Even bijkletsen 28/10/15

28 okt 2015 | Leven

IMG_3121

Ik zit op dit moment in een lunchtentje in de binnenstad mijn to do-lijst te ontwijken. Vannacht heb ik met mijn projectpartner tot half 4 (!) doorgewerkt aan ons project en ik heb ‘m net ingeleverd in de stad… Nou, nu probeer ik dus met al mijn kracht een leuke inleiding te schrijven maar er zitten twee overduidelijk prominente meisjes met blond opgestoken haar (om maar even een lekker stereotype te gebruiken – excuse)  naast me op volume 100 te praten over hun ‘UITWISSELING NAAR MAROKKOOOOO’ en constant te wiebelen op het houten bankje dat we delen, dus ik kan me echt niet concentreren. Dus sorry, lees maar gewoon verder voor een update van mijn leven op dit moment 😉

Hoe ik dit blok vern*kte

Nou, goed het is nog niet te laat, maar hier even een korte samenvatting van de afgelopen twee maanden wat schoolresultaten betreft. Voor vak 1 haalde ik een 4,6 voor het tentamen, die mag ik herkansen. Vak 2 is súperstom (zó stom dat ik er mijn verdiepingspakket voor heb veranderd), moeilijk, vaag, alles. En voor vak 2 heb ik nu een 5,1 en een 5 gehaald. Donderdag maak ik daar het laatste tentamen voor. Als ik het vak niet haal is het jammer, moet ik later in m’n studie nog een vak extra gaan volgen, als ik hem wel haal is het mooi meegenomen natuurlijk. Kleine kans dat ik het nog red (want: ik ga niet leren), maar volgens mij vind ik een keer falen ook niet zo erg.

Ennn hoe komt dat?

Volgens mij moet ik toegeven dat ik iets teveel leuke dingen heb gedaan. Ik ben wel bij bijna alle colleges geweest, maar het voorbereiden schoot er vaak bij in omdat ik de afgelopen tijd liever gezellig deed met huisgenoten/wijntjes dronk op het Neude/mee ging naar feestjes/K3 Zoekt K3 keek. Daarnaast was ik bezig met mijn tweede bijbaantje en vond ik één van de twee vakken vanaf het begin al verschrikkelijk.

#fitgirl

Dát gaat wel goed! Afgelopen weekend ben ik met een huisgenoot naar de sportschool gegaan en hij heeft me lekker veel nieuwe oefeningen laten zien. Ik was mijn oude ‘schema’ nogal zat en kon de motivatie maar moeilijk vinden. Nu kan ik ook deadliften en allemaal andere ernstige bodybuilderoefeningen; je moet me eens zien gaan joh! Gisteren kreeg ik zelfs een ‘bravo!’ van een vreemde man. Nu loop ik letterlijk krom van de spierpijn in m’n buik en nek, au.

Dat nieuwe baantje

.. is leuk! Sinds een week of 3 werk in nu bij een koffiezaak in het centrum van Utrecht. Iets wat ik stiekem altijd al heb willen doen. Niet voor de rest van m’n leven, maar ik vind het zo’n lekker typisch bijbaantje en het past echt bij me. Zéker niet voor de rest van m’n leven trouwens, want het is belachelijk hard werken voor wat ik verdien (“Beau, welkom in de horeca.”). Gelukkig is het wel leuk werk en heb ik gezellige collega’s! In het weekend werk ik ook nog bij de Albert Heijn in m’n oude hometown, dus €€€.

Rome!

Hier heb ik zóveel zin in: over drie weken ga ik met vijf vriendinnen een paar dagen naar Rome! Een andere vriendin van ons, Fiona, studeert daar namelijk voor een jaartje en zij gaat ons een paar dagen de stad laten zien! Ik ben nog nooit in Rome geweest (en van heel Italië heb ik alleen Venetië een half dagje gezien) en het lijkt me een héle mooie stad. Ben benieuwd! Ik vind het ook zo leuk dat we dan weer even compleet zijn 🙂

Toch maar weer de bergen in

Een paar jaar geleden besloot ik dat ik het niet meer leuk vond om met m’n ouders en broertjes op vakantie te gaan. Ik vind ze hartstikke aardig, maar zo lang samen zijn was ik zat. Vorig jaar op wintersport ging the (nu ex) boyfriend mee en dat vond ik dan weer wél helemaal leuk. Het ging uit en m’n moeder boekte dus weer een wintersport voor 4 personen, zonder mij. Ik ben skiën een beetje zat (niemand gaat dit begrijpen hè? Het is echt zo.) maar wat heb ik er aan om in m’n eentje thuis te zitten? Ik heb dus laatst met werk geregeld dat ik gewoon mee kan. En dan ga ik gewoon 2 daagjes skiën en verder lekker bloggen in de bergen ofzo?

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

5 Reacties

 1. evelien

  Wat vervelend van je tentamen, ik heb nu ook zo’n periode dat alles niet zo lekker gaat. Wel heel fijn dat je nieuwe baantje leuk is, wat lijkt mij dat leuk werken in een koffie tentje en ook nog eens in een hele leuke stad. <3

  Liefs! Evelien

  Antwoord
 2. Ysanne

  Haha K3 zoekt K3 is ook heel belangrijk, dat mag je natuuurlijk niet missen (serieus ik volg het ook). Dat van wintersport saay whaaat, ik ga wel in jouw plaats mee haha! Succes met je studie nog!

  Antwoord
 3. Laura

  Leuk dat je naar Rome gaat. Staat ook nog op mijn travel list! En fijn dat je baantje goed bevalt. Lijkt me heel leuk om te doen!

  Antwoord
 4. Charlotte

  Leuke blog heb je! Ah tof dat je naar Rome gaat! Lijkt me een hele mooie stad 🙂

  Antwoord
 5. Teddy

  Wat balen dat je vakken niet zo goed gingen… wel heel tof dat je naar Rome gaat én je baantje leuk is!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten