Falafel bowl met hummus, chinese kool en granaatappelpitjes

IMG_9773

Hip en happening: bowls met alles. Noem het eigenlijk maar gewoon een salade, want dat is het, maar dan zonder de ingrediënten te mengen. Van salades ben ik sowieso fan (ik eet zeker iedere week een maaltijdsalade op werk) omdat je er zoveel kanten mee op kunt en omdat het redelijk gezond voelt. Niet als je er een halve liter saus overheen giet nee, maar dat deed ik vandaag dan ook niet. Ik maakte een heeeeeeerlijke falafel bowl met onder andere chinese kool, hummus en bijzonder lekkere granaatappelpitjes. Aanrader!

Dit heb je nodig (2p):
falafelballetjes of falafelschijfjes (ongeveer 10)
(libanese) wraps
pompoenhummus
chinese kool
halve aubergine
granaatappelpitjes

Dit moet je doen:
Dit recept is dus eigenlijk een kwestie van boodschappen doen en alles door elkaar gooien, maar voor het idee leg ik ‘t je toch even uit. Verwarm een grillpan met wat olijfolie en snijd ondertussen een paar stevige plakken aubergine af. Aan de ene kant van de pan grill je de aubergine mooi bruin en aan de andere kant bak je de falafelballetjes of –schijfjes ook bruin. Terwijl dit staat de bakken, scheur je wat vellen van de chinese kool en die spoel je goed af. Een paar vellen snijd je in kleine stukjes, een paar leg je op je bord als versiering. In een koekenpan of in de oven verwarm je kort twee libanese wraps. Die vind je bij sommige broodafdelingen van de Albert Heijn en dit is toch mooi echt wel anders dan een Mexicaanse wrap. Dit komt een klein beetje in de buurt van naan. Vouw de wrap twee keer dubbel en steek dit bij de blaadjes kool op je bord. Verdeel de gegrilde aubergine en falafelschijfjes over de salade en kwak in het midden een grote schep hummus, bijvoorbeeld pompoenhummus. Tot slot strooi je er nog wat granaatappelpitjes overheen voor een iets zoetere en frisse bite, dat maakt het helemaal af!

Mijn oordeel: 7,5/10 – Deze salade was precies waar ik trek in had: veel groente en heel veel kruiden en smaak. De falafelschijfjes die ik gebruikte, waren de biologische van de AH en die vond ik echt héél lekker. Ook de granaatappelpitjes en de pompoenhummus smaakten supergoed in deze falafel bowl.
Ik at dit op 3/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Ik had al honger en dat is er nu niet beter op geworden. Goed gerechtje! Doet me heel erg denken aan iets wat ik ooit at bij Kek in Delft, dat was geloof ik aubergine, bloemkool, geitenkaas, spinazie, pecannoten, nog iets van gemarineerde champignon oid én de granaatappelpitjes en dan naanbrood met humus/tapenade. Ok, wel degelijk anders dus maar het zag er hetzelfde uit en was ook heel lekker en gezond.

  Antwoord
  • admin

   Ooooooh dat klinkt ook heel goed! Vooral met pecannoten, dat lijkt er net niet helemaal bij te passen door de zoetige smaak maar ik kan me wel voorstellen dat het lekker is!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten