Enchilada’s met gehakt, zongedroogde tomaat en kaas

IMG_3658

Afgelopen maandag had ik comfortfood nodig. Ik had de hele dag binnen gezeten (woon in Utrecht, je weet waarom) en kon wel even een goeie portie kaas gebruiken. Het werden heerlijk smeuïge, kruidige enchilada’s met gehakt en zongedroogde tomaatjes. Dat laatste verwacht je misschien niet maar het smaakt echt geweldig in Mexicaanse gerechten! Eet er twee en je dag is weer goed :thumbs:

Dit heb je nodig (4p):

gehakt (half om half)
8 kleine wraps (volkoren)
zakje taco-kruiden
blik tomatenblokjes
1 teentje knoflook
1 witte ui
2 paprika’s
blik mais
zongedroogde tomaatjes (2/3e van een potje)
geraspte kaas
crème fraîche
verse koriander

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote ovenschaal in met een beetje olie en zet ‘m dan even aan de kant. Zet een koekenpan op het vuur en fruit een gesnipperd wit uitje en een geperst teentje knoflook aan in een beetje olie. Gooi het gehakt erbij en bak het rul. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en ongeveer de helft tot tweederde van het potje zongedroogde tomaatjes in stukken.

Gooi de tacokruiden, tomatenblokjes, mais, paprika en ongeveer de helft van de zongedroogde tomaatjes erbij en roer het even goed door. Het hoeft niet meer te koken ofzo, dat gebeurt in de oven wel. Vul de wraps met een paar lepels van het gehakt-mengsel en vouw ze dan dicht, tegen elkaar aan in de ovenschaal. Ik gebruik hier miniwraps voor omdat die beter in mijn ovenschaal passen! Top de enchilada’s af met lekker veel geraspte kaas en de rest van de zongedroogde tomaatjes. Zet dit voor ongeveer 10-15 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten en de wraps een beetje krokante randjes hebben gekregen.

In de tussentijd snijd je wat koriander fijn voor door de crème fraîche. Ik meng crème fraîche vaak met een paar scheppen kwark, dan is het ff wat minder zwaar en wat frisser. Serveer de enchilada’s met het frisse sausje en nog wat extra koriander.

Mijn oordeel: 8,5/10 – Dit kan ook niet níet lekker worden. Als je geen oven hebt, kun je ze ook gewoon zonder het oven-rondje eten trouwens, bijna net zo lekker! Die zongedroogde tomaatjes moet je echt eens proberen, dat geeft het een hele lekkere zoete smaak!
Ik at dit op 18/3/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten