Eten

Alle recepten

Snelle curry met aubergine, kokos en amandel

snelle curry

Laat je niet misleiden door de knoertharde, dikke aubergine die je te grazen moet nemen voor deze maaltijd, want dit is gewoon een keurige curry. Snel klaar, veel groenten, gezellige nootjes on top. En de smaak was ook gewoon heel erg goed. Lekker romig. Kruidig. Nice.

Lees meer…

Wraps met groenten, vega kipschnitzel en hoisinsaus

hoisinsaus

Wil je vega, snel, lekker? (3x ja) En een beetje gek? (eh ja is goed?) Met deze wraps met groenten, vega kipschnitzel en een lekker sterke, zoute hoisinsaus zit je gescheten. In de oven roosterde ik er kikkererwten bij als een krokante topping. Zo maak je het…

Lees meer…

Nasi met mango, een spiegeleitje en broccoli (huh?)

nasi met mango

Ik meld het maar meteen ff: ik HOU van warme maaltijden met fruit. Stamppot met appel. Stoof met dadels. Pizza met ananas (oh jazeker)… Deze nasi met mango was ook een schot regelrecht in de roos want man, man, man: dit is echt een topcombi. Een lekker zout prutje met daarbij zoete mango, een knapperig gebakken eitje en frisse bosui. Fantastisch!

Lees meer…

Linzenstoof met heel veel groenten, halloumi en feta

linzenstoof met heel veel groenten

Zie hier: een linzenstoof met heel veel groenten, een tikkie rijst en halloumi én feta. Waarom allebei? Because we can. En because we hadden de helft van de gebakken halloumi al gesnackt voordat de stoof klaar was. En ook omdat de feta een beetje als een zilte saus over de warme saus smelt na het opdienen. Superlekkere maaltijd!

Lees meer…

Spaghetti met (fantastische!) tomatensaus, burrata en olijven

pasta met tomatensaus

Deze maaltijd is geen compromis en zéker geen less is more. Wat het wel is? Fantastisch. Echt: deze spaghetti met zelfgemaakte (supermakkelijke) tomatensaus is zo lekker dat ik ‘m de afgelopen weken al een paar keer op tafel heb gezet. Niet uit luiheid, maar uit puur verlangen. De romige burrata, de zoute olijven, de notige pijnboompitjes… Dit wil je.

Lees meer…

Courgette uit de oven met gepofte aardappel en tapenade

courgette uit de oven

Dit is echt zo’n wow wOw WOW-gerecht. Zie je ‘m daar zo liggen, op een bordje, dan denk je: nah. Neem je een hap, dan kniel je er spontaan bij neer. Dit is een courgette uit de oven met daarbij gepofte aardappel, een lekker zoute tapenade en zachte crème fraîche. Afgetopt met zout en de lekkerste olijfolie die je in je keukenkastje kunt vinden. Serieus: maak dit!

Lees meer…