Eten bestellen in Utrecht: mijn ultieme tips!

24 jan 2022 | Leven

eten bestellen utrecht

Steeds vaker sliden stadsgenoten in mijn DM met de vraag: hey Beau, waar moet ik eten bestellen in Utrecht? In mijn Thuisbezorgd-app heb ik een overzicht met mijn ultieme favorieten maar ja, waarom zou ik die niet ook met jullie delen? Hieronder geef ik mijn tips + een korte review per restaurant!

Mijn tips voor eten bestellen in Utrecht

Eerst even een kleine disclaimer. Deze tips zijn niet gesponsord maar ik heb wel eens gratis eten of korting ontvangen van sommigen in dit rijtje. Maar ik verzeker je: ik tip je de zaken alleen als ik écht enthousiast ben en ik baseer alles op mijn eigen ervaringen. Verder is het ook goed om te weten dat niet alle restaurants in heel Utrecht bezorgen, dat moet je dus altijd zelf even checken. Tot slot: deze lijst vul ik aan zodra ik nieuwe aanraders heb, dus sla het linkje ergens op voor later! Nou, daar komen ze!

Pizza

La Delizia – De lekkerste pizza’s van de Twijnstraat en omstreken! Ik heb het geluk dat deze pizzeria op al mijn vorige adressen bezorgde. Daar maak ik ook al jaren gretig gebruik van. Ze bezorgen mega snel, de pizza’s zijn vers en goed belegd en er is genoeg keuze (ook vegetarisch/vegan). Ze druipen niet in het vet (brrr) en de bodem is lekker knapperig en niet té dun. Helemaal niet duur, dat ook nog eens.

Pizza Beppe – Een hippe tent die de pizzaatjes ook gewoon lekker bij je thuis brengt. Hun pizza’s worden op de authentieke Neapolitan way bereid en daar zijn ze maar wat trots op. Maar goed, dat is terecht want de pizza’s smaken inderdaad top. Ze komen vers uit de steenoven met zo’n heerlijk luchtig gebrand korstje. Op het menu vind je net wat specialere pizza’s (en zéker geen hawaii, hahaha) en dat vind ik wel een pluspunt. De prijzen liggen wat hoger dan die van de gemiddelde pizzeria, zeg zo’n 16 euro per pizza.

La Lotta – Een vriendin van me at hier laatst een keer in het restaurant en was razend enthousiast over de pizza’s. Ik bestelde er op een luie zondagavond twee pizza’s (voor mij en Joran) en dat stelde absoluut niet teleur. Lekker Italiaans, goeie toppings, tomatensaus lekker op smaak, korstjes mochten van mij iets knapperiger. Oh en niet onbelangrijk: tussen bestellen en bezorging zat maar 15 (ja, echt, hoe dan?!) minuten. Het was overigens voor de piekuren, zo rond kwart over vijf, dat speelt natuurlijk ook mee.

Tuttigusti – Wat pizza’s betreft zit je in Utrecht echt he-le-maal goed, want ook bij Tuttigusti bestel je verrukkelijke pizza’s. Goede tomatensaus, luchtig deeg, lekker rijkelijk belegd. De tartufopizza met mascarpone is fantastisch, maar ook die met ‘nduja en mascarpone ging er hier thuis goed in. Maar vooral voor die met truffel kom ik hier terug. Twee minpunten: de pizza’s zijn aan de iets prijzige kant (zo’n 15-16 euro per stuk) en de bezorging is een beetje op eigen risico. De ene keer is de pizza er gewoon keurig binnen de aangegeven tijd, de andere keer duurt het (zonder communicatie) ineens superlang. Als je vergaat van de honger, zou ik het er niet op gokken.

Poké bowl

Poké Perfect – Ik vind een poke bowl ideaal als ik zin heb in sushi maar in m’n eentje eet. Met een poke bowl beperk je je namelijk niet tot maar één smaak/soort sushi. Je gooit gewoon alles waar je zin in hebt bij elkaar, of kiest een creatieve bowl van het menu. Mijn favoriet is de bowl die ik zelf samenstel met zalm, edamame, zoete aardappel, mango, crispy zeewier en wasabimayo. Hoe het zit met de bezorgtijd weet ik niet, ik woonde hier namelijk naast en haalde ‘m zelf op. Qua prijs moet je denken aan zo’n 10-12 euro per bowl. Best te doen dus!

Sushi

Shabu to go – De meningen over deze tent zijn nog wel eens verdeeld, maar ik moet zeggen: ik bestel hier toch best wel vaak écht lekkere sushi. Niet te warm of te koud (vooral dat laatste is echt een dikke afknapper), crispy waar het crispy moet zijn, veel keuze en altijd op tijd en netjes bezorgd. Bovendien is het goed te betalen. Prijs-kwaliteit vind ik zeker prima!

Burgers

Meneer Smakers – Hier bestel je heerlijk sappige burgers. Vega, veganistisch, vlezig – alles wat je hartje begeert. En allemaal heel origineel met leuke sausjes en bijzondere toppings. Pluspunten voor de branding en copy! Als je er ook nog patatjes (gewone of van zoete aardappel) bij neemt, loopt de prijs snel op. Maar dan heb je ook wel een smakelijke maaltijd.

Patat

De Pieper – Ultraknapperige dikke frieten, malse kippendijsaté met kruidige pindasaus, sappige burgers… Het is een veredelde snackbar (en de prijzen liggen dus ook een tikkie hoger dan je van een patatje speciaal verwacht) maar dat proef je ook absoluut. De bezorgtijden zijn ook hartstikke prima! Het bezorggebied is beperkt (ze bezorgen dus ook niet bij ons nieuwe huis, helaas). Pieper, lees je mee?

Cafetaria Smaragdplein – Een ordinaire snackbar maar wél eentje die aan mijn verwachtingen voldoet. En nee, dat doen ze lang niet allemaal. De patat smaakt hier prima, goed krokant, grote porties, keuze uit véél snacks (ook vega) die net zo prima zijn. Ook de bezorging is goed en op tijd. Als het heel druk is (bijvoorbeeld op zondag) dan vervalt de bezorgoptie nog wel eens. Even heen en weer fietsen vind ik dan ook geen drama. Kost allemaal geen drol: met zo’n 12-13 euro zijn wij er altijd wel voor twee personen.

Indiaas

Namaskar – Als ik zin heb om eten te bestellen, maar geen vette hap wil, dan wil ik dit. Wij bestellen hier steevast Menu A voor 1 persoon, soms met extra naan. Daar heb je met 2 personen zeker genoeg aan, met 3 personen moet ook nog wel lukken. Je krijgt dan een tas met gerust 10 bakjes met allerlei lekkere kleine hapjes bomvol smaak. Het is één grote kermis als je alles hebt uitgestald op je bord. Vlees in een lekker sausje, kleine frituurhapjes, maar bijvoorbeeld ook paneer in een spinaziesaus. Er is ook een heel erg prima vegetarisch menu. Totaal niet duur!

Thais

Baan Nok – Ik heb héle goede en héle slechte ervaringen als het om Thais eten gaat. In Thailand dan, want zelf kook of bestel ik het nooit. Tot een tijdje geleden, toen bestelden we op een willekeurige zaterdagavond bij Baan Nok. En dat was suuuuperlekker. Heel smaakvol, best betaalbaar (zeker als je je bedenkt dat ik er na die avond nog twéé keer van kon lunchen), snel bezorgd, niet te pittig (maar ook goed zelf pittig te maken met de bijgeleverde gedroogde chili) en gewoon, ja, verrassend lekker.

Tips voor mij?

Zoals je ziet: die lijst kan best wat uitgebreider! Heb je tips voor mij? Weet jij waar ik het állerlekkerste eten in Utrecht kan bestellen? Laat het me weten in een reactie hieronder of stuur me een DM op Insta!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten