Enchilada’s met kip, tomatensaus en jalapeños

10 jun 2018 | Mexicaans, Vlees, Wraps

Canon EOS 550D255

Hebben jullie laatst die foto gezien van mijn buit tijdens een Mexicaans buffet? Het was een bord stampvol lekkere hapjes, waaronder kip in tomatensalsa met fajitakruiden. Gemaakt door mijn moeder, dus met wat tips van haar wist ik ‘m heel goed na te maken. Ik vulde er een paar wraps mee, propte die in een ovenschaaltje en haalde na een kwartiertje perfecte cheesy enchilada’s uit de oven. So GOOD!

Dit heb je nodig (2p):
4-5 kleine wraps
blik gepelde tomaten
blikje tomatenpuree
kipfilet
1 teentje knoflook
1 wit ui
1 paprika
groene pepers uit een potje
zakje fajitamix (Santa Maria)
geraspte kaas
olijfolie

Dit moet je doen:
Snijd de kipfilet in blokjes (als dat nog niet gebeurd is in de fabriek) en bak deze in een grote wokpan met wat olie een beetje aan zodat ze wit kleuren. Het hoeft niet door en door gaar te worden, dat komt zo wel. Snijd een paprika, een wit ui en een teentje knoflook in stukjes en gooi dit in de blender. Daar doe je een blik gepelde tomaten en een klein blikje tomatenpuree bij en je mixt dit tot een gladde saus. Ik ben zelf niet zo fan van pittig eten maar ik raad je heel erg aan om er toch wat pepertjes doorheen te mixen. Ik gebruikte er een stuk of 2/3 uit een potje, van die groene jalapeños. Zorg ook dat deze helemaal verdwijnen in de saus en gooi er dan tot slot een zakje fajitamix doorheen. Giet dit bij de kipstukjes in de pan, roer het goed door en laat dit dan een kwartiertje op laag vuur pruttelen. De kip gaart nu prima aan de binnenkant en de saus trekt er lekker in. Pak er een bakblik bij en smeer de binnenkant in met een klein beetje olijfolie, zodat straks niet alles aanbakt. Vul daarna één voor een de kleine wraps met een ‘streep’ kipstukjes en saus. Rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Het is even passen en meten maar met een beetje geluk passen ze net zo mooi als die van mij 😉 De restjes saus giet je over de dichtgevouwen wraps en daarna strooi je er flink wat geraspte kaas overheen. Snijd nog een of twee pepertjes klein en verdeel dit over de ovenschaal. Zet de enchilada’s voor ongeveer 10 minuutjes op 180 graden in de oven. Houd even in de gaten of de randen van de wraps niet te bruin worden maar zorg dat de kaas goed smelt en zelfs een beetje bruin wordt. Eventueel nog een paar minuutjes met de grillstand!

Mijn oordeel: 7,7/10
Oordeel eetgenoot (Kelly): 8/10 – “Super lekker! Lekker pittig, net niet te pittig voor iemand die daar net als ik niet zo van houd. Er had misschien nog een extra ingrediënt in mogen zitten qua groente ofzo.”
Ik at dit op 4/6/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten