Even bijkletsen 7/6/15

7 jun 2015 | Leven

IMG_3403


Goeiemorgen!

Per toeval kwam ik er net achter dat dit alweer het 50e stukje is dat ik plaats op BATC, mijlpaal! Het is weer tijd voor een onsamenhangend lijstje met allesss waar ik me nu mee bezig houd. Ik heb ontdekt dat ik deze stukjes eigenlijk het allerliefste schrijf. Ik vind het altijd al heerlijk om dingen van me af te schrijven (ik heb me toch documentjes op m’n laptop staan…) en deze artikelen voelen als dagboekjes. En deze dagboekjes mogen wél gelezen worden 🙂

Eigen lettertype

abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 0123456789
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ §ę

Ahhh leuk hè!? Al een hele tijd geleden las ik bij Dina over het maken van je eigen lettertype. En dat dat supermakkelijk is. Klik HIER voor het stukje dat ze daarover schreef. Het ‘handschrift’ dat jullie hier nu zien is niet hoe ik écht schrijf want dit is veel te netjes. Ik ga het denk ik nog eens proberen met mijn eigen slordige letters, ben benieuwd hoe dat er dan uit ziet! Ik vind het leuk om mijn stukjes zo wat persoonlijker te maken – voor als ik nog niet intimate genoeg ben met jullie. De hartjes heb ik zelf verzonnen in vakjes met tekentjes die ik toch nooit van m’n blogleven zal gebruiken.

Weekenden

Mijn weekenden zijn een zooitje, ik leef echt in een omgekeerde wereld. Ik kijk zelfs een beetje uit naar de maandag. Lekker weer met volle tassen naar Utrecht. Op reis – zo voelt het min of meer. In Utrecht heb ik een second life met andere vrienden, een ander ritme, andere gewoonten, andere herinneringen. Ik ga vrijdagmiddag richting thuisthuis omdat ik daar nog altijd werk (oké en om nog iets van een familieband te onderhouden) maar verder doe ik niet zo veel. Soms wel hoor, ik vermaak me prima. Maar in Utrecht is het leuker.

Ik en eten

Ik moet nu echt eens stoppen met al het lekkere eten naar binnen proppen odz.  ‘Ik heb er een ernstig goede reden voor’. Of: Als iemand dit mag, ben ik het. Of: Ach, zolang ik daar happy van word.. Het is een godswonder dat ik niet ben aangekomen van die ladingen chocolate chipkoekjes bij de thee ‘s avonds. Er zijn zelfs zowaar nog iets van buikspieren te zien – terwijl ik tot voor kort dacht dat ik zonder was geboren. Dus, ja. Wat zeur ik? Nou, ik bedacht me dat ik in theorie zelfs zou kunnen afvallen als ik nu gezond ga eten. Misschien ben ik dan nog net op tijd voor de zomer.

Pollen 2

Oja, ja.. Hooikoorts. Ik heb me er toch maar aan overgegeven. Het niezen liep een beetje uit de hand, haha. We hadden nog pilletjes in huis en die ga ik nu uitproberen. Ik ben benieuwd of ze een beetje werken!

Voor de wetenschap

Die laatste loodjes op school wegen zoooo zwaar, I can’t lift! Aanstaande vrijdag moet ik een enorm boekwerk inleveren waar ik nog heel veel voor moet doen. Ik heb bijvoorbeeld nog proefpersonen nodig die (via de mail!) een stukje tekst voor me lezen en daar wat vraagjes bij beantwoorden – jullie hebben ook wel door dat dit een schaamteloze oproep is hè? Mocht je mij en de wetenschap willen helpen: heel graag 🙂 Laat het even weten in een reactie hieronder!

Tentamen 2

Ik ben zo blij! Voor dat tentamen –waar ik niet bepaald m’n best voor had gedaan..- heb ik een 5,5 gehaald! Dát is pas precies genoeg je best doen. Vooral niet te veel. Met een 3,5 zou ik zelfs voor dit vak nog gemiddeld een voldoende staan, maar dit vind ik natuurlijk ook prima.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

3 Reacties

 1. Kim

  Fijn dat je het tentamen toch gehaald heb! Een 5,5 is natuurlijk veel mooier dan een 3,5! 🙂
  Ik wil best een stukje tekst lezen en wat vragen beantwoorden. Geen probleem.
  Liefs

  Antwoord
  • admin

   Lief! Ik heb je een mailtje gestuurd naar de email die je hebt gegeven in het reactieformulier hier 🙂

   Antwoord
 2. Ysanne

  Wat goed dat je het tentamen toch nog gehaald hebt haha 🙂 En oh ja hooikoorts, I feel you, vreselijk.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten