Even bijkletsen 2/6/15

2 jun 2015 | Leven

IMG_0294

Ik ben de laatste tijd mijn fotoarchief een beetje aan het doorspitten en ik kwam allemaal foto’s tegen die ik op het begin van mijn spiegelreflextijdperk maakte. Heel inspirerend (uhuuu) en ik vond deze wel toepasselijk. Deze foto maakte ik in januari 2013.

En toen was het alweer juni. Nu wordt het serious hoor, de zomer komt eraan! Ik kijk er zo erg naar uit om twee maanden lang lekker he-le-maal niks te doen. Ben ik echt aan toe. Mijn hersenen zijn op het moment één grote dikke derrie met gedachten en bluh. Ik zou heel graag alles even op pauze zetten, maar dat gaat niet hè? Dan eis ik vakantie. Óf ik schrijf alles lekker even van me af, zoals een ekte lifeblogger.

Dromen

Hebben jullie er ooit wel eens over nagedacht hoe oneerlijk dromen zijn. Geen fantasieën of lifegoals, maar die dingen ‘s nachts. Die je overkomen. Je kunt de hele dag zó je best doen om je gedachten een beetje in de hand te houden, en dan doet je onderbewustzijn in je slaap toch lekker wat ‘ie zelf wil. Ik heb dromen altijd heel leuk gevonden. Toen ik jonger was, was ik vaak bezig met mezelf aanleren om mijn dromen te sturen. Ik denk alleen niet dat je jezelf kunt voornemen om over iets níet te dromen. Iets met die dikke roze olifant waar je niet aan mag denken.

Vrijgevraagd

Begin maart moest ik al mijn vakantieformulier inleveren bij m’n werk –en dat deed ik netjes– maar de vakantieplannen zijn daarna gewijzigd. Ik heb heeeerlijke reisjes op de planning staan (waar ik jullie natuurlijk nog meer over ga vertellen!) maar die vielen niet in de weken die ik eigenlijk vrij had gevraagd. Ik heb dit weekend mijn wijzigingen doorgegeven. Het is íets te veel, maar duimen dat het toch goed wordt gekeurd!

Pollen

Ik heb er nooit écht over nagedacht en ik ben er ook nooit op getest, maar ik durf erom te wedden dat ik hooikoorts heb. Dit weekend, vooral zondag, nieste ik aan één stuk door en volgens deze pollenmeter waren er precies toen ook lekker veel polletjes in de lucht. Ik weiger echt om pilletjes te halen want ik kan ondertussen bijna zelf een apotheek beginnen. Zo veel. Of ik kan zo’n doosje kopen met ma-di-wo erop.

Tentamen

Nou, ik ga hier niet te veel woorden aan vuil maken maar ik vertel jullie toch graag even hoe het ging: slecht. Mijn kracht om te leren is op, en toen ik zaterdag ontdekte dat ik niet eens een voldoende hoefde te halen voor dat tentamen was dat laatste restje motivatie ook meteen verdwenen. Dat snap je wel. Het was een meerkeuzetentamen dus er is altijd nog een kans dat ik genoeg goed heb gegokt. We gaan het zien :thumbs:

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

5 Reacties

 1. Marjolein

  Haha, ik ken je motivatieprobleem… vooral als je erachter komt dat een 3 ook genoeg is om het vak te halen 😉 Maar nog even doorzetten hoor, je kunt het!

  Antwoord
 2. Dina

  Vervelend zeg, als je hooikoorts zou hebben. Nog even doorzetten wat school betreft, komt vast helemaal goed!

  Antwoord
 3. Kim

  Balen wat betreft het examen, maar hé, wie weet heb je inderdaad gewoon genoeg goed gegokt, haha.
  Ik ben ontzettend benieuwd naar al je vakantieplannen. 🙂
  Liefs

  Antwoord
 4. Sandra

  Ik duim voor je dat je genoeg goed hebt gegokt bij je tentamen! Nog even doorzetten! Misschien moet je even naar de dokter gaan als je denkt dat je hooikoorts hebt. Ik heb ook pilletjes en speciale neusspray en dat helpt onwijs goed. Misschien dan toch de moeite waard? Ik wil toch nog even zeggen dat je een toppertje bent. Ik las je reactie op mijn blog dat je je de laatste tijd niet zo oké voelt. Blijf goede moed houden als dingen tegenzitten!

  Antwoord
  • admin

   Ah, dit is echt heel lief! Dankjewel, gaat helemaal goed komen hoor 🙂 Ik heb ondertussen toch maar pilletjes opgezocht voor de hooikoorts, ik weet nog niet zo goed of ze werken maar ik hoop van wel!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten