geen auto, maar ik wil wel over een poosje gaan starten met lessen!

  Antwoord
 2. Dina

  Wat leuk om te lezen dit! Ik heb zo veel mooie anekdotes over auto’s, autorijden en mezelf… Ik zou niet weten welk verhaal het grappigst is. 😛

  Antwoord
 3. Quinty

  Wat leuk Daf je al een jaar je rijbewijs hebt. Ik heb hem nu sinds februari en ik voel me nu al een goed ervaren rijder. Toch wel jammer dat we thuis een automaat hebben en ik leste in een schakelauto.Dat word dus weer aanleren als Ik een schakelautotje krijg haha 🙂

  Antwoord
  • admin

   Oh dat is wel echt heel erg zonde inderdaad! Ik voel me ook echt de king als ik rijd, haha!

   Antwoord
 4. Lisa

  Gefeliciteerd met je 1-jarige jubileum 🙂

  Antwoord
 5. Rianne

  Haha superleuk om te lezen dit! Je rijdt in ieder geval veel meer dan mij, ik heb ook alweer een jaar mijn rijbewijs (inclusief de nodige blunders), maar zoveel heb ik helaas nog niet gereden haha 🙁

  Antwoord
 6. Sas

  Leuk om te lezen dit! Ik heb eigenlijk ook alweer heel wat jaartjes mijn rijbewijs.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten